Binnendeuren Limburg

Heb je al besloten dat je nieuwe binnendeuren wilt en woon je in provincie Limburg? Dan kan je onderstaand formulier invullen om in contact te komen met professionals uit jouw regio. Deze offertedienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom een binnendeur?

Besparing op je energiekosten

Een open ruimte zonder binnendeur (een loft) is heel populair, maar toch kiezen de meeste mensen voor binnendeuren. Deze verbinden namelijk de ruimtes in huis met elkaar, maar kunnen die ruimtes ook afsluiten.

Neem het voorbeeld dat je zit te studeren. Dan kun je deze ruimte gemakkelijk afsluiten van de rest van het gezin dat in de woonkamer televisie zit te kijken. Bovendien zorgen ze er ook voor dat je niet alle ruimtes moet verwarmen. Dat bespaart je natuurlijk veel geld!

Uitsraling van je woning

Behalve praktisch, zijn binnendeuren ook erg mooi. Door een bepaalde soort binnendeur te kiezen en deze op elkaar af te stemmen, geef je de woning een bepaalde uitstraling. Hier kun je natuurlijk de inrichting van het interieur ook weer op afstemmen. Op deze manier krijg je dus een woning met bijvoorbeeld een klassieke of moderne uitstraling.

deur op maat

Soorten binnendeuren

Er zijn verschillende soorten binnendeuren waarvan de ‘ouderwetse’ openslaande draaideur de bekendste is en ook het meest wordt toegepast. Er zijn echter meer opties als het gaat om soorten binnendeuren.

Taatsdeur

De taatsdeur is aan de boven- en onderkant van het kozijn bevestigd door middel van scharnieren. Hierdoor draait de taatsdeur als het ware om zijn eigen verticale as.

Deze as zit niet helemaal aan de zijkant van de deur, maar meer naar het midden. Dit geeft een heel mooi en bijzonder effect bij het openen en sluiten van de deur.

glazen dubbeldeuren

Schuifdeur

Een andere mogelijkheid is de schuifdeur. Deze binnendeur schuif je over rails opzij, in plaats van de deur te draaien.

Via onze website kan je offertes aanvragen voor openslaande deuren, taatsdeuren, schuifdeuren en nog vele andere binnendeuren.

Ontvang GRATIS offertes

houten schuifdeuren in wand

Een stompe of een opdekdeur?

Je kunt binnendeuren verdelen in soorten, maar ook in categorieën. Welke binnendeur je ook neemt, je hebt altijd de keuze uit een stompe deur of een opdekdeur.

Stompe deur

Een stompe deur valt helemaal in het deurkozijn en wordt met bladscharnieren aan het kozijn bevestigd. Op het moment dat deze deur bevestigd wordt, kun je de draairichting (naar links of naar rechts) van de deur nog bepalen.

Opdekdeur

Een opdekdeur valt met een rand over het kozijn. Deze deur bevestigt men met paumellescharnieren. Deze scharnieren zitten aan de buitenkant van het kozijn. Aangezien de gaten voor deze scharnieren al voorgeboord worden (evenals het slotgat), moet je de draairichting al bepalen op het moment dat je een opdekdeur aanschaft.

moderne houten deur

Deurbeslag

Geen deur kan zonder deurbeslag

Hiermee bedoelen we alle onderdelen die je van de deur afhaalt als je deze gaat schilderen. Denk hierbij aan zaken als een deurklink of een deurschild.

Als je een binnendeur koopt, is dit meestal zonder deurbeslag. Je hebt een ruime keuze als het gaat om deurbeslag en daarom kun je dit er beter zelf bij zoeken. Het is aan te raden om deurbeslag te kiezen dat goed bij de deur past.

Zo kies je bijvoorbeeld klassiek ogend deurbeslag bij een klassieke woning. Uiteraard wil de vakman graag met je meedenken om deurbeslag uit te zoeken en uit ervaring weet hij al snel welk deurbeslag het best bij een bepaalde binnendeur past.

