Binnendeuren Antwerpen

Wil je binnendeuren in Antwerpen installeren? Er zijn verschillende soorten en types, die allemaal verschillende prijzen, toepassingen, voor- en nadelen hebben. We zetten ze even op een rij. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes voor binnendeuren en kan je prijzen vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Welke types binnendeuren zijn er?

Los van het model en de uitvoering zijn er twee soorten binnendeuren op de markt: opdek binnendeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt helemaal binnen het kozijn en wordt afgehangen met ‘gewone’ bladscharnieren.

Een opdekdeur heeft een rand die op het kozijn valt en wordt afgehangen met paumelle scharnieren die aan de buitenkant van het kozijn zitten. Je moet bij een opdekdeur altijd rekening houden met de draairichting van de deur.

De slotgaten en de gaten voor de paumelle scharnieren zijn namelijk al voorgeboord. Bij een stompe deur hoef je geen rekening te houden met de draairichting.

binnendeur antwerpen

Standaardmaten van binnendeuren

Het is belangrijk dat een binnendeur goed in het kozijn past. Veel kozijnen worden door huizenbouwers gemaakt volgens vaste maten. Hierdoor is het ook weer mogelijk om binnendeuren volgens vaste maten te kopen.

Veel voorkomende maten zijn bijvoorbeeld breedtes van 73, 78 en 83 centimeter en hoogtes van 211,5 en 231,5 centimeter. Een binnendeur heeft vrijwel altijd een dikte van 38 tot 40 millimeter. Als je deuren koopt met vaste maten, is het meestal goedkoper dan deuren die op maat gemaakt moeten worden.

Wil je een prijs weten van standaard binnendeuren in Antwerpen? Neem dan eens contact op met onze offertedienst. Zij kunnen je vrijblijvend en geheel gratis meer informatie hierover geven.

Op maat gemaakte binnendeuren

Vooral als je in een oudere woning woont (bijvoorbeeld begin twintigste eeuw), kun je te maken krijgen met afwijkende kozijnmaten. In dat geval zullen de nieuwe binnendeuren op maat gemaakt moeten worden.

De vakman komt dan bij je thuis om de maten op te nemen. Vervolgens fabriceert hij de binnendeuren en als ze klaar zijn, komt hij de binnendeuren plaatsen. Een voordeel hiervan is dat je de deur precies zo kunt laten maken als jezelf wilt.

Je kunt bijvoorbeeld profileringen of panelen toe laten passen. Omdat de deuren op maat gemaakt moeten worden, ben je wel meer geld kwijt aan de kosten hiervan. Ook zit er een bepaalde levertijd op deze deuren. Meestal is dit drie tot zes weken.

deur op maat

Waar is een binnendeur van gemaakt?

De verkopers van binnendeuren in Antwerpen hebben een groot assortiment met vele soorten binnendeuren. In principe is er voor ieder interieur ook een passende binnendeur te vinden.

Wat het materiaal betreft, heb je eveneens een ruime keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glazen, houten of stalen binnendeuren. Hieronder lichten we deze materialen verder toe.

Glazen binnendeuren

Als je kiest voor een glazen binnendeur, ben je ervan verzekerd dat je meer licht in huis haalt. Hierdoor creëer je een open en ruimtelijke sfeer. Veel mensen houden hiervan, omdat dit je een prettig en rustgevend gevoel geeft. Glazen binnendeuren trekken direct de aandacht door hun stijlvolle en luxueuze uitstraling.

Daarnaast oogt een glazen binnendeur altijd tijdloos en past het in principe bij ieder interieur. Zo kun je een interieur met glazen binnendeuren altijd inrichten naar eigen budget, voorkeur en stijlwens. Bijkomend voordeel van deze deuren is dat je energierekening ook nog eens omlaag gaat.

glazen binnendeuren antwerpen

Houten binnendeuren

Ze zijn nog altijd populair en veel verkocht: houten binnendeuren. Ze komen in verschillende prijsklassen. Daarbij hebben ze een warme en natuurlijke uitstraling, zijn ze zeer duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig.

