Smeedijzeren binnendeur: exclusief en stijlvol

Smeedijzeren binnendeuren werden en worden vooral gebruikt in kantoorpanden, bedrijven en openbare gebouwen. Je kent vast wel die stevige deur van smeedijzer en glas als je op een notariskantoor komt, of bij de administratie van een fabriek. Tegenwoordig worden smeedijzeren binnendeuren ook steeds meer toegepast in woningen. Een smeedijzeren binnendeur is bijzonder stijlvol en geeft je interieur een exclusieve uitstraling.

stalen taatsdeuren

Wat zijn smeedijzeren binnendeuren?

Niet de hele deur bestaat uit dit metaal. Dan zou je een enorm zware massieve deur krijgen die te vergelijken is met een lift- of kluisdeur. Smeedijzeren binnendeuren bestaan voor het grootste gedeelte uit glas. Naast gewoon glas kunnen dit ook andere varianten zijn, zoals bijvoorbeeld: gelaagd glas, figuur glas, geëmailleerd glas of glas in lood.

Er zijn verschillende types smeedijzeren binnendeuren:

  • Taatsdeuren
  • Schuifdeuren
  • Ensuitedeuren

Waarom smeedijzeren binnendeuren?

Smeedijzeren binnendeuren geven je interieur een bijzonder chique en exclusieve uitstraling. Het is heel stijlvol om bijvoorbeeld je kantoor of werkruimte van een smeedijzeren binnendeur te voorzien. Maar ook voor andere vertrekken (de keuken) is een smeedijzeren binnendeur een aanwinst voor de woning. Daarnaast haal je met een smeedijzeren deur wel kwaliteit in huis. Deze soort binnendeur is onverwoestbaar en gaat een leven lang mee. Een smeedijzeren binnendeur is ontzettend duurzaam. Ook heb je weinig onderhoud aan dit type binnendeur.

Smeedijzeren binnendeuren op maat gemaakt?

Niet iedere deuropening heeft dezelfde maat en niet iedere smeedijzeren binnendeur is in alle maten verkrijgbaar. Vooral oudere woningen hebben meestal geen standaard deurmaten. Als je een afwijkende maat binnendeur hebt, moet dit type binnendeur op maat gemaakt worden. Het mooie is dat je dan helemaal je eigen deur kunt ontwerpen. Nadeel is dat je er (nog) meer voor moet betalen. Een op maat gemaakte smeedijzeren binnendeur is zevenhonderd tot twaalfhonderd euro duurder dan een standaard smeedijzeren binnendeur.

Wat kosten smeedijzeren binnendeuren?

Aan smeedijzeren binnendeuren hangt een fors prijskaartje. Daar staat tegenover dat je een product voor het leven hebt met een prachtige stijlvolle uitstraling. We geven per type smeedijzeren binnendeur de gemiddelde prijs. De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw, inmeten en montage. Ook gaat het hier om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen.

Wat kosten enkele en dubbele smeedijzeren deuren?

Een standaard enkele smeedijzeren binnendeur heeft meestal een afmeting van honderd bij tweehonderdvijftig centimeter. In de prijsvoorbeelden die volgen zijn we dan ook uitgegaan van deze maten. Een enkele binnendeur, met gewoon glas, kost ongeveer drieduizend euro. Als je dubbele deuren wilt, ben je ook ongeveer het dubbele van de prijs kwijt, dus zesduizend euro.

Wat kosten smeedijzeren schuifdeuren?

Als je kiest voor smeedijzeren schuifdeuren dan heb je de keuze uit verschillende schuifsystemen. Alle schuifsystemen verschillen in prijs. De prijs van de deuren blijft ongeveer gelijk aan die van enkele en dubbelde deuren: ongeveer drieduizend euro per deur. De bekendste schuifsystemen zijn het inbouw- en het opbouwschuifsysteem. Voor een set smeedijzeren schuifdeuren met opbouw- schuifsysteem betaal je ongeveer zesduizend euro. Voor een set schuifdeuren met inbouw- schuifsysteem, ben je ongeveer zevenduizend euro kwijt.

Wat kosten smeedijzeren ensuitedeuren en taatsdeuren?

Een enkele smeedijzeren taatsdeur kost ongeveer vijfentwintighonderd euro. Voor dubbele taatsdeuren ben je ook ongeveer het dubbele kwijt, dus om en nabij de vijfduizend euro. Ensuitedeuren van smeedijzer zijn meestal iets goedkoper. Voor tweeduizend euro koop je een enkele stalen ensuitedeur. Ook bij deze deuren ben je voor dubbele deuren het dubbele kwijt.

Hoe onderhoud je smeedijzeren binnendeuren?

Smeedijzeren binnendeuren hebben nauwelijks onderhoud nodig. Vanuit de fabriek worden deze binnendeuren al voorzien van een poedercoating met de gewenste kleur. Het is dus in principe niet nodig om smeedijzeren binnendeuren nog eens zelf te lakken. Het enige wat je moet doen, is smeedijzeren binnendeuren regelmatig reinigen. Op deze manier gaan ze met gemak vijftig jaar, of langer, mee. Je hoeft ook niet bang te zijn voor roest, vervorming of scheurtjes, want ze zijn onverwoestbaar.

Voordelen van smeedijzeren binnendeuren

De voordelen van smeedijzeren binnendeuren zijn:

  • Ze geven een stijlvol en chique karakter aan je interieur en ze passen in elk interieur.
  • Smeedijzeren binnendeuren zijn oersterk en hebben een lange levensduur.
  • Smeedijzeren binnendeuren kunnen in ieder gewenste kleur geleverd worden.
  • Smeedijzeren binnendeuren zorgen voor een goede akoestiek en dempen geluiden uit andere ruimtes van de woning.
  • Smeedijzeren binnendeuren zorgen voor een goede thermische isolatie. Dit scheelt weer in de stookkosten.

Nadelen van smeedijzeren binnendeuren:

  • De aanschafprijs is hoog. (hier tegenover staat de lange levensduur).
  • Ze zijn moeilijk zelf te plaatsen (meestal is montage bij de prijs inbegrepen).
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.