Binnendeuren Vlaams-Brabant

Ben je op zoek naar binnendeuren in Vlaams-Brabant? De meeste huizen hebben er veel (zeven à tien) en deze bepalen voor een groot deel de uitstraling en sfeer van de woning. Ben jij op zoek naar nieuwe binnendeuren? In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden er zijn bij jou in de buurt.

Ben je er al zeker van dat je een nieuwe binnendeur nodig hebt? Vul dan het onderstaande formulier in voor een gratis offerte op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is een binnendeur?

Een binnendeur is een deur die uitsluitend binnenshuis wordt geplaatst. Daarom zijn deze in vergelijking met een buitendeur ook minder stevig en robuust. Een binnendeur hoeft immers niet tegen weer en wind te kunnen. Daarbij komt dat de temperatuur binnenshuis een groot deel van het jaar hetzelfde is.

Deze deuren ondervinden dus weinig last van temperatuurwisselingen, waardoor ze erg duurzaam zijn. Een goede binnendeur is dan ook een degelijk product dat vele jaren meegaat. Het mooie van een binnendeuren is dat je ze heel goed op elkaar af kunt stemmen. Met binnendeuren heb je in feite ontelbaar veel mogelijkheden om jouw eigen sfeer te creëren.

vlaams-brabant binnendeuren

Ga je voor een stompe of een opdekdeur?

Wat voor soort of type deur je ook neemt, je kunt ze altijd opdelen in twee categorieën. Er zijn opdekdeuren en stompe deuren.

Opdekdeur

Bij opdekdeuren valt er een randje van het deurblad op het deurkozijn. Daarom zijn deze deuren bevestigd met paumellescharnieren die aan de buitenkant van het kozijn geplaatst worden. Deze scharnieren en het slotgat zijn al voorgeboord en daarom is het belangrijk dat je bij het kiezen van de opdekdeuren de draairichting al weet van de deur.

Stompe deur

Stompe deuren vallen binnen het kozijn en worden bevestigd met ‘gewone’ bladscharnieren. Deze worden tijdens de plaatsing bevestigd, dus hier kun je vooraf nog bedenken welke kant de deur op moet draaien. Welke deur je ook neemt, deze binnendeuren kopen in de regio Vlaams-Brabant is zeker mogelijk.

stompe deur

Soorten binnendeuren

Als je een binnendeur wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Iedereen kent natuurlijk de draaideur, want deze komt verreweg het meest voor. Er zijn echter ook andere aantrekkelijke opties.

Zo kun je bijvoorbeeld een schuifdeur nemen. Deze wordt bevestigd aan rails boven en onder de deur. Zo schuif je de deur opzij als je hem wilt openen. Een schuifdeur heeft een andere uitstraling dan een draaideur, maar is ook heel handig als je weinig ruimte hebt om een draaideur helemaal te kunnen openen.

Ook een taatsdeur behoort tot de mogelijkheden. Deze deur is aan de boven en onderkant bevestigd aan zogenaamde taatsen. Deze zorgen ervoor dat de deur om zijn eigen verticale as draait. Taatsdeuren geven ook weer een andere uitstraling.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten binnendeuren. Op deze website lees je ook meer over paneeldeuren, schilderdeuren, stijldeuren, dubbele binnendeuren, harmonicadeuren, klapdeuren en brandwerende deuren.

Waar is een binnendeur van gemaakt?

Je kunt binnendeuren maken van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan: glas, hout, kunststof of metaal. Ieder materiaal heeft weer eigen voor- en nadelen en zijn eigen uitstraling. We zetten hieronder de meest populaire materialen, waar binnendeuren van gemaakt zijn, voor je op een rijtje.

glazen deur

Glazen binnendeuren

Een glazen binnendeur is gemaakt van gehard glas. Dit glas is gemiddeld vijf keer harder dan ‘gewoon’ glas en zal daardoor vrijwel niet snel scheuren of breken. Door glazen binnendeuren in je woning te plaatsen, haal je veel licht in huis. Dit geeft een ruimtelijk effect en van veel licht worden mensen vaak vrolijk en blij.

Je kunt glazen binnendeuren in Vlaams-Brabant kopen die geheel uit glas bestaan, maar er zijn ook binnendeuren verkrijgbaar die gedeeltelijk gemaakt zijn van glas. Er zijn bijvoorbeeld binnendeuren van staal of hout te koop waarin veel glas is verwerkt. Dit noemen we combinatiedeuren. Bovendien kun je kiezen uit meerdere soorten glas. We geven hieronder een aantal opties.

