Binnendeuren prijzen

Deuren geven iets extra een een interieur. Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen verkrijgbaar en lopen binnendeuren prijzen dus nogal uiteen. De designs gaan met de laatste trends mee en dat maakt het aanbod dus enorm groot.

Kan jij daarom ook wel wat hulp gebruiken? In dit artikel lees je alles over prijzen van binnendeuren en hoe je (voordelige) offertes van binnendeuren kunt aanvragen.

binnendeuren prijzen

Een gemiddelde binnendeur prijs opnoemen is moeilijk. Als je niet zoveel te besteden hebt, dan zijn er goedkope binnendeuren met standaardmaten leverbaar.

Heb je specifieke wensen? Dan zijn er natuurlijk ook op maat gemaakte exemplaren te verkrijgen. Er is veel mogelijk op het gebied van binnendeuren afmetingen, materiaal en ontwerp, afhankelijk van jouw woonstijl en interieursmaak. Je wilt namelijk wel dat de deur ook goed past bij je meubels, vloer en muren!

Wat mag het kosten: binnendeuren prijzen

Hieronder lees je meer over de populairste stijlen en wordt er een inschatting van de verschillende binnendeuren prijzen gemaakt.

Wil je graag een exacte prijs te weten komen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

binnendeuren prijzen plaatsing

Landelijk

Landelijke binnendeuren zijn geïnspireerd op de woonstijl in een boerderij. Bij een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen om het gevoel van het platteland na te bootsen.

Prijzen landelijke binnendeuren
Landelijke binnendeuren zijn vaak gemaakt van hout wat nog bewerkt en geverfd wordt in bijvoorbeeld wit. De gemiddelde prijs ligt al snel zo rond de €300 als je een standaardformaat kiest. Is het hout van zware kwaliteit, met het FSC-keurmerk? Dan liggen de prijzen van landelijke binnendeuren vaak nog een stuk hoger, ongeveer €500.

Modern

Moderne binnendeuren zijn (zoals de naam al zegt) heel trendy, maar tegelijkertijd ook erg tijdloos omdat er veelal gebruikgemaakt wordt van zwart en wit. Vaak zie je ook bijvoorbeeld spiegels of glas, die dan in een eigentijdse manier gesneden en in de deur verwerkt zijn.

Moderne binnendeuren prijzen
Moderne binnendeuren prijzen lopen erg uiteen, dus er is voor ieder budget wel iets te vinden. De moderne stijl leent zich namelijk prima voor goedkopere materialen zoals kunststof. Bij een grote bouwmarkt betaal je voor de goedkoopste variant ongeveer €50 en daar zit vaak al een deurklink bij!
Wil je liever bij een binnendeur-specialist of vakman terecht? Dan betaal je meestal zo’n €200 of meer (exclusief deurbeslag).

Industrieel

Industriële binnendeuren hebben een stoere, robuuste uitstraling. Dit zie je niet alleen terug in het design, maar ook in het materiaal. Stalen frames en deurklinken worden veel gebruikt, al dan niet afgewisseld met doorzichtig glas om het geheel niet al te zwaar en donker te maken.

Stalen binnendeur prijzen
Staal is een relatief duur materiaal, dus het is niet gek dat stalen binnendeur prijzen een flink stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld bij kunststof exemplaren. Volledig stalen deuren vind je niet snel in een woonhuis, al wordt dit materiaal wel vaak gecombineerd met bijvoorbeeld glas. Aangezien je een stalen deur vaak verwerkt in een stalen scheidingswand (die je dus ook moet aanschaffen), ben je voor de scheidingswand zelf al rond de €1800 kwijt. Wil je daar een op maat gemaakte stalen deur bij, dan tel je daar zo’n €500 – €1000 bovenop!

Glazen binnendeuren prijzen
Standaard glazen binnendeur prijzen zitten meestal tussen de €600 en €1200, afhankelijk van het type deur, of je hem op maat laat maken en de afwerking van het glas.

Zo heb je meestal de keuze uit gehard, gelaagd, gezuurd of gezandstraald glas. Bij dat laatste worden motieven, lijnen of patronen aan toegevoegd en als dit naar eigen ontwerp is, dan ligt de binnendeur prijs ook hoger.

