Goedkope binnendeuren: Hoe en waar binnendeuren goedkoop kopen?

Goedkope binnendeuren installeren? Binnendeuren dragen veel bij aan de sfeer in huis. Echter wordt het soms wel erg duur als je allemaal nieuwe deuren in huis moet gaan installeren of vervangen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om voordelige binnendeuren te vinden. Welke dit zijn, lees je hier.

Ontvang GRATIS offertes en advies

goedkope binnendeuren

Welke materialen voor goedkope binnendeuren?

Aangezien het materiaal voor een groot deel de prijs van goedkope binnendeuren bepaalt, is het goed om te weten welke soorten budgetvriendelijk zijn. Hieronder bespreken we daarom de meest gebruikte én goedkope materialen.

Hout

Hout werkt isolerend en is dus een zeer geschikt materiaal voor een deur. Goedkope houten binnendeuren zijn niet gemaakt van massief hout, want dit is een stuk duurder en daardoor niet erg gebruikelijk.

De voordelige varianten bestaan uit een MDF (Medium Density Fibreboard) toplaag en een binnenlaag. MDF binnendeuren worden gemaakt van houtvezels die in combinatie met lijm worden samengeperst tot houtplaten. Deze toplaag kun je vervolgens lakken of verven.

Een andere goedkope houtsoort is volspaan. Dit bestaat uit zaagsel, kleine stukjes hout en lijm. Het verschil met MDF is dat de houtstukjes bij volspaan een stuk grover zijn. Goedkope houten binnendeuren van volspaan zijn daardoor ook lichter dan varianten bestaande uit MDF.

Verder worden goedkope binnendeuren ook soms gemaakt van grenenhout. Dit type hout wordt ook vaak als schutting in de tuin gebruikt en is daarom erg duurzaam. Grenenhout is te vergelijken met vurenhout, een andere veelgebruikte materiaalsoort voor binnendeuren.

eiken binnendeur

Kunststof

Ook kunststof is erg populair als je naar goedkope moderne binnendeuren zoekt. Naast de voordelige prijs is kunststof ook sterk, kleurvast en isolerend (dat laatste is vergelijkbaar met hout).

Kunststof komt in verschillende afwerkingen en kleuren, dus de keuze uit het assortiment binnendeuren is erg groot. Kunststof binnendeuren gaan erg lang mee: ook de goedkopere varianten gaan soms wel meer dan 10 jaar mee.

Glas

Goedkope binnendeuren met glas zie je tegenwoordig ook steeds vaker. Het geeft je interieur een ruimtelijk gevoel, omdat je een doorkijk hebt naar de andere ruimte. De voordelige varianten hebben een niet al te dikke laag glas.

Ook is het materiaal simpel qua afwerking. Dit wil zeggen dat de meest goedkope glazen binnendeuren bijvoorbeeld niet thermisch of chemisch gehard zijn, waardoor ze minder sterk zijn dan raamglas. Ook is de isolatie minder goed dan bij bijvoorbeeld hout of kunststof.

binnendeuren met glas

Andere materialen

Verder bestaan er natuurlijk ook andere materialen zoals staal of aluminium. Deze zijn wel een stuk duurder dan de zojuist genoemde soorten. Heb je een industriële look of interieurstijl en wil je daar goedkope stalen binnendeuren bij?

Dan kun je dezelfde look creëren door bijvoorbeeld voor kunststof te kiezen. Kunststof kan afgewerkt en geverfd worden om het uiterlijk van staal na te bootsen, alleen voor een goedkopere prijs. Een bijkomend voordeel is ook dat de deur een stuk lichter is.

Opdek en stompe deur: wat is goedkoper?

Als je naar binnendeuren zoekt, dan kom je al snel twee soorten tegen: de opdek deur of stompe deur. Daarom leggen we hieronder in het kort het verschil uit.

stompe binnendeur

Opdekdeur

Een opdekdeur valt op het kozijn. Dit wil zeggen dat de randen een beetje uitsteken. Dit kozijn laat weinig tocht door, dus het is ideaal voor ruimtes in huis waar regelmatig het raam openstaat.

Ben je van plan om goedkope binnendeuren met kozijn te kopen, dan is de draairichting van belang. Hangen de scharnieren aan de linkerkant? Dan is de deur linksdraaiend en andersom.

Stompe deur

Een stompe deur valt precies in het kozijn en er is dus geen sprake van randen/kozijnen. Bij de meeste goedkope stompe binnendeuren is de draairichting niet van belang.

Verschil goedkope binnendeuren prijzen: opdekdeur is voordeliger

Aangezien een stompe deur iets lastiger op te hangen is vanwege het gebrek aan kozijnen en randen, zijn de montagekosten voor dit type duurder dan de installatie van een opdekdeur.

Om je een idee te geven: voor het afhangen van goedkope binnendeuren met kozijn ben je rond de € 55 – € 75 kwijt, terwijl het bij een stompe deur € 65 – € 100 kost.

Vind de juiste vakman in jouw regio

verschil deuren

Goedkope binnendeuren prijzen

Natuurlijk ben je nu ook benieuwd naar hoe voordelig goedkope binnendeuren nu echt zijn:

Goedkoopste optie: kant-en-klare binnendeuren bij de doe-het-zelf zaak

De goedkoopste optie vind je bij doe-het-zelf zaken of bouwmarkten.

Zij kopen kant-en-klare binnendeuren massaal in, waardoor zij zich scherpe prijzen kunnen veroorloven. De voordeligste basisvarianten hebben een vanaf-prijs van ongeveer € 30 – € 40.

