Soorten binnendeuren: mogelijkheden

Met mogelijkheden bedoelen we de verschillende soorten binnendeuren. Tegenwoordig is er een groot aanbod van binnendeuren, maar welke past nu bij jou? Lees het hier en ontvang gratis advies en offertes via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes en advies

soorten binnendeuren

Welke soorten binnendeuren?

Er zijn verschillende soorten deuren. Ze hebben elk hun eigen stijl, voor- en nadelen. We zetten de verschillende binnendeuren even op een rij.

Verfdeuren

Er zijn twee types verfdeuren: hardboarddeuren en tubespaandeuren. Bij hardboarddeuren zit het karton aan beide kanten en is het bekleed met een vezelplaat.

Bij tubespaandeuren zit een spaanderplaat met luchtkanalen. Het voordeel van een verfdeur is dat deze deur goedkoop is.

Stijldeuren

Een stijldeur is een kwalitatieve binnendeur, die uit een massief materiaal wordt gemaakt. Meestal bestaan ze uit hout. Er zijn zowel moderne als klassieke stijldeuren te verkrijgen en zullen dus passen bij iedere stijl.

Gelakte deuren

Dit zijn deuren die vooraf in de fabriek gelakt worden. Het voordeel van deze deuren is dat ze direct klaar zijn om geplaatst te worden. Je hoeft er dus niets meer aan te doen.

gelakte stompe deur

Brandwerende deuren

De naam zegt het zelf. Brandwerende deuren zijn deuren die bestand zijn tegen brand. Mocht er dus ooit ergens een brand in huis of in een magazijn uitbreken, dan is een brandwerende deur de oplossing. Zij zorgen ervoor dat de brand niet verder woedt naar andere ruimtes.

Als je interesse hebt in brandwerende deuren, let er dan wel op dat ze voorzien zijn van bepaalde voorschriften, zodat je zeker bent dat ze naar behoren functioneren.

Fineerdeuren

Dit zijn deuren waarop een dunne fineerlag is aangelegd. Je hebt twee soorten fineerdeuren: vlakke deuren en stijlfineer deuren. De deuren hebben wel een beschermlaklaag nodig, omdat ze anders snel stuk gaan.

Vergelijk GRATIS binnendeuren

Harmonicadeuren

Harmonicadeuren zijn een vorm van schuifdeuren, maar dan enigszins anders. Net zoals een accordeon worden ze samengevouwen. Er is de mogelijkheid om harmonicadeuren in een flexibele stof te krijgen, maar meestal wordt gekozen voor een houten of metalen omkadering voor de deur.

Schuifdeuren

Een schuifdeur kent iedereen natuurlijk wel. Toch is het handig om ook meer te weten te komen over de werking van een schuifdeur (er zijn immers verschillende technieken.).

Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende mogelijkheden bij schuifdeuren. Bekijk zo ook eens de Shoiji deuren, de Japanse versie van een schuifdeur.

Stalen deuren

Stalen deuren worden steeds populairder. De stalen deur wordt meestal gecombineerd met glas. Het is dus niet zo dat je gewoon een saaie stalen deur hebt, maar eerder een stevige deur met een mooie glaspartij.

stalen deuren binnen

Omlijsting: mogelijkheden

Wat betreft omlijsting, zijn er drie categorieën:

1. Traditioneel systeem

Dit is de klassieke manier van omlijsting. De slaglat en chambranten worden zichtbaar geplaatst, waardoor het ook goedkoper is. Het nadeel is dat deze omlijsting niet toegepast kan worden bij de in fabriek gelakte deuren. Dit omdat de deur te dik is.

2. Systeembekleding

Dit is een bekleding die inschuifbaar is, waardoor het onzichtbaar geplaatst kan worden. Je kan deze omlijsting wel gebruiken bij fabriek gelakte deuren.

3. Blokkader

Een groot voordeel van deze omlijsting is dat je geen chambrant nodig hebt en het er mooi uitziet. Een nadeel is wel dat het niet gemakkelijk te plaatsen is.

samengestelde deur

Interesse in binnendeur? Vergelijk prijzen

Als je nieuwe binnendeuren wilt plaatsen, vergelijk je best prijzen van verschillende vakmannen. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies. Vergelijk prijzen en krijg de beste deal. Dankzij beroep te doen op een vakman, ben je ook zeker van een correcte plaatsing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.