Vergelijk binnendeuren

Blank glas

Blank glas is het glas wat we allemaal wel kennen als bijvoorbeeld vensterglas. Dit glas is volledig doorzichtig en heeft dan ook een optimale lichtinval. Als je kiest voor blank glas, weet je zeker dat je energierekening omlaag zal gaan. Er is een optie bij blank glas om te kiezen voor facetglas. In dit geval wordt de rand van het glas schuin afgeslepen waardoor er een sierlijke rand ontstaat.

Mat glas

Mat glas is in principe hetzelfde als blank glas, maar dan bewerkt. Hierdoor krijgt het glas een bepaalde structuur en kun je er niet meer doorheen kijken.

Toch heeft dit glas wel een optimale lichtinval. Deze glazen deuren zijn dan ook bij uitstek geschikt voor ruimtes waarbij je graag je privacy wil behouden, bijvoorbeeld een badkamer. Ook mat glas is als facetglas verkrijgbaar.

Glas-in-lood

Glas-in-lood is een eeuwenoude techniek waarbij stukken glas in een loden omlijsting geplaatst worden. Deze omlijstingen vormen dan weer samen een geheel. Glas-in-lood-was heel populair in binnendeuren in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Daarom komen deze binnendeuren dan ook goed tot uiting in een klassieke woning. Tegenwoordig zijn er ook dergelijke deuren te koop met een moderne uitstraling.

houten deuren

Houten binnendeuren

Hout is één van de meest populaire materialen om binnendeuren van te fabriceren. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat hout goedkoop in aanschaf, gemakkelijk te bewerken en erg duurzaam is.

Daarnaast is hout verkrijgbaar in vele soorten die allemaal hun eigen kenmerken, eigenschappen en uitstraling hebben. Ook houten binnendeuren in de regio Vlaams-Brabant zijn te koop in verschillende soorten. We noemen de belangrijkste hieronder.

Verfdeuren

Verfdeuren zijn gemaakt van hardboard en hebben vaak een kartonnen binnenkant (honingraatkern). Deze binnendeuren zijn goedkoop in aanschaf en zoals de naam al zegt, dien je ze zelf nog te verven.

Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld als vlakke deur of met een bepaald design. Bovendien is de lengte van deze deuren gemakkelijk in te korten en kun je ze dus zelf op maat maken.

Afgewerkte binnendeur

Een afgewerkte binnendeur wordt ook wel lakdeur genoemd. Deze deuren worden veel gekozen door hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Afgewerkte deuren hebben een houten voor- en achterkant (fineer) en een kern van tubespaanplaat.

Hierdoor blijft de deur licht van gewicht en toch heel stevig. Bovendien isoleren deze deuren uitstekend. Afgewerkte deuren komen kant-en-klaar van de fabriek en behalve plaatsen hoef je hier zelf niets meer aan te doen.

afgewerkte binnendeur

Massieve houten binnendeur

Dan zijn er nog de massieve houten binnendeuren. Deze deuren hebben eveneens een houten voor- en achterkant, maar een kern van volspaan. Hierdoor zijn deze deuren relatief zwaar van gewicht en hebben ze vaak een degelijke en robuuste uitstraling.

Ook deze binnendeuren isoleren uitstekend en zijn daarbij ook nog eens brandwerend. In aanschaf zijn deze deuren relatief duur, maar daar staat een uitstekende kwaliteit tegenover.

Stalen binnendeuren

Laat je niet verrassen door de naam, want stalen binnendeuren zijn niet volledig van staal gemaakt. Je zou dan een hele zware deur krijgen die veel weg heeft van een kluisdeur. Stalen binnendeuren zijn vaak voorzien van (grote) vlakken glas. In het verleden zag je deze deuren veel in kantoren van fabrieken en daarom worden ze ook wel industriële deuren genoemd.

Koop je stalen binnendeuren in Vlaams-Brabant dan weet je zeker dat je een oerdegelijk product koopt dat waarschijnlijk een leven lang meegaat. Bovendien heb je nauwelijks onderhoud aan een stalen binnendeur. Regelmatig schoonmaken met een sopje en een zachte doek is al voldoende.

stalen-deuren-binnen

Wat is de prijs van een binnendeur?

