Stijldeuren

stijldeuren

Als je nieuwe deuren in je huis wilt, heb je natuurlijk ook bepaalde wensen. Ze moeten bij het interieur passen, ze moeten de juiste uitstraling hebben en ze moeten de juiste sfeer oproepen. Natuurlijk wil je ook een deur van goede kwaliteit. Als al deze items op jou van toepassing zijn, ga dan eens nadenken over de aanschaf van stijldeuren. Stijldeuren zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een hoge duurzaamheid. Daarnaast zijn stijldeuren in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar in de stijl die bij jou past.

Wat zijn stijldeuren?

Stijldeuren zijn er in het algemeen in drie varianten: de klassieke, de moderne en de landelijke variant. Welke variant je ook kiest, je koopt altijd een deur van hoogstaande kwaliteit. Deze kwaliteit brengt natuurlijk wel een meerprijs met zich mee, waardoor ze duurder zijn dan een standaard binnendeur. Het is echter wel zo dat je, afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeur, altijd wel een stijldeur vindt die bij je past.

Klassieke stijldeuren

klassieke stijldeuren

Klassieke stijldeuren passen uitstekend bij een klassiek interieur. Deze deuren lijken op de deuren zoals ze ‘vroeger’ werden gemaakt, toen het maken van deuren nog een echt ambacht was. Klassieke stijldeuren staan bekend om hun prachtige authentieke uitstraling en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Naast de bekende paneeldeuren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor klassieke stijldeuren met glas of met glas-in-lood. Klassieke stijldeuren worden meestal gemaakt van massief of semi- massief hout. Wat verder opvalt aan deze deuren is, de typerende houtstructuur en het kleurenpatroon.

Landelijke stijldeuren

Landelijke stijldeuren passen heel goed bij een tijdloos en warm interieur. Een landelijke stijldeur heeft meestal mooie facet- en bossingpanelen en verschillende kraalprofielen. Tevens hebben landelijke stijldeuren meestal een robuuste uitstraling. Als je niet in een landelijke woning woont, hoeft dat overigens niet te betekenen dat je geen landelijke stijldeuren kunt nemen. Landelijke stijl betekent meestal dat er veel ramen in de deur zitten, daarom worden landelijke stijldeuren met glas veel verkocht.

Moderne stijldeuren

moderne stijldeuren

De moderne stijldeur heeft strakke lijnen en minimalistische vormen. Dit roept al snel een sfeer van rust en ontspanning op. Moderne stijldeuren passen dan ook heel goed in een modern en strak interieur. Ook moderne stijldeuren zijn van hoge kwaliteit. Meestal zijn ze gemaakt van massief of fineer hout en wordt er gebruik gemaakt van de wat lichtere kleuren.

Stijldeuren met glas

Is het toch iets te donker en benauwend in de kamer of keuken? Dan zijn stijldeuren met glas een goede optie. Door stijldeuren met glas te nemen, creëer je een groter ruimtelijk effect en natuurlijk heb je ook een grotere lichtinval. In de meeste gevallen kiezen mensen voor helder glas in de stijldeur, maar dit geeft wel meer inkijk. Dit kun je voorkomen door matglas of satijn glas te nemen. Je houdt dan nog steeds tachtig procent lichtinval. Het is in ieder geval belangrijk dat je stijldeuren met glas neemt die goed bij de deur, en dus ook bij het interieur, passen. Bij klassieke stijldeuren past glas- in- lood bijvoorbeeld heel goed.

Op maat gemaakte stijldeuren

Niet iedere stijldeur is in alle maten verkrijgbaar. Vooral oudere woningen hebben meestal geen standaard deurmaten. Als je een afwijkende maat deur hebt, moet deze op maat gemaakt worden. In dit geval moet je over de volgende gegevens beschikken:

  • De maten (hoogte, breedte) en welke draairichting heeft de deur?
  • Moet er ook een slot op de deur?
  • Welke deurkruk moet er op de deur? Dit is zeer belangrijk om de stijldeur de juiste uitstraling te geven.
  • Welke type scharnieren krijgt de deur?
  • Welke accessoires kies je? Denk hierbij aan een deurkozijn of deurbeslag. Ook dit is zeer belangrijk voor de uitstraling van de deur.

Met al deze gegevens kan een leverancier aan de slag en levert hij je de stijldeuren op maat gemaakt en in de stijl die bij jou past. Geen idee over dit alles, of wil je graag een offerte? Vraag ze dan aan bij erkende vakmannen op deze pagina.

Voor- en nadelen van stijldeuren

stijldeuren stijldeurAls je stijldeuren neemt, geniet je van veel voordelen, maar er zijn ook nadelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Voordelen:

  • Stijldeuren zijn van een hoge kwaliteit en duurzaamheid.
  • Stijldeuren hebben een luxueuze uitstraling die past bij ieder interieur.
  • Stijldeuren zijn oersterk en daarbij slijt- en krasvast.

Nadelen:

  • Stijldeuren zijn relatief duur in aanschaf.
  • Montage kun je beter uitbesteden aan de vakman, dit brengt weer extra kosten met zich mee.

Prijzen van stijldeuren

prijzen stijldeurenAls je gaat voor de stijldeuren, dan ga je voor een goede tot zeer goede kwaliteit. Automatisch ben je dan dus iets duurder uit dan de prijs van een standaarddeur. Maar de kwaliteit en het design van de stijldeuren is stukken beter en mooier. De prijzen van stijldeuren beginnen bij ongeveer driehonderd euro en de lopen op tot ongeveer zevenhonderd tot achthonderd euro. Het prijsverschil tussen een stijldeur met of zonder glas is niet heel erg groot. Wil je een op maat gemaakte stijldeur? Dan kun je er zeker vijftig tot honderd euro bijtellen. De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief beslag, deurklinken en scharnieren. Ook gaat het hier om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen.

Zelf plaatsen of laten doen?

Het zelf plaatsen van stijldeuren lijkt op zich een redelijk eenvoudige klus, maar in de praktijk kan dit nog wel eens lelijk tegenvallen. Alleen als je beschikt over voldoende kennis en inzicht om een deur goed te kunnen plaatsen en af te hangen, is dit geen enkel probleem. Ook moet je natuurlijk beschikken over de juiste materialen. Is dit allemaal niet van toepassing? Kies er dan voor om de vakman je deuren te laten plaatsen. Zeker als je meerdere deuren aan wilt schaffen, is dit aan te raden. Je kunt altijd terugvallen op de vakman als deuren onverhoopt toch niet goed geplaatst zijn.

Stijldeur op maat: vergelijk en bespaar

Als je een deur wilt vervangen, is het niet echt de moeite, maar als je het hele huis van nieuwe stijldeuren wilt voorzien, loont het zeker om bij meerdere bedrijven (minstens drie) een offerte op te vragen. Door diverse offertes naast elkaar te leggen, kun je er redelijk zeker van zijn dat je behalve kiest voor deuren van een goede kwaliteit, ook kiest voor deuren waar een zo laag mogelijk prijskaartje aanhangt. Een objectieve vergelijking van diverse offertes kan zomaar een besparing opleveren van dertig tot veertig procent. En wie wil dat nou niet?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.