Binnendeuren prijzen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen verkrijgbaar en lopen binnendeuren prijzen dus nogal uiteen. De designs gaan met de laatste trends mee en dat maakt het aanbod dus enorm groot.

Kan jij daarom ook wel wat hulp gebruiken? In dit artikel lees je alles over prijzen van binnendeuren en hoe je (voordelige) offertes van binnendeuren kunt aanvragen.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat mag het kosten: binnendeuren prijzen

Prijs per soort binnendeurMinimumprijsMaximumprijs
MDF deur€ 30€ 250
Houten deur€ 80€ 3.000
Aluminium deur€ 100€ 1.500
Glazen deuren€150€ 3.000
Pvc deur€ 200€ 2.000
Prijs per type deurenMinimumprijsMaximumprijs
Enkele draaideur€ 30€ 2.000
Dubbele draaideur€ 200€ 3.000
Schuifdeur€ 100€ 2.000
Harmonicadeur€ 35€ 360
Pivoterende deur€ 1.000€ 3.000
Klapdeur€ 30€ 1.000
Binnendeur op maat€ 900€ 4.000
Automatische binnendeur€ 2.000€ 4.000

Landelijke binnendeuren prijs

Landelijke binnendeuren zijn geïnspireerd op de woonstijl in een boerderij. Bij een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen om het gevoel van het platteland na te bootsen.

De gemiddelde prijs ligt al snel zo rond de € 300 als je een standaardformaat kiest. Is het hout van zware kwaliteit, met het FSC-keurmerk? Dan liggen de prijzen van landelijke binnendeuren vaak nog een stuk hoger, ongeveer € 500.

binnendeuren prijzen

Moderne binnendeuren prijs

Moderne binnendeuren zijn (zoals de naam al zegt) heel trendy, maar tegelijkertijd ook erg tijdloos, omdat er veelal gebruikgemaakt wordt van zwart en wit. Vaak zie je ook bijvoorbeeld spiegels of glas, die dan in een eigentijdse manier gesneden en in de deur verwerkt zijn.

De prijzen van moderne binnendeuren lopen erg uiteen, dus er is voor ieder budget wel iets te vinden. De moderne stijl leent zich namelijk prima voor goedkopere materialen zoals kunststof.

Bij een grote bouwmarkt betaal je voor de goedkoopste variant ongeveer € 50 en daar zit vaak al een deurklink bij. Wil je liever bij een binnendeur-specialist of vakman terecht? Dan betaal je meestal zo’n € 200 of meer (exclusief deurbeslag).

Stalen binnendeur prijzen

Staal is een relatief duur materiaal, dus het is niet gek dat stalen binnendeur prijzen een flink stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld bij kunststof exemplaren. Volledig stalen deuren vind je niet snel in een woonhuis, al wordt dit materiaal wel vaak gecombineerd met bijvoorbeeld glas.

Aangezien je een stalen deur vaak verwerkt in een stalen scheidingswand (die je dus ook moet aanschaffen), ben je voor de scheidingswand zelf al rond de € 1.800 kwijt. Wil je daar een op maat gemaakte deur van staal bij? Dan tel je daar zo’n € 500 – € 1.000 bovenop.

dubbele stalen deur

Glazen binnendeur prijzen

De prijs van standaard glazen binnendeuren zit meestal tussen de € 600 en € 1.200, afhankelijk van het type deur, of je hem op maat laat maken en de afwerking van het glas.

Zo heb je meestal de keuze uit gehard, gelaagd, gezuurd of gezandstraald glas. Bij dat laatste worden motieven, lijnen of patronen aan toegevoegd en als dit naar eigen ontwerp is, dan ligt de binnendeur prijs ook hoger.

Houd er daarnaast rekening mee dat een glazen deur plaatsen in bestaande muur een secuur werkje is en dat het in sommige gevallen beter aan een vakman kan worden overgelaten. Reken in dat geval zo’n € 75 tot € 125 extra voor de arbeidskosten.

Vind de juiste vakman in jouw regio

glazen deur

Massieve binnendeur prijzen

Een standaard massieve deur kost meestal tussen de € 300 en € 400, als je voor een goedkope houtsoort kiest. Schappelijke houtsoorten zijn bijvoorbeeld vurenhout of grenenhout.

