Glas in lood deuren

Glas in lood deuren hebben een klassieke uitstraling. Dit type binnendeuren bestaat oorspronkelijk uit een houten frame, al zijn tegenwoordig ook glas in lood deuren te koop met een kunststof frame. De panelen bestaan uit een combinatie van glas met een loden lijst eromheen.

Het glas kan in veel kleuren worden gemaakt en het lood komt in allerlei vormen. Er is dus veel mogelijk qua design en kleurencombinaties als er besloten wordt om glas in lood deuren te laten maken op maat.

Ontvang GRATIS offertes en advies

glas in lood deuren

Traditionele of moderne glas in lood deuren?

De glas en lood techniek bestaat al sinds de 16e eeuw. Destijds werden ramen zo geproduceerd omdat het vroeger nog niet mogelijk was om een ruit van één stuk glas te voorzien. Je ziet het dan ook veelal in oudere gebouwen terug zoals kerken, waar vaak ook de ramen van glas in lood zijn gemaakt.

Mozaïeken, maar ook Bijbelse verhalen worden op deze manier kleurrijk vertoond en de zon zorgt voor een speelse lichtinval. Niet gek dus dat glas in lood deuren in een modern design vandaag de dag enorm populair zijn.

De glas in lood deuren van tegenwoordig kun je grofweg in twee soorten onderscheiden: de traditionele en de moderne variant.

Traditionele glas in lood deuren

Traditionele of antieke glas in lood deuren bestaan uit afzonderlijke stukjes glas die aan een loodprofiel zit. De stukken glas hebben vaak verschillende kleuren en het is echt een kunstwerkje om naar te kijken. Meestal vormt het glas bijvoorbeeld een afbeelding of een mozaïek-figuur.

Dit type deur zie je veel bij oude panden, maar de losse stukken glas zijn wel erg kwetsbaar. Daarnaast is het glas relatief dun, waardoor het slecht isoleert. Vandaar dat er tegenwoordig vaker voor de zogeheten overlay glas in lood deur wordt gekozen.

Toch zijn er mensen die graag traditionele glas in lood deuren verkiezen boven de moderne variant, want het geeft een klassiek en uniek karakter in het interieur.

Moderne glas in lood deuren

Glas in lood deuren die modern zijn, bestaan uit glaspanelen in plaats van kleine individuele ruitjes. Deze zijn een stuk steviger en dus minder snel te breken. Daarnaast komen de glaspanelen ook in isolerend of dubbel glas.

Heb je een strak interieur, dan zijn moderne glas in lood deuren een mooie toevoeging aan het huis. Vaak bestaan ze uit vierkante of rechthoekige stukken glas, bijvoorbeeld gelegd in een geometrisch figuur. Ook kun je vaak kiezen uit verschillende soorten finish, bijvoorbeeld mat of glanzend glas.

Wil je glas in lood deuren laten maken naar eigen ontwerp? Dan is het goed om te weten dat de meeste vakspecialisten voornamelijk gebruik maken van de moderne overlay techniek. Echter is het niet onmogelijk om een traditionele glas in lood deur op maat te laten maken.

Vragen staat altijd vrij, dus informeer gewoon bij de experts in jouw regio wat de mogelijkheden zijn als je op zoek bent naar de traditionele look. Je kunt dan ook meteen een offerte aanvragen, zodat je een goed beeld krijgt hoeveel het dan precies kost!

Vind de juiste vakman in jouw regio

moderne glazen deur

Prijs van glas in lood deuren

Het is moeilijk om een eenduidige prijs voor glas in lood deuren te noemen. Het prijskaartje hangt namelijk van een aantal factoren af:

  • Stijl (modern, traditioneel, veel kleine details of juist een aantal grote stukken glas)
  • Afmetingen (hoe meer materiaal nodig, des te hoger de prijs)
  • Type glas (enkel, dubbel of isolerend glas)
  • Afwerking glas (mat, glanzend, doorzichtig)
  • Arbeidskosten (glas in lood deuren is maatwerk en daar betaal je een uurloon voor + kosten voor het installeren van de deur)

Glas is een relatief duur materiaal, dus hoe meer glazen elementen er in de deur zitten, dus te meer de deur kost. Daarnaast wordt er ook een tijdrovende techniek toegepast bij het inkleuren en afwerken van glas in een bepaalde finish, dus daar betaal je dan ook extra voor. Verder zijn “simpele” designs een stuk goedkoper dan glas in lood deuren laten maken met ingewikkelde vormen en constructies.

Om je toch een idee te geven, moet je rekenen op een prijs vanaf €150. Je krijgt dan een zeer simpel ontwerp en geen extra opties zoals dubbele glas in lood deuren of isolatieglas. Een geheel glazen deur (van onder tot boven) kost meestal tussen de €250 en €300.