Houd er daarnaast rekening mee dat een glazen deur plaatsen in bestaande muur een secuur werkje is en dat het in sommige gevallen beter aan een vakman kan worden overgelaten. Reken in dat geval zo’n €75 tot €125 extra voor de arbeidskosten.

Klassiek

Klassieke binnendeuren passen in vrijwel ieder interieur en zijn niet zo trendgevoelig als de eerdergenoemde stijlen. Dit type kent meer details in de panelen en profielen, wat ook meer arbeid kost en dat verklaart vaak de relatief hoge binnendeuren prijzen van klassieke binnendeuren.

Overige populaire typen binnendeuren en prijzen

Massieve binnendeuren prijzen

Een standaard massieve deur kost meestal tussen de €300 – €400 als je voor een goedkope houtsoort kiest. Schappelijke houtsoorten zijn bijvoorbeeld vurenhout of grenenhout. Kies je voor een duurder soort zoals afzeliahout of mahonie? Dan vragen leveranciers gerust een paar honderd euro meer bovenop de eerdergenoemde standaard massieve binnendeuren prijzen!

binnendeuren prijzen

Schuifdeur binnendeur prijzen

Schuifdeur binnendeur prijzen beginnen zo rond de €400 tot €500 en dan heb je een standaardformaat en moet je alles zelf monteren. Heb je te maken met afwijkende afmetingen en/of wil je een duurder materiaal? Dan loopt de prijs al snel op tot €1000 of meer.

Ook maakt het voor dit type binnendeuren prijzen uit welk montagesysteem je kiest. Het standaardsysteem (en vaak ook het goedkoopste) is het hangend schuifdeursysteem, waarbij de rails bovenaan de deur hangen. Verder betaal je voor extra opties zoals driedubbele rails, smalle profielen of SoftClose systemen (waarbij de deuren automatisch geremd worden bij het sluiten) tientallen tot enkele honderden euro’s extra.

Dubbele binnendeur prijzen

Dubbele binnendeuren worden vaak op maat gemaakt. Daarom liggen dubbele binnendeur prijzen ook hoger dan enkel-deurs exemplaren in standaardformaat die je bij een doe-het-zelfzaak koopt.

Wederom hangt het prijskaartje onder meer af van het gekozen materiaal. Zoals met veel andere typen binnendeuren behoort kunststof tot de budgetopties, terwijl dubbele binnendeuren van staal en glas tot een veel duurdere categorie behoren. Voor dat laatste betaal je al snel een paar duizend euro.

Houd er rekening mee dat de bovengenoemde binnendeuren prijzen exclusief sloten, deurkruk, scharnieren en accessoires zijn (tenzij anders vermeld). Bij het aanvragen van offertes van binnendeuren is het daarom belangrijk dat je benoemt of je alles erop en eraan wilt of dat je alleen de deur zelf wenst aan te schaffen.

Verder hangt de prijs ook af van de arbeidskosten, mocht je de deur niet zelf willen of kunnen monteren en dit aan een professional overlaten. Reken in dat geval ongeveer €55 – €100 per deur.

Binnendeuren plaatsen die passen in jouw interieur én budget

Voordat je de keuze voor een binnendeur maakt, is het slim om eerst te kijken naar de stijl van jouw interieur. Misschien heb je al een bepaalde kleur in gedachten of wil je graag glas in de binnendeuren plaatsen om extra lichtinval in de gang of kamer te krijgen.

Zelfde look voor minder geld

Wil je de hele woning van nieuwe deuren voorzien? Dan speelt de binnendeur prijs ook een belangrijke rol.

Als je dan toch moet gaan snijden in je budget, dan is het eventueel ook mogelijk om bijvoorbeeld in de woonkamer een duurder exemplaar te laten plaatsen en voor de slaapkamers een goedkopere deur te kiezen. Niet alleen met de stijl, maar ook met de prijs valt dus veel te mixen en matchen. Zo krijgt ieder huis dus een unieke uitstraling!

prijs van binnendeuren

Materiaalkeuze draagt bij aan de uitstraling

Kiezen wordt niet gemakkelijk als je een uitgebreid assortiment voorgeschoteld krijgt.

