Landelijke binnendeuren: prijzen, types & materialen

Steeds meer mensen kiezen voor landelijke binnendeuren, omdat het rust en ruimte uitstraalt. Waar voorheen strak en design vooral populair was, wint de karakteristieke huiselijke sfeer nu steeds meer terrein.

Het leukste is natuurlijk om deze twee stijlen te combineren. Met een paar deuren en de juiste accessoires tover je jouw woning zo om. In dit artikel leer je hoe je met zoiets simpels als een landelijke deur al snel een gezellige sfeer creëert.

Ontvang GRATIS offertes en advies

bestaande deur

Landelijke binnendeuren prijzen

Standaard landelijke binnendeuren kosten gemiddeld rond de € 300. Als je een betere houtkwaliteit wilt, dan is de prijs van de landelijke binnendeur ongeveer € 500.

Het is geen eenvoudige taak om je een duidelijk prijsvoorbeeld van binnendeuren in landelijke stijl voor te schotelen. De eindsom wordt namelijk beïnvloed door diverse factoren.

Allereerst zijn de afmetingen van belang. Een landelijke dubbele binnendeur is vanzelfsprekend prijziger dan een enkele zwaaideur. Ook de materiaalsoort speelt een grote rol in de eindprijs. Als je voor massief eiken binnendeuren kiest, loopt de prijs al vlug op.

Ga je voor fineer? Dan kun je daarmee veel kosten besparen. Koop je een kant-en-klaar bouwpakket dat je ook nog eens zelf gaat plaatsen? Dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je de deur volledig op maat en naar wens laat ontwerpen en hem bovendien door een professional wil laten plaatsen.

landelijke binnendeuren

Waar moet ik aan denken bij landelijke binnendeuren?

Bij het ontwerpen van landelijke binnendeuren wordt vaak inspiratie gehaald uit de Amerikaanse bouwstijl van boerderijen en schuren. Kenmerkend is dat deze deuren er aan beide zijden precies hetzelfde uitzien.

Je ziet vaak dat de deuren uit vlakke panelen met V-groeven bestaan. Die groeven worden meestal volgens een standaardmodel ingefreesd, maar je kunt bij sommige leveranciers ook zelf een ontwerp aandragen.

Maar bij het samenstellen van jouw droomdeur, kun je ook dichter bij huis naar ideeën zoeken. Denk eens aan de traditionele ambachtelijke deuren van vroeger.

Het mooie aan landelijke binnendeuren is dat ze in iedere woonstijl goed staan. In een oudere woning komen deze deuren vanzelfsprekend tot hun recht. Ook een nieuwbouwhuis kan plots een veel gezelligere sfeer krijgen als je het traditionele met het moderne combineert. De landelijke binnendeur wordt dan een blikvanger in je verder strak gestylede interieur.

Welk type deur kan ik in landelijke stijl verkrijgen?

In principe kan een landelijke stijl bij de meeste soorten deuren wel toegepast worden. Toch past het natuurlijk het beste bij traditionele draaideuren en dubbele binnendeuren.

Landelijke dubbele binnendeuren zijn zeer geschikt voor grote ruimtes waarin je de plek hebt om twee deuren open te zwaaien. Met dit type deur kun je eenvoudig van twee ruimtes een grote ruimte maken of deze juist van elkaar afsluiten wanneer je privacy in een vertrek wilt.

Een schuifdeur is ideaal indien je de landelijke stijl wilt combineren met een moderne touch. Als je opteert voor een zichtbaar schuifrailsysteem aan de wand, dan kun je bijvoorbeeld voor een strak zwart metalen systeem gaan en dat met een traditionele houten deur met fraaie klassieke details combineren. De deur wordt dan vanzelf een ‘eyecatcher’ in jouw salon.

binnendeuren prijzen

Welk materiaal is het beste voor landelijke binnendeuren?

Eiken binnendeuren zijn het meest gewild op vlak van binnendeuren in landelijke stijl. Het mooiste is natuurlijk een zware massiefhouten deur, maar daar hangt dan ook een flink prijskaartje aan. Massief hout heeft een chique uitstraling.