Verder zijn ze gemakkelijk te bewerken en kun je ze zo weer overschilderen, mocht je de kleuren niet mooi meer vinden. Kortom: met een houten binnendeur zit je altijd goed.

Soorten houten binnendeuren

Er zijn verschillende soorten houten binnendeuren. Hieronder geven we de meest populaire soorten weer. Je kunt bij veel verkopers van houten binnendeuren in Antwerpen terecht voor informatie en advies.

Verfdeur

De eenvoudigste variant is de verfdeur. Deze deuren zijn meestal gemaakt van hardboard of tubespaanplaat. De binnenkant is meestal van karton. Ze zijn erg goedkoop in aanschaf, maar je moet ze wel zelf nog verven. Daarbij zijn ze niet heel degelijk en duurzaam.

Gelakte deur

Zoek je een houten deur van een betere kwaliteit? Met een gelakte deur zit je goed. Deze deuren worden in de fabriek al helemaal afgelakt met verf van een hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn direct klaar om geplaatst te worden en je hoeft er zelf niets meer aan te doen.

gelakte deur

Fineerdeur

Zeer populair bij de consument zijn de fineerdeuren. Deze deuren zijn meestal gemaakt van tubespaan en dit wordt bekleed een laag massief hout (de fineerlaag). Hiervoor worden verschillende houtsoorten gebruikt, bijvoorbeeld grenen, vuren of eiken. Een voordeel van fineerdeuren is dat ze niet heel zwaar zijn.

Massief houten deur

Wil je echt een degelijke binnendeur? Kies dan voor een deur van massief hout. Deze deuren worden volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Een zeer populaire houtsoort hiervoor is eiken. Deze deuren hebben meestal een robuuste uitstraling en zijn bijzonder stevig.

Soms kun je bij deze deuren hinder ondervinden van scheuren of kromtrekken, maar bij binnendeuren valt dit heel erg mee door de contante temperatuur die er in een woning heerst.

Stalen binnendeuren

In het verleden werden stalen binnendeuren alleen gebruikt op kantoren van fabrieken en dergelijke. Daarom noemen we ze ook wel “industriële deuren”. Tegenwoordig zijn industriële interieurs heel populair en worden stalen binnendeuren ook in particuliere woningen geplaatst.

Deze deuren zijn trouwens niet helemaal van staal gemaakt. Dan zou je een soort kluisdeur krijgen, die veel te zwaar is om als binnendeur dienst te doen. Industriële deuren hebben een profiel van staal met daar binnen veel glas.

Dit zijn deuren zonder poespas die het interieur van de woning een strakke en moderne uitstraling geven.

stalen deuren binnen

Soorten binnendeuren

Er zijn binnendeuren die van bepaalde materialen gemaakt zijn, maar ze zijn er ook in verschillende soorten. De bekendste is de ‘gewone’ draaideur. Deze deur is aan één kant aan het kozijn bevestigd en aan de andere kant draai je de deur open of dicht.

Daarnaast is het ook mogelijk om binnendeuren als schuifdeuren te kopen. In dit geval is de deur bevestigd aan rails boven en (en soms ook onder) de deur. Zoals de naam als zegt, schuif je de deur open of dicht via de rails. Deze deuren zijn erg handig als je weinig ruimte hebt om een deur helemaal open te draaien.

Bovendien zijn er ook nog taatsdeuren op de markt. Deze deuren draaien verticaal om hun eigen as. De draaipunten (taatsen) zijn aan de boven- en onderkant van de deur bevestigd.

Wat is de prijs van een binnendeur?