Je krijgt waar je voor betaalt, dus je hoeft geen duurzame en stevige deuren van topkwaliteit te verwachten. Vaak moet je deze goedkope binnendeuren ook nog zelf aflakken/verven, dus die kosten moet je er eigenlijk ook nog bij rekenen.

Ook zijn ze soms nog niet voorzien van een krukgatboring en sleutelgatboring, dus deze moet je ook nog zelf doen. Heb je hier geen zin in? De reeds afgewerkte – maar nog steeds een budgetvriendelijke – binnendeuren kosten bij de meeste doe-het-zelf winkels zo’n € 60 – € 80 of meer.

Gemiddelde prijs: speciaalzaken

Verder bestaan er ook zaken die gespecialiseerd zijn in binnendeuren. Hier liggen de prijzen al hoger. Meestal kosten de voordeligste varianten (in standaardmaten) vanaf € 100, oplopend tot € 1.000 of meer, afhankelijk van onder andere het merk, het materiaal, het design en de afwerking. De keuze is dus groot.

Ook kun je in deze winkels gedegen advies krijgen en is het een goede plek om inspiratie op te doen. Als je dus bijvoorbeeld goedkope glazen deuren met goede isolerende eigenschappen, dan kun je meestal wel speciaalzaken terecht.

binnendeur kopen

Duurste optie: maatwerk

De duurste optie is maatwerk. Hier kies je natuurlijk niet zomaar voor als je naar budgetvriendelijke binnendeuren zoekt, maar soms zit er helaas niets anders op.

In het geval van afwijkende formaten is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een deur op maat te laten maken. Ook als je goedkope binnendeuren met glas dat een speciale afwerking heeft zoals mat glas of veiligheidsglas, kom je vaak terecht bij maatwerk.

Wil je de kosten toch zoveel mogelijk drukken? Vergelijk dan de prijzen van verschillende vakmannen met elkaar. Dit is eenvoudig te doen door offertes aan te vragen en de prijzen naast elkaar te leggen. Zo kom je vanzelf tot de voordeligste optie uit.

Ontvang GRATIS offertes

Manieren om geld te besparen op goedkope binnendeuren

Extra geld besparen op goedkope binnendeuren is altijd welkom. Daarom delen we hieronder nog een aantal tips om de kosten extra te drukken.

1. Goedkope binnendeuren online kopen

Tegenwoordig bieden bouwmarkten ook online hun ruim assortiment aan. Dit betekent dus dat goedkope binnendeuren kopen ook eenvoudig vanuit huis kan.

Houd er wel rekening mee dat doe-het-zelf winkels en andere online binnendeur-giganten veelal exemplaren in standaardmaten verkopen. Hebben jouw deuren geen afwijkende maten? Dan heb je geluk en kun je soms al voor slechts € 50 al goedkope binnendeuren kopen.

goedkope deuren materiaalkeuze

2. Materiaalkeuze bepaalt prijs

Ook de keuze voor het materiaal bepaalt een gedeelte van de prijs. Zoals we eerder zeiden, zijn houten deuren met MDF of kunststof deuren vaak het goedkoopst. Als je dus gericht naar dit soort materiaal zoekt, dan kom je vaak de voordeligste opties tegen.

Onthoud daarnaast ook dat hout en kunststof goed te bewerken zijn en daardoor erg geschikt zijn voor vrijwel ieder interieur. Goedkope afgelakte binnendeuren geef je dus makkelijk zelf een chique uitstraling!

3. Doe het zelf installatie

Als je een standaarddeur hebt, dan kun je ook zelf proberen om deze te installeren. Dit scheelt je in ieder geval arbeidskosten van een expert. De meeste specialisten vragen ongeveer € 55 tot € 100 om een deur te installeren.

Staar je alleen niet blind op dit bedrag, want een vakman is uiteraard wel veel behendiger. Als onervaren amateur ben je (veel) langer bezig en tijd kost uiteindelijk ook geld. In dat geval kun je dus toch maar beter dat geld investeren in een expert die de klus veel beter kan uitvoeren.

installatie deuren

4. Opknapbeurt geven i.p.v. nieuwe binnendeur kopen

Oude, versleten of kapotte binnendeuren hoeven niet direct vervangen te worden. Soms kom je namelijk ook prima weg met een opknapbeurt of reparatie. Zijn bijvoorbeeld de goedkope zwarte binnendeuren in jouw huis niet helemaal zwart meer?

Dan is het uiteraard veel goedkoper om deze zelf opnieuw te schuren en te lakken of verven, in plaats van nieuwe te kopen. Dit verven en lakken kun je makkelijk zelf doen en de deuren zullen na deze opknapbeurt er vanzelf weer als nieuw uitzien.

5. Offertes aanvragen en prijzen vergelijken!

Onze laatste tip hebben we elders in dit artikel reeds aangehaald, maar het loont dus echt als je offertes aanvraagt bij verschillende leveranciers.

Via onze website is deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend en de offertes van goedkope binnendeuren zijn online aan te vragen. Het is met name ideaal als je op zoek bent naar goedkope binnendeuren op maat.

Als je in de offerte alvast doorgeeft wat de afmetingen van de deur (ongeveer) moeten zijn, dan kan de vakman je meteen de kosten laten weten. Doe je dit bij meerdere experts, dan krijg je vanzelf een beeld hoeveel je ongeveer kwijt bent.

Veel vakmannen werken voor zichzelf of voor een klein klusbedrijf, dus er is in iedere regio veel concurrentie onderling. Iedereen probeert potentiële klanten te verleiden met goedkope binnendeuren op maat.

Aangezien het prijskaartje toch de doorslaggevende factor is voor veel mensen, kom je er via deze offertes achter wie de scherpste prijs aanbiedt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.