Zwarte binnendeuren

Zwarte binnendeuren zijn erg geliefd onder interieurliefhebbers, want het geeft iedere ruimte een stijlvolle uitstraling. Maar als je denkt dat alle zwarte binnendeuren hetzelfde zijn, dan heb je het mis.

Daarom delen we in dit artikel alle informatie over dit type deur en vertellen we je wat er zoal mogelijk is, waar je op moet letten, hoeveel het kost en nog meer.

Ontvang GRATIS offertes en advies

zwarte binnendeuren

Verschillende stijlen zwarte binnendeuren

Niet alle zwarte binnendeuren zijn hetzelfde. Wel zijn er een aantal stijlen erg populair. Welke dit zijn, lees je hieronder.

Zwarte binnendeuren in een landelijk interieur

Stijlvolle, zwarte binnendeuren in een landelijk interieur zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Een klassiek, landelijk interieur heeft eerder lichtgekleurde deuren, maar door juist voor zwart te kiezen, krijg je een prachtig contrast en een speels effect.

Landelijke binnendeuren hebben vaak gegroefde panelen met een rechte profilering. Bij de klassieke versie zitten deze panelen recht op de deur. Liever een moderne twist? Dan zijn er ook modellen met één of twee klampen wat het schuine effect van een schoor geeft.

stalen taatsdeuren

Minimalistische zwarte binnendeuren met glas

Minimalistische zwarte binnendeuren met glas zijn een van de populairste opties van het moment. Dit is ook helemaal niet gek, want dit type deur laat een ruimte een stuk groter lijken, omdat het een doorkijk vormt naar de hal of andere ruimte.

Ook komt er door de beglazing meer (zon)licht binnen, zodat het geheel ook meteen een stuk ruimtelijker oogt. Echter is een zwarte binnendeur met getint glas ook mogelijk als je bijvoorbeeld de gang juist wat meer wilt afsluiten van de leefruimte.

Zwarte binnendeuren met glas passen voornamelijk bij een modern, strak en/of industrieel interieur.

Dubbele binnendeuren in het zwart

Als je de ruimte hebt, dan zijn dubbele binnendeuren in het zwart een mooie optie. Het geeft de ruimte een extra licht en open uitstraling in het geval je het combineert met glas. Je kunt dan kiezen voor openslaande deuren of schuifdeuren (over het draaimechanisme lees je verder meer).

Wat voor materiaal?

Zwarte binnendeuren zijn in allerlei soorten materiaal te verkrijgen. Hieronder bespreken we de populairste materiaalsoorten.

Staal of aluminium en glas

De combinatie van een stalen of aluminium frame met beglazing kom je vaak tegen als je naar moderne zwarte binnendeuren zoekt. In de praktijk zie je trouwens niet zo vaak staal, aangezien dit materiaal duurder en zwaarder is dan aluminium.

Dat laatste geeft echter dezelfde look en is daarnaast goedkoper en lichter. Een aluminium binnendeur in het zwart is daarom erg populair als je die industriële uitstraling in huis wilt.

binnendeur oost-vlaanderen

Hout

Zwarte houten binnendeuren zijn erg geliefd in combinatie met landelijke interieurstijlen. Ga bij voorkeur voor FSC-gecertificeerd of voor een ander soort keurmerk dat garandeert dat het hout op een eerlijke en milieuvriendelijke manier verkregen is.

Hout is in allerlei kleuren te verven en daarnaast kun je ook uit verschillende soorten finish kiezen. Zo is er bijvoorbeeld speciale hoogglans verf verkrijgbaar waar je afgelakte zwarte binnendeuren mee krijgt. Vind je dit te heftig? Dan is het ook mogelijk om de boel over te schilderen in mat zwarte binnendeuren.

Kunststof

Zwarte kunststof binnendeuren komen in allerlei stijlen en zijn vaak de goedkoopste optie. Selecteer dus op dit type materiaal als je op zoek bent naar een nieuwe deur met een klein budget.

Naast de goedkope prijs hebben zwarte kunststof binnendeuren ook het voordeel dat ze in veel kleuren en designs te verkrijgen zijn. Het maakt dus niet uit of je bijvoorbeeld een landelijke, moderne, minimalistische of industriële smaak hebt.

Stompe of opdek zwarte binnendeuren: wat is het verschil?

Bij het kiezen van binnendeuren heb je de keuze uit een stompe of opdek exemplaar. Aangezien het wel belangrijk is om het verschil te weten, leggen we hier kort uit hoe het zit.

Stompe zwarte binnendeuren

Een stompe deur past precies in het kozijn van een deurpost. Er is dus geen sprake van een rand. Stompe deuren hang je aan zogeheten bladscharnieren.

houten binnendeuren antwerpen

Opdek zwarte binnendeuren

Een opdek deur valt op het kozijn en dit betekent dat de randen dus een beetje uitsteken. Bij opdek zwarte binnendeuren kun je er voor kiezen om deze randen ook in het zwart te verven, maar een contrasterende kleur of de kleur van de wanden is uiteraard ook mogelijk. Een opdek deur laat geen tocht door en je gebruikt paumelle scharnieren om de deur af te hangen.

Wat mag het kosten?

Zwarte binnendeuren komen in verschillende prijscategorieën. Hieronder lees je in welke prijsrange je moet denken, van goedkoop tot duur.