Je kunt ook voor de budget variant houtfineer kiezen. Er wordt dan een dun laagje hout op een deur van MDF geplakt. Daardoor lijkt het alsof de hele deur van hout gemaakt is. Meestal wordt er gekozen voor eikenhout. Je kunt natuurlijk ook voor een andere houtsoort kiezen.

In principe kan er ook kunststof of zelfs metaal gebruikt worden. Met bepaalde details kun je dan alsnog een knipoog naar een landelijke stijl maken, maar het past natuurlijk niet echt in een traditionele living.

In welke kleur kan ik een landelijke deur kiezen?

Landelijke deuren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Het voordeel van hout, dat hiervoor meestal gebruikt wordt, is dat je het eenvoudig kunt schilderen. Daarom zijn er zo veel mogelijkheden. Ook kun je dus altijd op een later moment nog van kleur veranderen, mocht je het beu zijn.

Voor een echte landelijke look kies je natuurlijk het best voor een warme houtkleur of een aardetint. Tegenwoordig wordt er ook veel gewerkt met lichte pastelkleuren of grijstinten. Deze kleuren wekken een uitnodigend en huiselijk gevoel op en passen beter bij een eclectische stijl.

landelijke deur

Welk deurbeslag past het best bij landelijke binnendeuren?

Je hebt het materiaal en de kleur van je deur gekozen, nu is het deurbeslag aan de beurt. Om helemaal in de landelijke stijl te blijven, kun je kiezen voor een deurkruk van bijvoorbeeld chroom, nikkel of brons. Eventueel kun je sierbanden toevoegen om de stijl nog meer te benadrukken.

Misschien vind je het juist leuk om twee stijlen samen te laten komen en kies je liever voor een contrasterend deurbeslag? Bekijk samen met de leverancier de verschillende opties en stel een deur naar jouw smaak samen.

Ontvang GRATIS advies

Kan ik landelijke binnendeuren met glas combineren?

Voor een gezellige sfeer kun je ervoor kiezen om de landelijke binnendeuren met glas te laten bezetten. Bijkomend voordeel van glas is dat het je ruimte optisch groter doet lijken en dat je geniet van meer lichtinval.

Als je wel wilt genieten van de lichtinval, maar de privacy van de ruimte wilt behouden, dan kun je gebruikmaken van mat glas. Vind je het juist leuk dat je door het glas in de nabijgelegen ruimte kunt kijken? Dan kies je beter voor blank glas.

Niet iedere glazen ruit zorgt meteen voor een landelijke sfeer. Het beste kies je voor een venster met roedeverdeling. Dit houdt in dat kleine raampjes binnen een kozijn samen worden gehouden door houten latjes.

Om de puntjes op de i te zetten bij binnendeuren in landelijke stijl, kun je voor glas in lood raampjes kiezen. Die maken het geheel wel echt af. Ga voor neutrale kleuren of geef het geheel een moderne draai met felle tinten.

binnendeuren glas

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bestaande deur er landelijk uit ziet?

Je hebt al gelezen dat je met de materiaalkeuze en het kleurenpalet eenvoudig een bepaalde sfeer laat ontstaan. Maak je liever geen gebruik van hout en kies je graag voor een vrolijke kleur?

Ook dan kun je alsnog je interieur een landelijke touch geven met je binnendeuren. Je kiest dan voor bepaalde details, zoals een patroon in de deur.

Lijnen in het hout, uitsparingen of de inzet van glazen raampjes doen al heel veel. Typische landelijke binnendeuren worden ook vaak voorzien van een of twee schuine klampen of van een tussendorpel.

Gratis prijsoffertes

Wil je een helder idee krijgen van de landelijke binnendeuren prijzen? Dan kun je altijd gratis offertes opvragen via onderstaand formulier. Je geeft daarin alle karakteristieken door waaraan de deur moet voldoen. Deze dienst is volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.