Kies je voor de duurdere soorten binnendeuren, zoals afzeliahout of mahonie? Dan vragen leveranciers gerust een paar honderd euro meer bovenop de eerdergenoemde standaard massieve binnendeuren prijs.

massief houten binnendeur

Schuifdeur binnendeur prijzen

Schuifdeur binnendeur prijzen beginnen zo rond de € 400 tot € 500 en dan heb je een standaardformaat en moet je alles zelf monteren. Heb je te maken met afwijkende afmetingen en/of wil je een duurder materiaal? Dan loopt de prijs al snel op tot € 1.000 of meer.

Ook maakt het voor dit type binnendeuren uit welk montagesysteem je kiest. Het standaardsysteem (en vaak ook het goedkoopste) is het hangend schuifdeursysteem, waarbij de rails bovenaan de deur hangen. Verder betaal je voor extra opties zoals driedubbele rails, smalle profielen of SoftClose systemen (waarbij de deuren automatisch geremd worden bij het sluiten) tientallen tot enkele honderden euro’s extra.

schuifdeur

Dubbele binnendeur prijzen

Dubbele binnendeuren worden vaak op maat gemaakt. Daarom liggen dubbele binnendeur prijzen ook hoger dan enkel-deurs exemplaren in standaardformaat die je bij een doe-het-zelfzaak koopt.

Wederom hangt het prijskaartje onder meer af van het gekozen materiaal. Zoals met veel andere typen binnendeuren behoort kunststof tot de budgetopties, terwijl dubbele binnendeuren van staal en glas tot een veel duurdere categorie behoren. Voor dat laatste betaal je al snel een paar duizend euro.

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen exclusief sloten, deurkruk, scharnieren en accessoires zijn (tenzij anders vermeld). Bij het aanvragen van offertes van binnendeuren is het daarom belangrijk dat je benoemt of je alles erop en eraan wilt of dat je alleen de deur zelf wenst aan te schaffen.

Verder hangt de prijs ook af van de arbeidskosten, mocht je de deur niet zelf willen of kunnen monteren en dit aan een professional overlaten. Reken in dat geval ongeveer € 55 – € 100 per deur.

dubbele binnendeur

Binnendeuren plaatsen die passen in jouw interieur én budget

Voordat je de keuze voor een binnendeur maakt, is het slim om eerst te kijken naar de stijl van jouw interieur. Misschien heb je al een bepaalde kleur in gedachten of wil je graag glas in de binnendeuren plaatsen om extra lichtinval in de gang of kamer te krijgen.

Zelfde look voor minder geld

Wil je de hele woning van nieuwe deuren voorzien? Dan speelt de binnendeur prijs ook een belangrijke rol.

Als je dan toch moet gaan snijden in je budget, dan is het eventueel ook mogelijk om bijvoorbeeld in de woonkamer een duurder exemplaar te laten plaatsen en voor de slaapkamers een goedkopere deur te kiezen. Niet alleen met de stijl, maar ook met de prijs valt dus veel te mixen en matchen. Zo krijgt ieder huis dus een unieke uitstraling!

Materiaalkeuze draagt bij aan de uitstraling

Kiezen wordt niet gemakkelijk als je een uitgebreid assortiment voorgeschoteld krijgt.

Sommigen hebben bijvoorbeeld een klassiek interieur en willen daar traditionele houten binnendeuren bij, terwijl anderen een industrieel interieur en bijpassende stalen binnendeur kiezen. Het is dus goed om het materiaal mee te nemen, aangezien dit bepalend is voor de uitstraling!

Heb je eenmaal een materiaalsoort uitgekozen, dan kijk je vervolgens naar de afwerking. Een binnendeur van glas is namelijk niet zo simpel als het lijkt, want je hebt de keuze uit allerlei soorten glas zoals helder glas, mat glas, glas in lood of geblindeerd glas.

En zoals eerder gezegd, verschilt de prijs ook. Zo ligt de prijs van massieve binnendeuren (gemaakt van zwaar hout) een stuk hoger dan steellook binnendeur prijzen (gemaakt van kunststof). Naast hout, glas en kunststof zijn MDF, vurenhout en metaal ook veelgebruikte materiaalsoorten voor binnendeuren.

binnendeur offertes

Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen

Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes voor binnendeuren. Vergelijk prijzen van verschillende vakmannen en krijg de beste deal.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.