Sommigen hebben bijvoorbeeld een klassiek interieur en willen daar traditionele houten binnendeuren bij, terwijl anderen een industrieel interieur en bijpassende stalen binnendeur kiezen. Het is dus goed om het materiaal mee te nemen, aangezien dit bepalend is voor de uitstraling!

Heb je eenmaal een materiaalsoort uitgekozen, dan kijk je vervolgens naar de afwerking. Een binnendeur van glas is namelijk niet zo simpel als het lijkt, want je hebt de keuze uit allerlei soorten glas zoals helder glas, mat glas, glas in lood of geblindeerd glas.
En zoals eerder gezegd, verschilt de prijs ook. Zo liggen massieve binnendeuren prijzen (gemaakt van zwaar hout) een stuk hoger dan steellook binnendeur prijzen (gemaakt van kunststof). Naast hout, glas en kunststof zijn MDF, vurenhout en metaal ook veelgebruikte materiaalsoorten voor binnendeuren.

Opdek deuren en stompe deuren: wat is het verschil?

Bij de aanschaf van een binnendeur is handig om te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een opdek deur en stompe deur. Hieronder lees je het verschil tussen beide en op welke manier je achter beide binnendeuren afmetingen komt.

prijzen binnendeuren

Opdek deur

De meeste binnendeuren zijn opdek deuren, want het laat weinig tocht door. Een opdek deur steekt een stukje uit het kozijn of frame (het gedeelte dat vast zit in de muur). Daardoor zijn opdek deuren ook maar aan een kant open te draaien. De eenvoudigste manier om de draairichting te bepalen is door te kijken aan welke kant de paumelle scharnieren zichtbaar zijn. Zitten deze aan de rechterzijde gemonteerd? Dan is het een rechtsdraaiende opdek deur.

Opdek binnendeuren afmetingen
Je meet de breedte van een opdek deur door de binnenzijde van de oude deur op te meten, ZONDER het opdek-randje waar de insteekslot gemonteerd zit. Als alternatief is het ook mogelijk om de binnenzijde van het kozijn op te meten.

De hoogte van een opdekdeur meet je door een meetlat langs de lengte van deur, maar deze keer INCLUSIEF de opdekrand te leggen.

Stompe deur

Een stompe deur herken je aan de rechte randen en het feit dat hij volledig in een kozijn valt. Stompe deuren zijn zowel links als rechts te draaien. Beide kanten zijn immers identiek aan elkaar en de deur met de slotgatfrezing kan aan de linker- of rechterzijde in het kozijn worden gemonteerd.

Stompe deuren zijn doorgaans sterker en minder gevoelig voor inbraak, dus dit type wordt vaak als buitendeur gebruikt, al zie je ze ook weleens binnenshuis.

Stompe binnendeuren afmetingen
Een stompe deur opmeten gaat een stuk makkelijker, aangezien hij geen extra randjes aan de zijkanten heeft. Je meet dus gewoon de breedte en de hoogte op van je oude deur. Heb je geen oude deur meer? Dan is het ook mogelijk om de sponningmaten van het deurkozijn op te meten.

Tips voor het kopen van binnendeuren

Vind je het nog altijd lastig om een goede binnendeur te kopen? Hieronder lees je 10 tips waar je zoal op moet letten. Houd deze checklist dus bij de hand, zodat je zeker weet dat je alle belangrijke aspecten niet vergeet!

1. Oriëntatiefase: showrooms en online shops bezoeken

Bezoek de showroom van de leverancier of bekijk het assortiment online op internet, gewoon om alvast een idee te krijgen wat er allemaal te koop is op dit moment. Misschien was je van plan om er een op maat te laten maken, maar zie je nu dat er ook voldoende standaarddeuren verkrijgbaar zijn (en die stukken goedkoper zijn ook) die aan jouw eisen voldoen!

prijzen binnendeuren

2. Materiaal bepalen: van goedkoop tot duur

Daarnaast is het goed om te weten dat het materiaal voor een deel de binnendeuren prijzen bepalen. De prijs van MDF deuren ligt bijvoorbeeld een stuk lager dan echte smeedijzeren binnendeuren prijzen. Zit je met een krap budget, maar wil je wel graag de luxe uitstraling van duurder materiaal? Dan is het een goed idee om naar deuren van kunststof te kijken, want tegenwoordig worden duurdere materialen zoals eikenhout, staal of smeedijzer heel goed nagemaakt.

