Klassieke binnendeuren

Een van de meest gewenste binnendeuren zijn klassieke binnendeuren. De term is vrij allesomvattend, want er zijn veel verschillende soorten klassiek. Heel populair onder de klassieke binnendeuren zijn de glas-in-lood binnendeuren en de binnendeuren in de jaren ’30 stijl. Dit door hun prachtige klassieke uitstraling.

Ontvang GRATIS offertes en advies

klassieke binnendeuren

Soorten klassieke binnendeuren

Klassieke stijl hoeft niet noodzakelijk oud of archaïsch te betekenen. Zo zijn ‘retro binnendeuren’ (uit de jaren ’30 en ’50) ook klassiek, maar hebben ze eigenlijk een vrij moderne uitstraling.

Het is dus moeilijk om algemene kenmerken te geven over klassieke binnendeuren. Daarom doen we dat per type klassieke binnendeur.

‘Oude’ Klassieke binnendeuren

Een oude klassieke binnendeur bestaat meestal uit massief hout, met een mooie tekening. De deuren zijn erg zwaar en ook vrij duur. Meestal wordt er ook gebruik gemaakt van duidelijk zichtbare panelen, al dan niet met versieringen aangebracht.

Eventueel kunnen één of meerdere glazen panelen in de deur worden aangebracht. De kleuren variëren van erg donker tot erg licht.

binnendeur hout

Glas-in-lood binnendeuren

Binnenin de houten deur komt glaswerk te zitten. Dit kan over de hele hoogte van de deur, maar het is ook gebruikelijk om alleen in het bovenste deel van de deur te verwerken.

Kleine raampjes worden in een loden frame verwerkt die in de deur komen te zitten. Buiten doorzichtig glas wordt ook vaak gekozen voor gekleurd glas.

Jaren ’30 binnendeuren

De jaren ’30 klassieke deuren zijn gekenmerkt door vrij strakke en traditionele lijnen, wat zich ook meteen doortrekt in de bouw van de binnendeuren.

Eigenlijk zijn deze deuren vrij modern. Vaak hebben deze deuren lichte kleuren en zit er glas in verwerkt. Ze zijn perfect voor een modern en klassiek interieur.

jaren 30 binnendeuren

Klassieke binnendeuren offertes

Een exacte prijs voor klassieke binnendeuren kunnen we je niet geven. Enerzijds omdat er zoveel verschillen zijn in de soorten klassieke deuren, anderzijds omdat er zo grote prijsverschillen zijn.

Om toch de laagste prijs te krijgen, vraag je het best een offerte aan. Zo krijg je van verschillende vakmannen een prijs (en wat meer uitleg) toegestuurd en kan je zelf kiezen met wie je (al dan niet) verder wilt gaan. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies van verschillende vakmannen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.