Klassieke binnendeuren

Een van de meest gewenste binnendeuren is een klassieke binnendeur. Klassieke binnendeuren hebben natuurlijk alles te maken met de uitstraling van de deur. De term is vrij allesomvattend, want er zijn veel verschillende soorten klassiek.
Meestal wordt hout gebruikt voor klassieke deuren. Maar tegenwoordig zijn er ook ‘namaak’ variaties op de markt. Dan wordt er gebruik gemaakt van PDF of kunststof. maar vaak zie je het verschil zelf niet meer.

Heel populair onder de klassieke binnendeuren zijn de glas-in-lood binnendeuren en de binnendeuren in de jaren ’30 stijl.

klassieke binnendeuren

Kenmerken en soorten klassieke binnendeuren

Klassiek hoef niet noodzakelijk oud of archaïsch te betekenen. Zo zijn ‘retro binnendeuren’ (uit de jaren ’30 en ’50) ook klassiek, maar hebben ze eigenlijk een vrij moderne uitstraling.

Het is dus moeilijk om algemene kenmerken te geven voor klassieke binnendeuren. Daarom doen we dat per type klassieke binnendeur.

‘Oude’ Klassieke binnendeuren

Meestal gemaakt uit massief hout met een mooie tekening. De deuren zijn erg zwaar en meestal ook vrij duur. Meestal wordt er ook gebruik gemaakt van duidelijk zichtbare panelen, al dan niet met versieringen aangebracht.
Eventueel kunnen één of meerdere glazen panelen in de deur worden aangebracht.
De kleuren variëren van erg donker tot erg licht.

klassieke binnendeur

Glas-in-lood binnendeuren

Binnenin de (meestal) houten deur komt glaswerk te zitten. Dit kan over de hele hoogte van de deur, maar het is ook gebruikelijk om alleen in het bovenste deel van de deur te verwerken.

Kleine raampjes worden in een loden frame verwerkt die in de deur komen te zitten. Buiten doorzichtig glas wordt ook vaak gekozen voor gekleurd glas.

glas in lood klassieke binnendeuren

Jaren ’30 binnendeuren

De jaren 1930 werden gekenmerkt door vrij strakke lijnen, wat zich ook meteen doortrekt in de bouw van de binnendeuren.
Eigenlijk zijn deze deuren vrij modern.
Vaak wordt er gewerkt met lichte kleuren en kan er glas in de deuren worden verwerkt.

jaren 30 klassieke binnendeuren

Klassieke binnendeuren offertes

Een exacte prijs voor klassieke binnendeuren kunnen we je niet geven. Enerzijds omdat er zoveel verschillen zijn in de soorten klassieke binnendeuren, anderzijds omdat er zo grote prijsverschillen zijn.

Om toch de laagste prijs te krijgen, vraag je het best een offerte aan. Zo krijg je van verschillende vakmannen een prijs (en wat meer uitleg) toegestuurd en kan je zelf kiezen met wie je (al dan niet) verder wilt gaan.
Gewoon informatieve aanvragen zijn ook toegelaten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.