Prijzen deurbeslag

Je kunt deurbeslag kopen voor 20, maar ook voor 200 euro . De keuze hierin is enorm. Gemiddeld genomen kiezen mensen voor deurbeslag in de prijscategorie 50 tot 80 euro.

houten binnendeur

Een standaarddeur of een op maat gemaakte?

Deuren die je kant en klaar koopt zijn vrijwel allemaal deuren met standaardmaten. Een veel gebruikte maat is bijvoorbeeld 83 centimeter breed en 211.5 centimeter hoog. Daarbij zijn de meeste binnendeuren 38 tot 40 millimeter dik.

Veel huizen zijn voorzien van deurkozijnen die eveneens standaardmaten hebben en dan past een binnendeur altijd. Het komt vooral bij oudere huizen vaak voor dat je te maken hebt met afwijkende maten. In dat geval kan de vakman de binnendeuren op maat maken.

Zo wordt de deur helemaal gemaakt naar jouw eisen en wensen. Op maat gemaakte binnendeuren vallen wat duurder uit, omdat er meer arbeidsloon inzit. Bovendien moet je rekening houden met een levertijd (meestal drie tot zes weken).

binnendeuren limburg

Zelf plaatsen of laten doen?

Zelf aan de slag

Misschien ben je van plan om je net aangeschafte nieuwe binnendeuren zelf te plaatsen. Dit bespaart je namelijk arbeidskosten. Als je geen handige klusser bent, is het af te raden om de plaatsing zelf te doen. Het kost namelijk de nodige ervaring en vakmanschap om een binnendeur goed ‘af te hangen’.

Vakman inschakkelen

Een vakman kan deze karwei vlot en gemakkelijk afhandelen. Daarbij kun je er zeker vanuit gaan dat dit vakkundig gebeurt. Als je een binnendeur laat plaatsen, betaal je ongeveer 50 tot 100 euro per deur. Dit bedrag is afhankelijk van het type deur.

Er zijn trouwens ook vakmensen die je een uurtarief in rekening brengen. Bij op maat gemaakte binnendeuren zijn de kosten van het plaatsen meestal bij de aanschafprijs inbegrepen.

Vind de juiste vakman in jouw regio

binnendeuren op maat

Hoe komt de prijs van een binnendeur tot stand?

Je hebt inmiddels vast wel begrepen dat het uitzoeken van een binnendeur echt maatwerk is. Iedereen heeft weer een andere smaak, een andere situatie en een ander budget. We kunnen in dit artikel dan ook alleen gemiddelde prijzen geven.

Deze prijzen betreffen deuren met standaardmaten. Ook hebben we in onze prijzen de kosten voor plaatsing en het deurbeslag niet meegerekend. De prijzen zijn wel inclusief btw.

Prijzen glazen binnendeuren Limburg

Bij glazen binnendeuren is de prijs vooral afhankelijk van het soort glas dat je neemt. De prijzen van deze deuren bespreken we hieronder.

Soort glazen binnendeur Prijs
volledig bkank glas € 250 – 500 /per deur
matglas deur € 400 – 800

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van deze deuren. Dan neem je bijvoorbeeld blank glas in de woonkamer en mat glas in de badkamer. Als er glas is verwerkt in binnendeuren die van materialen als hout of staal zijn gemaakt dan spreek je van combinatiedeuren.

Prijzen houten binnendeuren Limburg

De uiteindelijke prijs die je betaalt kan dus iets hoger of iets lager uitvallen. Je koopt in ieder geval een oerdegelijke deur die echt tientallen jaren mee kan.

Soort houten binnendeuren Prijs
houten verfdeur € 50 – 100
afgewerkte deur € 250 – 750
massive deur +/- € 650

Prijzen stalen binnendeuren Limburg

De prijzen van stalen binnendeuren liggen gemiddeld hoger dan die van hout of glas. Ga er maar vanuit dat je minstens 1.500 tot 2.000 euro kwijt bent aan een kwalitatief goede stalen binnendeur. Die prijzen kunnen nog hoger uitvallen, omdat stalen binnendeuren vaak op maat worden gemaakt.

