Deuren tot aan het plafond: info, mogelijkheden en prijs

Ben je minder fraaie oplossingen boven een binnendeur ook zo beu? Denk dan eens aan deuren tot aan het plafond. Deze hoge binnendeuren zijn helemaal van deze tijd en worden dan ook steeds populairder.

Je kamer krijgt direct een hele mooie, strakke en moderne uitstraling en de deuropening benut je van de vloer tot aan het plafond. In dit artikel gaan we hebben over plafondhoge deuren: wat het zijn, de voor- en nadelen, welke prijzen horen erbij en de materialen.

deuren tot aan het plafond
© ANYWAY doors

Wat zijn deuren tot aan het plafond?

Plafondhoge deuren worden ook wel kamerhoge deuren genoemd. De deuren zijn even hoog als de afstand tussen vloer en plafond, waardoor je een hogere deuropening krijgt dan bij een standaarddeur. Ook krijgt de kamer er een strakker en ruimtelijker aanzicht van. Hier kan je je interieur natuurlijk mooi op aanpassen. Deuren tot aan het plafond ze zijn te krijgen in standaardmaten, maar als je muren afwijkende maten hebben, kan je ze ook op maat laten maken.  In bestaande huizen moet uiteraard ook de deuropening worden aangepast.

De voordelen van deuren tot aan het plafond

Plafondhoge deuren bieden veel voordelen. Hieronder geven we de voornaamste weer:

  • Veel mensen vinden een glaspaneel of iets dergelijks boven een binnendeur niet heel erg mooi. Dit probleem los je op door deuren tot aan het plafond te nemen.
  • De strakke vormgeving zorgt voor een luxueuze en indrukwekkende uitstraling. Dit biedt zeker een meerwaarde van de woning. Bij een eventuele verkoop van de woning kan je hier weer van profiteren.
  • Als je kiest voor hoge binnendeuren van glas, heb je een behoorlijk grotere lichtinval.
  • Deuren tot aan het plafond zijn inmiddels in verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar. Er zit altijd wel een deur bij die bij jouw interieur past.
  • De meeste plafondhoge deuren zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Je kan er jarenlang van genieten en vaak heb je er maar weinig onderhoud aan.
  • Naast kamerhoge openslaande deuren kan je ook kiezen voor kamerhoge schuifdeuren.
plafondhoge deuren

De nadelen van deuren tot aan het plafond

Mocht je in overweging staan om kamerhoge deuren aan te schaffen, kijk dan ook eens naar de nadelen. Gelukkig zijn dit er niet zoveel, maar we geven ze toch even weer. Zo kan je een weloverwogen besluit nemen als je hoge binnendeuren wilt kopen.

  • Als je kamerhoge duren in een bestaande woning wilt hebben, ben je extra kosten kwijt aan het aanpassen van de hoogte van de deuropening en de kozijnen.
  • Gemiddeld genomen vallen plafondhoge deuren iets duurder uit dan ‘gewone’ binnendeuren.

Deuren tot aan het plafond: prijzen

Plafondhoge deuren zijn verkrijgbaar in lengtes die lopen van 230 tot 270 centimeter. Het is mogelijk om deze deuren eventueel met 10 centimeter in te korten. Een eenvoudige stompe, vlakke boarddeur van deze lengtes kost gemiddeld 150 euro. Vervolgens lopen de prijzen op en de prijs verschilt per kwaliteit  en per soort materiaal van de deur. Voor een kamerhoge massief eiken binnendeur ben je al snel 700 euro kwijt. Gemiddeld genomen liggen de prijzen zoals hiervoor genoemd. Deze prijzen zijn inclusief btw en exclusief montage. We hebben het hier trouwens over richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Voor juistere prijzen doe je beter beroep op onze gratis en vrijblijvende offertedienst.

hoge binnendeuren
© ANYWAY doors

Deuren tot plafond zelf plaatsen of laten doen?

Het plaatsen van deuren lijkt op zich een simpele klus, maar dit valt in de praktijk nog wel eens tegen. Je moet wel over enige kennis en vakmanschap beschikken om een deur goed te kunnen monteren. Bij een plafondhoge deur is de montage, door de lengte van de deur, nog weer net even iets lastiger. Ook bestaat er de kans dat je (zeker in bestaande woningen) nog enig kap- en breekwerk moet verrichten om de deuropening te verhogen. Een handige klusser kan zich hier wel mee redden, maar je moet er ook de tijd voor hebben. Daarom is het verstandig om de montage van hoge binnendeuren over te laten aan een echte vakman. Deze zal op snelle en vakkundige wijze de deur(en) voor je plaatsen.

Deuren tot aan het plafond: vind een goede deal

Ben je van plan om een of meerdere hoge binnendeuren aan te schaffen? Laat dan offertes maken bij verschillende specialisten (aangeraden wordt: minstens drie). Je zult al snel ondervinden dat de prijzen voor kamerhoge deuren heel verschillend zijn. Door de offertes naast elkaar te leggen en goed te vergelijken, valt er veel geld te besparen. Dit kan soms wel oplopen tot dertig procent of meer. Je zou ook een deal met bijvoorbeeld de buurman, een vriend of een familielid kunnen maken. Als hij ook hoge binnendeuren wil aanschaffen kan je meestal wel een fikse korting bedingen.

plafondhoge schuifdeuren

Uit welk materiaal zijn deuren tot aan het plafond gemaakt?

Er zijn diverse materialen waarbij kamerhoge deuren extra mooi uitkomen en heel goed in het interieur passen. We geven enkele voorbeelden:

Hout

Het meest gekozen materiaal voor een binnendeur is toch wel hout. Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling en daardoor past het bij vrijwel ieder interieur. Een ander voordeel van hout is dat je het altijd weer kan overschilderen als je de kleur beu bent. Houten plafondhoge deuren hebben wel meer onderhoud nodig dan deuren van andere materialen

Glas

Een glazen deur zorgt voor een betere lichtinval en staat bovendien erg chique. Met plafond hoge deuren van glas geef je je kamer werkelijk een schitterende uitstraling. Als je liever geen inkijk wilt, kan je ook kiezen voor melkglas of matglas. Helemaal mooi en luxueus zijn kamerhoge deuren van glas in lood. Glazen deuren zijn in de meeste gevallen wel iets duurder dan de houten varianten.

kamerhoge deuren

Staal

Stalen binnendeuren zag je in het verleden vaak in de industrie, maar tegenwoordig zie je ze steeds meer in woningen. Dit type kamerhoge deuren heeft een prachtige strakke en authentieke uitstraling en geeft het interieur een heel ander aanzicht. Het nadeel van hoge binnendeuren van staal is dat ze niet goedkoop zijn, maar je krijgt er een unieke deur voor terug.

Kunststof

Als je een laag budget hebt en toch deuren tot aan het plafond wilt hebben dan is kunststof een uitkomst. Dit materiaal is zeer licht en gebruiksvriendelijk. Het mist alleen de uitstraling die een hoge binnendeur van hout, glas of staal wel heeft. Daarbij heb je erg weinig onderhoud aan kunststof binnendeuren. Je hoeft ze in principe alleen maar af en toe schoon te maken met een sopje. Ze zijn in de praktijk vaak wat minder duurzaam dan deuren die gemaakt zijn van andere materialen.

Deuren tot plafond: prijzen vergelijken

Ben je helemaal weg van deuren tot aan het plafond? Vul ons offerteformulier in en wij brengen je in contact met maximaal 4 vakmannen uit de buurt die een offerte op jouw maat uitwerken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.