De prijzen lopen verder op als je kiest voor bijvoorbeeld ingewikkelde ontwerpen, speciaal op-maat-gemaakte glas in lood deuren met afwijkende formaten of isolerend glas. Bij sommige leveranciers kun je dan rekenen op een prijs van €500 tot in de €1.000.

Benieuwd naar prijs voor jouw deur?

Wil je ook glas in lood deuren op maat en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag dan een offerte aan bij de leverancier. Dit is via deze website gratis en geheel vrijblijvend, dus dan heb je een beter beeld van het kostenplaatje in jouw specifieke situatie.

Je kunt ook gerust bij meerdere vakspecialisten een offerte aanvragen, want de prijzen kunnen verschillen. Als je dus extra geld wilt besparen op je glas in lood deur, dan is het aan te raden om meerdere offertes met elkaar te vergelijken en zo tot de scherpste prijs te komen.

Een andere manier om geld te besparen is door op zoek te gaan naar tweedehands glas in lood deuren. Op websites zoals 2ehands.be staan veel tweedehands glas in lood deuren te koop.

Vooral als je op zoek bent naar antieke deuren, is het slim om naar gebruikte exemplaren op internet te kijken. Wie weet heb je wel geluk en vind je een unieke tweedehands deur die helemaal naar jouw smaak is.

Ontvang GRATIS offertes en vergelijk

glazen deur

Wat kost het repareren of restaureren van glas in lood deuren?

Heeft jouw huis al glas in lood deuren, maar is er bijvoorbeeld een ruitje kapot? Dan hoef je uiteraard niet meteen een nieuwe deur te kopen, maar is het in de meeste gevallen ook mogelijk om een vakman langs te laten komen om het te repareren. Dit kan op verschillende manieren:

  • Kleine reparatie: Het herstellen van kleine beschadigingen kan vaak direct op locatie gedaan worden.
  • Grote reparaties: Het glas wordt uit de sponning gehaald en in het atelier van de specialist gerepareerd en op een later moment weer teruggeplaatst. Repareren ter plekke is dan niet mogelijk.
  • Restauratie: Een restauratie verschilt een beetje van een reparatie. Bij een restauratie wordt de deur namelijk in zijn geheel naar de oorspronkelijke staat gebracht. Er hoeft dan niet meteen iets kapot te zijn, maar de deur kan dan wel een opknapbeurt gebruiken. Meestal wordt de gehele deur meteen onder handen genomen. Men loopt dan alle onderdeeltjes na en alles wordt schoongemaakt, gerepareerd en opgepoetst. Glas in lood deuren die modern zijn, hebben meestal geen restauratie nodig. Dit gebeurt met name bij oude, monumentale panden.

Is er dus iets kapot aan een glas in lood deur in je huis en wil je dit graag laten repareren of misschien restaureren? Dan is het ook zeker mogelijk om online offertes van de reparatie- en restauratiekosten aan te vragen bij de specialist.

Maak duidelijke foto’s van de beschadigingen en voeg deze toe bij de offerteaanvraag, zodat de vakman een goede inschatting van de kosten kan maken.

dubbel glas

Enkel of dubbel glas kiezen?

Antieke glas in lood deuren bestaan vrijwel altijd uit enkel glas. Voor binnendeuren is dit meestal niet zo erg. Toch is het – zeker in een groot huis – beter om voor dubbel glas of isolatieglas te kiezen.

Dubbele glas in lood deuren houden warmte namelijk beter vast, waardoor je minder hard hoeft te stoken en dus bespaart het uiteindelijk geld op de energierekening.

Het nadeel van dubbel glas is alleen wel dat de klassieke look en structuur een beetje verloren gaat. Het glas in lood wordt dan tussen twee isolerende glasplaten gezet, waardoor het geheel massiever wordt, terwijl traditionele glas in lood juist bekend staat om het dunne glas.

Laat je inspireren en vraag offertes aan!

De traditionele look van glas in lood past perfect in een klassiek interieur, maar je ziet dit type deur ook weleens terug in moderne interieurs. Heeft jouw huis niet één uitgesproken stijl en twijfel je nog over welke soort glas in lood deuren het beste past?

Neem dan gerust contact op met de vakman. Hij of zij heeft al veel huizen van binnen gezien en kan je dus van gedegen advies voorzien. Ook als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het ontwerpen van glas in lood deuren op maat, kan een specialist nuttige inkijk bieden en wijze raad geven .

Vraag tevens een offerte aan, zodat je de kosten goed kunt bekijken en vergelijken met elkaar. Zo’n prijsbestek is dan ook handig als je bijvoorbeeld twijfelt over enkel of toch dubbel glas. En zoals eerder gezegd, bieden offertes ook voor reparatiekosten van bestaande deuren meer inzicht in de kosten.

Houd het ook zeker niet bij slechts één vakman, maar neem met meerdere contact op. Een offerte laten opstellen kost je immers niets. Sterker nog: het bespaart je juist geld doordat je de prijzen netjes op een rijtje kunt leggen en vanzelf ziet wie de scherpste tarieven hanteert.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.