Mogelijkheden

binnendeuren mogelijkhedenBij de mogelijkheden hebben we het over de verschillende soorten binnendeuren die op de markt zijn. Daarbij hebben we het niet over de materialen, maar wel degelijk over de ‘stijl’ van een deur. (Wat nog iets anders is dan een ‘stijldeur’.)
Dit is de hoofdcategorie en hier vind je slechts heel beperkte info terug over de verschillende soorten binnendeuren, om meer te weten te komen over een bepaalde soort binnendeur klik je het best verder naar de desbetreffende pagina.

Stijldeuren

Een stijldeur is een kwalitatieve binnendeur die uit een massief materiaal wordt gemaakt. Meestal uit hout. Er zijn eigenlijk moderne en klassieke stijldeuren te verkrijgen en beiden hebben toch wel duidelijke verschilpunten.

Klik hier voor het artikel over stijldeuren.

 

Brandwerende deuren

De naam zegt het zelf. Brandwerende deuren zijn deuren die bestand zijn tegen brand. Mocht er dus ooit ergens een brand in huis of in een magazijn uitbreken, dan is een brandwerende deur de oplossing. Zij zorgen ervoor dat de brand niet verder woedt naar andere ruimtes.
Als je interesse hebt in brandwerende deuren, let er dan wel op dat ze voorzien zijn van bepaalde voorschriften, zodat je zeker zijn dat ze naar behoren functioneren!

Meer over brandwerende deuren in dit artikel.

 

Harmonicadeuren

Harmonicadeuren zijn een vorm van schuifdeuren, maar dan enigszins anders. Net zoals een accordeon worden ze samengevouwen. Er is de mogelijkheid om harmonicadeuren in een flexibele stof te krijgen, maar meestal wordt gekozen voor een houten of metalen omkadering voor de deur.
In veel gevallen wordt dit ook als een buitendeur gebruikt.

Lees hier meer over de harmonicadeur.

 

Schuifdeuren

Een schuifdeur kent iedereen natuurlijk wel. Toch is het handig om ook meer te weten te komen over de werking van een schuifdeur (er zijn immers verschillende technieken.).
Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende mogelijkheden bij schuifdeuren. Bekijk zo ook eens de Shoiji deuren, de Japanse versie van een schuifdeur.

Meer info over schuifdeuren lees je in dit aritkel.