Binnendeuren Oost-Vlaanderen

Er zijn veel goede vakmannen die binnendeuren in Oost-Vlaanderen kunnen adviseren en plaatsen. Ben je op zoek naar een firma of vakman in Oost-Vlaanderen? Vul dan het onderstaande formulier in:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Binnendeuren plaatsen in Oost-Vlaanderen

Als je van het ene vertrek naar het andere loopt in de woning, kom je ongetwijfeld langs een binnendeur. Deze deuren verbinden de verschillende ruimtes met elkaar. Je zult je het misschien niet beseffen, maar in een woning zijn best veel van deze deuren te vinden. In een gewone eengezinswoning tel je toch al snel 7 tot 10 binnendeuren.

Een binnendeur van goede kwaliteit met een hoge duurzaamheid is van groot belang. Je wilt hier namelijk vele jaren plezier van hebben. Om die reden is het geen slecht idee om binnendeuren in Oost-Vlaanderen door een vakman te laten plaatsen.

binnendeuren oost-vlaanderen

Een opdekdeur of stompe deur?

Als je op zoek bent naar binnendeuren in Oost-Vlaanderen, dan is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: wil ik een opdekdeur of een stompe deur?

Een stompe deur valt helemaal weg in het kozijn en je hangt deze af met scharnieren.
Een opdekdeur valt nog net met een randje over het kozijn heen.

Voor het plaatsen van een opdekdeur gebruik je speciale scharnieren die ‘paumelle scharnieren’ genoemd worden.

Welke van de twee je moet kiezen? Dat is een kwestie van smaak. Jij weet zelf het beste welke deur jou het meest aanspreekt. Wat je in ieder geval beter niet kunt doen, is van beide soorten een paar deuren nemen. Dan krijg je niet echt één geheel en wordt de uitstraling er niet beter op.

De draairichting

Niet onbelangrijk is de richting waarin de deur moet draaien als je hem opent.

Bij een stompe deur maakt de draairichting voor de plaatsing niet zoveel uit, aangezien deze toch in het kozijn valt. Bij een opdekdeur is het zeker belangrijk dat je de draairichting bepaalt, omdat deze op het kozijn valt.

De draairichting bepaal je door voor de deur te gaan staan aan de kant waar je de deur naar toetrekt als je deze zou openen. Zitten de scharnieren aan de linkerkant van de deur? Dan is de draairichting links. Zitten ze rechts dan is de draairichting ook rechts.

draairichting deur

Hoeveel lichtinval wil je?

De sfeer de je wilt laten uitstralen door de binnendeuren, is ook afhankelijk van de mate van licht die een deur doorlaat. De mate van lichtinval creëer je door glas in de deur te plaatsen. Hoe meer glas er in een binnendeur zit, hoe hoger de lichtinval is. Dit geeft vaak een hele ruimtelijke uitstraling aan de woning.

Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een volledig dichte deur. Dichte deuren zijn eveneens in verschillende stijlen verkrijgbaar en deze geven meer privacy. Ook hier is het kiezen van de juiste binnendeur een kwestie van smaak en welke uitstraling je graag wilt creëren.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Soorten binnendeuren

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten binnendeuren die eveneens van allerlei verschillende materialen gemaakt zijn. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele kleuren en uitvoeringen. Het assortiment dat verkopers van binnendeuren in Oost-Vlaanderen hebben is heel groot en je ziet ook nog eens een enorme variatie.

Het is dan ook geen wonder dat je al snel door de ‘deurenbomen’ het bos niet meer ziet. Daarom zetten we in dit artikel de meest voorkomende soorten binnendeuren op een rijtje. Dat zal de keuze voor de juiste binnendeur zeker vergemakkelijken.

glazen binnendeur

Glazen binnendeuren

Als je kiest voor glazen binnendeuren, haal je automatisch meer daglicht in je huis. En wie wil dat nu niet?

Door een glazen binnendeur te nemen, komt er meer licht in de woning. Het is aantoonbaar dat veel mensen zich prettiger voelen in een lichte omgeving. Met deze deuren creëer je een open en ruimtelijke sfeer, omdat het licht van de ene naar de andere kamer stroomt.

Daarbij komt nog dat je met meer glas in de deur je de energierekening omlaag brengt, omdat er veel meer zonnewarmte in de woning komt.

Er zijn verschillende soorten glazen deuren in Oost-Vlaanderen te koop. We noemen ze hieronder:

  • Binnendeuren met blank (facet) glas

Met blank glas bedoelen we het gewone vensterglas zoals iedereen wel kent. Kies je voor blank glas? Dan zal je niet te veel betalen. Wil je toch iets meer cachet geven aan het blanke glas? Dan kun je facetglas nemen. Hierbij is het glas schuin afgeslepen en zorgt dit voor een mooie rand.

