Stompe deur: verschil opdekdeur

Een stompe deur wordt meestal gebruikt bij buitendeuren omdat ze sterker zijn. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om ook voor een stompe binnendeur te kiezen. Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel. Wil je binnendeuren installeren? Via ons offerteformulier ontvang je gratis offertes en advies.

Ontvang GRATIS offertes en advies

stompe deur

Kenmerken stompe deur

Een stompe deur valt in het kozijn, waardoor er geen rand is. De stompe binnendeur hang je aan standaardscharnieren (bladscharnieren).

Bij stompe deuren is het kozijn veel dikker dan bij opdekdeuren. Dat komt omdat de deur zelf geen uitsparing heeft zoals bij de opdekdeur. Een stompe deur is immers veel dikker. Opdat de deur niet zou uitsteken is het kozijn breder, waardoor de deur mooi doorloopt.

De deur zelf is volledig rechthoekig en heeft geen kleine uitsparingen aan de zijkanten. Hierdoor is de deur pakken minder inbraakgevoelig. Een nadeel ten opzichte van opdekdeuren is wel dat stompe deuren veel meer tocht doorlaten.

stompe deur werking

Kenmerken opdekdeur

Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn, waardoor de randen uitsteken. Denk bij opdek binnendeuren goed na over de draairichting. Een voordeel van de opdekdeur is dat het makkelijk af te hangen is aan paumelle scharnieren en het, in tegenstelling tot stompe binnendeuren, weinig tocht doorlaat.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Wat is de draairichting van opdekdeur?

Om te weten of de draairichting links of rechts is, ga je aan de kant staan waar de deur naartoe draait. Als je ziet dat de scharnieren rechts zijn gemonteerd, dan heb je een rechtsdraaiende deur. Zitten de scharnieren links? dan heb je een linksdraaiende deur.

opdek binnendeuren

Stompe deur laten plaatsen

Wil je een nieuwe binnendeur laten plaatsen, maar heb je geen idee hoe dat zelf moet of waar je de juiste stompe deur kunt vinden? Raadpleeg onze offertedienst! We brengen je in contact met binnendeur installateurs uit de buurt. Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.