Daarnaast heb je door hun zwaardere gewicht ook nog de kans dat het kozijn versterkt moet worden. Bovendien zit de prijs van stalen binnendeuren ook in het design hiervan.

schilderdeur

Waar zijn binnendeuren van gemaakt?

Er zijn verschillende materialen waar binnendeuren van gemaakt kunnen worden. Bij de prijsvoorbeelden zag je al dat hout, staal en glas veel gebruikte materialen zijn.

Daarnaast zijn er ook bijvoorbeeld ook kunststof binnendeuren te koop. In dit artikel gaan we dieper in op de meest verkochte materialen waar binnendeuren van gemaakt zijn.

Stalen binnendeuren

Als je een binnendeur zoekt met een strakke uitstraling, een goede isolatie en een zeer lange levensduur dan is een binnendeur van staal zeker een aanrader. In het verleden zag je deze deuren vaak op kantoren van grote fabrieken, banken of verzekeringsmaatschappijen.

Daarom noemen we deze deuren ook wel industriële binnendeuren. Ze bestaan trouwens niet volledig uit staal, want dan worden ze veel te zwaar.

Er is altijd een combinatie met glas. Doordat ze zo degelijk en duurzaam zijn, vormen ze voor inbrekers vaak een groot obstakel. Bovendien zijn ze brandwerend waardoor bij een eventuele brand het vuur zich niet snel zal verspreiden.

Je kunt stalen binnendeuren in Limburg in meerdere uitvoeringen krijgen. Naast de bekende openslaande deur kun je ook een stalen schuifdeur of taatsdeur nemen.

Glazen binnendeuren

Je kunt kiezen voor een binnendeur die volledig van blank glas gemaakt is. Dit glas heeft een thermische bewerking ondergaan en is daarom een stuk harder (vijf keer) dan traditioneel glas. Dat moet ook wel, anders zou deze binnendeur veel te snel scheuren of breken en daar heb je nu gelukkig geen last van.

Behalve blank glas, kun je ook kiezen voor mat glas. Dit glas is bewerkt en hierdoor kun je niet door het glas heen kijken, zoals bij blank glas, maar je houdt wel een optimale lichtinval. Dit maakt deze deuren zeer geschikt voor bijvoorbeeld badkamers.

Houten binnendeuren

Veel mensen kiezen voor houten binnendeuren, omdat dit materiaal veel voordelen heeft. Zo is hout goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te bewerken. Ben je na een aantal jaren bijvoorbeeld niet meer zo tevreden over de kleur dan schilder je ze eenvoudig in een nieuw kleurtje.

Ook kleine beschadigingen bij deze deuren zijn eenvoudig te herstellen, zodat je er helemaal niets van weer ziet. Daarbij komt nog dat hout een uitstekende isolator is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je energierekening zal stijgen.

voordelen:

  • Een warme en natuurlijke uitstraling heeft.
  • Veel mensen kiezen dan ook voor houten binnendeuren als ze hun woning bijvoorbeeld een Scandinavische uitstraling willen geven.
  • Gemakkelijk in onderhoud.
binnendeur plaatsen

Binnendeuren Limburg: vergelijk prijzen

Je hebt besloten om nieuwe binnendeuren in Limburg te kopen en nu moet je nog op zoek naar een goede en betrouwbare leverancier. In principe kun je dit vanuit je luie stoel doen door gebruik te maken van onze offertedienst.

Jij geeft alle gegeven over de binnendeuren die je graag wilt aan ons door en wij zorgen ervoor dat je meerdere offertes krijgt van vakmensen bij jou uit de buurt. Het opstellen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Door de offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht over de prijsopbouw. Automatisch zal je dan voor de aanbieding kiezen met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Ontvang GRATIS offertes en advies