Vergelijk prijzen en ontvang offertes

Standaard kant-en-klaar deuren van de bouwmarkt

Doe-het-zelf zaken (zowel online als de fysieke winkels) zijn een prima aanbieder voor goedkope zwarte binnendeuren.

De prijzen variëren van ongeveer € 50 tot aan enkele honderden euro’s, afhankelijk van de materiaalsoort, afwerking en stijl. Heb je niet zoveel eisen en/of een klein budget, dan is het dus zeker aan te raden om hier te kijken.

taatsdeuren

Speciaalzaken

Naast de grote doe-het-zelf winkels kun je ook bij de speciaalzaak terecht voor zwarte binnendeuren. Deze winkels zijn – zoals de naam al suggereert – gespecialiseerd in (binnen)deuren en de ideale plek als je op zoek bent naar iets unieks.

In het algemeen is de kwaliteit van speciaalzaken ook iets beter dan die van de doe-het-zelf zaak, al is dit niet altijd en per definitie zo. Wel krijg je bij een speciaalzaak vaak betere garantievoorwaarden en uitgebreid advies.

De prijzen voor zwarte binnendeuren beginnen bij een speciaalzaak vaak zo rond de € 150 en kunnen oplopen tot wel € 1.500 of meer als je bijvoorbeeld voor mat zwarte binnendeuren met aluminium frame en gelaagd glas gaat.

Andere prijsbepalende factoren: formaat en draaimechanisme

Andere prijsbepalende factoren zijn uiteraard de afmetingen. Een dubbelen binnendeur in het zwart is uiteraard duurder dan een enkel exemplaar.

Verder maakt het draaimechanisme van een binnendeur ook uit voor het prijskaartje. In principe zijn er drie verschillende soorten:

Zwarte scharnierdeur

Scharnierdeuren zijn de meest toegepaste binnendeuren. Het zit met paumelle scharnieren vast en de deur kan helemaal naar één kant openslaan.

De goedkoopste binnendeuren die je ziet, zijn meestal scharnierdeuren en zijn gemaakt van kunststof of hout. De meeste binnendeuren die je bij bouwmarkten koopt, vallen dan ook in deze categorie.

zwarte scharnierdeur

Zwarte taatsdeur

Een taatsdeur kan zowel naar binnen als naar buiten worden gedraaid tot een hoek van 90 graden. Dit type deur wordt direct in het plafond en in de vloer bevestigd, dus hij valt in een sparing in plaats van in een kozijn.

Qua prijs is dit type deur aan de hoge kant, mede omdat taatsdeuren meestal op maat moeten worden gemaakt en uit glas en staal of aluminium bestaan. Je moet dan denken aan een vanaf-prijs van € 1.200.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Zwarte schuifdeur

Een schuifdeur is ideaal om ruimte te besparen en werkt op basis van een railsysteem. Dit moet je dus nog apart aanschaffen naast de deur zelf. Je betaalt meestal tussen de € 100 en € 400 voor het railmechanisme en je kunt kiezen uit zichtbare of onzichtbare rails.

Aangezien de binnendeur zelf precies in deze rails moet passen, moet deze ook nog eens vaak op maat gemaakt worden. Hoeveel dit kost, lees je hieronder.

Zwarte binnendeuren op maat laten maken

Zwarte binnendeuren op maat laten maken is dus ook een mogelijkheid. Deze optie kost vanzelfsprekend wel meer dan kant-en-klaar gemaakte deuren in standaardmaten. Echter is het een goed idee als je bijvoorbeeld een groter budget hebt en graag iets bijzonders wilt.

Ook ben je vaak genoodzaakt om op maat gemaakte varianten te nemen als je zwarte binnendeuren nodig hebt in afwijkende maten of vormen.

De kosten voor zwarte binnendeuren op maat hangt af van een aantal factoren zoals materiaalsoort en de complexiteit en arbeidsintensiviteit om de deur te laten maken. Het is dus moeilijk hier een eenduidig antwoord op te geven. Onze tip is dan ook om eens rond te vragen en offertes te laten opstellen bij meerdere aanbieders.

binnendeuren op maat

Inspiratieloos? Of meer inzicht in de kosten? Vraag offertes aan!

Twijfel je bijvoorbeeld tussen een houten of aluminium binnendeur in het zwart? Dan is het altijd goed om de prijzen met elkaar te vergelijken, want het budget is voor veel mensen een bepalende factor.

Als je voor zwarte houten binnendeuren van zware kwaliteit kiest, dan kunnen de kosten hoger uitvallen dan een aluminium exemplaar. Kies je echter voor een goedkoper type hout, dan kan het juist weer goedkoper zijn dan aluminium.

Het is dus altijd een goed idee om offertes aan te vragen wanneer je je oriënteert op nieuwe binnendeuren. Dit is op onze website gewoon gratis en geheel vrijblijvend. Je krijgt dan een goed inzicht in de prijs.

Onder de leveranciers in jouw regio heerst veel concurrentie en iedereen wil jou graag verleiden met goedkope zwarte binnendeuren. Op de prijsaanvraag staat dus altijd de scherpste prijs die ze je aan kunnen bieden en als je verschillende offertes naast elkaar legt, dan kom je vanzelf tot de goedkoopste optie uit.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.