Prijs per materiaalMinimumprijsMaximumprijs
MDF binnendeur€ 30€ 250
Houten binnendeur€ 80€ 3.000
Aluminium binnendeur€ 100€ 1.500
Glazen binnendeur€150€ 3.000
Pvc binnendeur€ 200€ 2.000
Prijs per type binnendeurMinimumprijsMaximumprijs
Draaideur (enkel)€ 30€ 2.000
Draaideur (dubbel)€ 200€ 3.000
Schuifdeur€ 100€ 2.000
Harmonicadeur of vouwdeur€ 35€ 360
Pivoterende deur€ 1.000€ 3.000
Klapdeuren€ 30€ 1.000
Binnendeur op maat€ 900€ 4.000
Automatische binnendeur€ 2.000€ 4.000
Werkuren (plaatsing)MinimumprijsMaximumprijs
Plaatsen van een binnendeur€ 30€ 250

Zelf plaatsen of laten doen?

Je kunt jezelf kosten besparen door de nieuwe binnendeuren zelf te plaatsen. Toch is het goed ‘afhangen’ van een binnendeur nog niet zo’n gemakkelijke klus. Als je geen handige klusser bent, kun je hier dan ook veel problemen mee ondervinden.

Zeker als je meerdere binnendeuren koopt, is het verstandig om deze te laten plaatsen door de vakman. Deze beschikt over de nodige kennis en ervaring en zal de deuren vlot en op de juiste manier plaatsen.

Hierdoor valt het ook erg mee met de kosten. De gemiddelde prijs van binnendeuren plaatsen in Antwerpen ligt tussen 50 en 100 euro per deur. Er zijn ook vakmensen die werken met een uurtarief.

binnendeur prijzen

Deurbeslag kiezen

Geen deur kan zonder deurbeslag en hiermee bedoelen we zaken als: deurklinken, deurkrukrozetten of deurschilden. Stel dat je een deur zou schilderen: dan is alles wat je na het schilderen weer aanbrengt deurbeslag.

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van deurbeslag. Wil je bijvoorbeeld een binnendeur die op slot kan of juist niet? Daarnaast moet het deurbeslag natuurlijk ook dezelfde uitstraling hebben als de binnendeur.

Een klassieke deur met modern deurbeslag lijkt niet echt mooi en andersom lijkt het ook niet. Deurbeslag kun je kopen in zeer uiteenlopende prijzen. Je hebt al voor 20 euro een deurkruk, maar je vindt er ook voor 200 euro. Gemiddeld besteden mensen 40 tot 80 euro per deur aan deurbeslag.

Hoe onderhoud ik mijn binnendeuren?

Deuren die goed onderhouden worden, gaan een stuk langer mee en daarom is onderhoud zeer belangrijk. Gelukkig is het onderhouden van een binnendeur niet ingewikkeld en kost het niet veel.

Vervuiling op een binnendeur haal je eenvoudig weg met een sopje van een milde zeep en lauw water. Dit geldt trouwens ook voor het schoonmaken van het deurbeslag.

Heb je glas in je binnendeur? Dit reinig je op dezelfde manier als het vensterglas, bijvoorbeeld met een glasreiniger en een zeem. Denk eraan dat je geen schuursponsjes en dergelijke gebruikt. Hiermee kun je de verf aantasten. Ook bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen kun je beter niet gebruiken.

binnendeuren antwerpen plaatsen

Bespaar geld: vergelijk gratis offertes binnendeuren Antwerpen

Ben je van plan om nieuwe deuren te kopen, maar wil je weten of dit in je budget past? Vergelijk dan offertes van meerdere leveranciers. Het is namelijk zo dat iedere vakman zijn eigen prijzen hanteert. Door offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw.

Daarnaast wil je natuurlijk ook graag een betrouwbare leverancier. Vraag daarom eens offertes aan via onze offertedienst. Je krijgt dan meerdere offertes van verkopers van binnendeuren in Antwerpen, zodat je de beste hieruit kunt kiezen.

Offertes aanvragen is gratis en je zit nergens aan vast. Het maakt niets uit of je wel of niet kiest voor een offerte, maar denk erom dat je zomaar 30 tot 40 procent op de aanschafprijs kunt besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.