  • Binnendeuren met mat (facet) glas

Matglas is in principe hetzelfde als blank glas, maar het is op een bepaalde manier behandeld, zodat het niet meer helder is. Je kunt er dus niet doorheen kijken. Met een matglazen binnendeur creëer je dus meer privacy, terwijl je wel een goede lichtinval houdt. Daarom wordt matglas vaak gebruikt bij een binnendeur voor een badkamer.

  • Binnendeuren met glas-in-lood

Wil je echt iets moois? Dan kun je ook kiezen voor glas-in-lood. In dit geval zijn er stukken glas in loodlijsten geplaatst, die in de binnendeur zitten. Deze stukken glas kunnen allerlei kleuren hebben en het kan zelfs een bepaalde voorstelling bevatten.

Bij glas-in-lood denken veel mensen aan binnendeuren uit de jaren dertig van de vorige eeuw, waardoor je dus een klassieke uitstraling krijgt. Echter is er ook modern glas-in-lood verkrijgbaar, waardoor je juist een hele eigentijdse uitstraling kunt creëren.

stalen taatsdeuren glas

Houten binnendeuren

Het mooie aan houten binnendeuren is dat deze gemakkelijk te onderhouden zijn. Eventuele oneffenheden kun je bijvoorbeeld gemakkelijk wegwerken.

Hout geeft de woning een warme en natuurlijke uitstraling en dat is iets wat veel mensen heel erg aanspreekt. Daarbij is hout een uitstekende isolator, zodat je met een dergelijke deur ook weinig warmteverlies hebt in de woning. Neem je een binnendeur van FSC-hout, dan weet je zeker dat je ook nog eens milieubewust bezig bent.

Ook houten binnendeuren in Oost-Vlaanderen zijn er in verschillende soorten. Of je nu een klassieke of juist een moderne uitstraling wilt, het is allemaal mogelijk met houten binnendeuren.

Stalen binnendeuren

In het verleden kwam je stalen binnendeuren in Oost-Vlaanderen eigenlijk alleen maar tegen in kantoren en fabrieken. Daarom worden ze ook wel industriële deuren genoemd.

Tegenwoordig zijn deze deuren ook zeer populair om toe te passen in woonhuizen, omdat deze de woning een modern en strak karakter geven. Een stalen binnendeur is enkel verkrijgbaar in combinatie met glas, want als deze deur volledig uit staal zou bestaan is hij veel te zwaar. Dan krijg je een soort kluisdeur. Je koopt dus eigenlijk een stalen profiel met daarin glas verwerkt.

Wat betreft de profielen, zijn er verschillende mogelijkheden met meer of minder staal.

glazen deuren met stalen afwerking

Welk deurbeslag neem je?

Het komt vaak voor dat mensen heel veel tijd besteden aan het zoeken van de juiste binnendeur en vervolgens nog even snel deurbeslag uitkiezen. Dat is erg jammer, want juist het deurbeslag bepaalt mede de uitstraling van de deur.

Neem je bijvoorbeeld een klassieke deur dan past daar geen moderne deurkruk bij (en andersom).

Gelukkig hebben leveranciers van binnendeuren in Oost-Vlaanderen vaak zelf wel in de gaten welk deurbeslag het beste bij een bepaald type binnendeur past en kunnen je hier uitstekend in adviseren.

Er zijn ook binnendeuren te koop, waarbij het beslag al is inbegrepen.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Zelf plaatsen of vakman laten komen?

Je kunt ervoor kiezen om binnendeuren zelf te plaatsen. Dit bespaart je namelijk kosten die je aan anders aan het uurloon van de vakman zou besteden.

Vaak wordt echter het op een juiste manier monteren van een binnendeur nogal onderschat. Dit is een precisiewerkje, waarbij je de nodige ervaring moet hebben om het goed uit te voeren.

Waarschijnlijk lukt het je nog wel om één deur te plaatsen, maar als de hele woning voorzien moet worden van nieuwe deuren, kun je beter de vakman laten komen.

Via onze offertedienst kunnen vakmannen jouw binnendeuren in Oost-Vlaanderen op een snelle en accurate manier plaatsen.

binnendeur plaatsen

Offertes vergelijken: bespaar geld

Als je dan toch al besloten hebt om de binnendeuren te laten plaatsen, dan wil je natuurlijk een betrouwbare en voordelige vakman die dit uit gaat voeren.

Vraag daarom gerust gratis offertes aan bij onze offertedienst. Wij sturen je meerdere offertes van vakmensen bij jou in de buurt. Door de offertes naast elkaar te leggen, krijg je een beter inzicht in de prijs en kan je tot wel 30% besparen.

Ontvang GRATIS offertes en advies