Prijzen glazen binnendeuren

Een binnendeur die volledig uit glas gemaakt is, koop je voor een bedrag dat ligt tussen 250 en 500 euro. Je hebt dan een binnendeur van blank gehard glas. Kies je voor eenzelfde deur van mat glas dan kom je gemiddeld iets hoger uit. De prijzen van deze deuren liggen tussen 400 en 800 euro.

Daarnaast heb je de combinatiedeuren. Dit zijn deuren van bijvoorbeeld hout of staal waarin glas is verwerkt. Wat betreft de prijzen hiervan kun je het beste de prijs van de betreffende deuren (hout en staal) aanhouden. Deze vind je elders in dit artikel. Hier vallen ook de deuren met glas-in-lood onder.

Ontvang GRATIS offertes

Prijzen houten binnendeuren

Een eenvoudige verfdeur koop je al voor 100 euro bij een bouwmarkt. Natuurlijk moet je hier de prijs van het schilderen nog wel bij optellen. Afgewerkte deuren heb je in allerlei prijsklassen. De prijzen hiervan beginnen bij 250 euro en kunnen oplopen tot 750 euro.

Hiermee bedoelen we ook de houten binnendeuren waar glas in verwerkt is. Ga je nog een stapje hoger qua prijs en kwaliteit dan kom je uit bij de massieve binnendeuren. Je koopt een eenvoudige massieve deur voor ongeveer 300 euro. De prijs van deze binnendeuren kan oplopen tot ongeveer 1000 euro.

Prijzen stalen binnendeuren

Gemiddeld genomen liggen de prijzen van stalen binnendeuren hoger dan die van andere binnendeuren. De prijs van een stalen deur ligt dan ook bij aanvang al rond 1.000 euro. Dit bedrag kan gemakkelijk oplopen tot het dubbele hiervan.

Het prijsverschil heeft vooral te maken met de hoeveelheid glas die in de deur is verwerkt. Een deur met veel glas en weinig staal is goedkoper dan een binnendeur met juist veel staal en minder glas. Daarnaast is ook de coating (kleur) van invloed van de prijs.

De meeste stalen binnendeuren hebben een zwarte coating (lees ook: zwarte binnendeuren), maar je kunt ook voor andere kleuren kiezen (bijvoorbeeld brons) dit heeft wel een meerprijs.

binnendeur op maat gemaakt

Op maat gemaakte binnendeuren

De meeste binnendeuren in Vlaams-Brabant die je kant en klaar kunt kopen hebben een zogenaamde standaardmaat. Een voorbeeld van een dergelijke maat is 83 centimeter breed en 211,5 centimeter hoog. De meeste kozijnen en dan met name die in nieuwere huizen hebben ook standaardmaten.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een woning geen standaardmaten heeft voor deurkozijnen en dan kun je een binnendeur op maat laten maken. Hier is de vakman wel een tijdje (drie tot zes weken) mee bezig en daarom zijn deze binnendeuren ook wat duurder in prijs. Voordeel is wel dat je deze deuren helemaal volgens je eigen wensen en ideeën kunt laten maken.

Zelf plaatsen of laten doen?

Veel mensen onderschatten het plaatsen van een deur. Ze denken dat dit een gemakkelijk karweitje is die iedere klusser uit kan voeren. Daarnaast bespaar je jezelf natuurlijk de kosten voor het plaatsen. Dit kan in de praktijk nog wel eens tegenvallen, aangezien het goed afhangen van een deur zeker de nodige vakmanschap eist.

Vooral als je meerdere binnendeuren aanschaft, is het verstandig om deze te laten plaatsen door een vakman. Deze zal deuren snel en vakkundig plaatsen en je hebt er zelf helemaal geen omkijken meer naar. De kosten voor het plaatsen van een binnendeur verschillen per leverancier. Gemiddeld vraagt men hiervoor 50 tot 100 euro per deur.

binnendeuren vlaams-brabant

Ontvang gratis offertes

Als je besloten hebt om binnendeuren in Vlaams-Brabant te kopen, zoek je natuurlijk een betrouwbare leverancier die een goede prijs-kwaliteitsverhouding hanteert. Dit kan je op een eenvoudige manier realiseren via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes en advies