3. Profielen en panelen bepalen de uitstraling

Als je naar binnendeuren zoekt, dan kom je de woorden “profiel” en “paneel” vaak tegen, al hebben lang niet alle deuren een profiel en een paneel. Er bestaan namelijk ook “vlakke” deuren die uit een stuk bestaan. Vlakke binnendeuren prijzen liggen doorgaans lager dan de prijzen van landelijke binnendeuren, omdat het produceren en in elkaar zetten van profielen en panelen meer arbeid en dus geld kost.

De meest voorkomende profielen zijn: traditioneel profiel, facet profiel, klassiek en recht profiel. Deze elementen bepalen voor een groot deel de uitstraling, dus neem vooral rustig de tijd om na te denken welke profielen het beste bij jouw interieur past!

4. Draairichting van de deur van belang in kleine kamers

Ook de draairichting is van belang bij het aanschaffen en installeren van binnendeuren. De deurklink moet namelijk wel aan de goede kant zitten! Ook kan de deur beter “naar buiten” geopend worden als je een deur in een kleine kamer zet, want anders wordt voelt de kamer helemaal zo klein aan.

5. Binnendeuren afmetingen: standaard of op maat gemaakt?

Opmeten doe je makkelijk zelf met een meetlat. Laat eventueel een vakman de deuren opmeten als je het zeker wilt weten dat je de goede maten te pakken hebt. Meestal werken deurleveranciers met een aantal standaardmaten:

  • Hoogte: 201,5 cm; 211,5 cm; 231,5 cm.
  • Breedte: 63 cm; 68 cm; 73 cm; 78 cm; 83 cm; 88 cm; 93 cm.

Heb je een mooi exemplaar gevonden, maar past deze niet in het deurkozijn? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om de binnendeur te verlengen of in te korten.

binnendeur prijs

6. Glazen deuren voor meer lichtinval

Wil je zoveel mogelijk lichtinval in huis hebben? Kies dan voor glas. Ingebouwde raampjes zijn mogelijk, maar volledige glazen deuren staan ook erg chique. (Volledige) glazen binnendeuren prijzen liggen wel een stuk hoger dan bijvoorbeeld tubespaan binnendeuren prijzen.

7. Oppervlaktebewerkingen

Niet alleen het materiaal en design, maar ook de bewerking van de oppervlaktes bepalen de binnendeuren prijzen. Gelakte binnendeuren prijzen liggen namelijk hoger dan onbewerkte exemplaren, want oppervlaktebewerkingen kosten extra tijd en dus ook geld.

De bewerking van het materiaal geeft een unieke uitstraling en daarom is het wel de moeite waard om je hier in te verdiepen.

8. Ruime keuze aan deurbeslag

Een deurbeslag (oftewel deurklink) draagt ook bij aan de uitstraling van een binnendeur en vaak is het mogelijk om uit verschillende soorten te kiezen. Binnendeuren prijzen hangen dus ook voor een deel af van het soort deurbeslag dat je kiest.

9. Van €50 tot €5000…

De bovengenoemde tips verklappen het eigenlijk al een beetje, maar er valt moeilijk gemiddelde binnendeuren prijzen te noemen.

Bij de doe-het-zelfzaak koop je bijvoorbeeld al een standaarddeur van kunststof voor enkele tientallen euro’s, maar een op maat gemaakte dubbele stalen deur kost algauw duizenden euro’s!
Daarnaast kost zelf een standaard deur plaatsen in een bestaande muur een stuk minder dan een binnendeur verlengen of op maat laten maken.

10. Offertes aanvragen!

Bij veel leveranciers is het mogelijk om gratis offertes van binnendeuren aan te vragen, dus doe dit ook zeker als je twijfelt tussen meerdere opties en een goed beeld wilt krijgen van de kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.