Opdek binnendeuren

opdek binnendeur

Er zijn twee manieren om je binnen- of buitendeuren te plaatsen. Dit zijn ofwel stompe deuren ofwel opdek binnendeuren. Voor de meeste binnendeuren wordt het opdek type gebruikt, maar dat is lang niet altijd zo.

Het grote verschil zit in de zijkant van beide types deuren. Daarnaast is ook het frame of het kozijn een beetje anders. Opdek deuren kunnen niet worden gecombineerd met de kozijnen van stompe deuren of omgekeerd.

In het onderstaande artikel proberen we zo goed mogelijk duidelijk maken wat opdek binnendeuren precies zijn. Ben je toch niet helemaal zeker en ben je van plan nieuwe deuren te laten zetten? Vraag dan zeker de expertise van jouw vakman.

Kenmerken opdek binnendeuren

Een opdek binnendeur kan je aan twee zaken herkennen. Vooraleer je nieuwe binnendeuren laat zetten of bestelt is het heel belangrijk dat je weet om welke binnendeur het gaat. Kijk dit dus zeker goed na.

Het frame. Of het kozijn van de binnendeur. Met andere woorden de omkadering die geen deel uitmaakt van de deur zelf.
De dikte van dit frame (een ‘diepe sponning’) is over het algemeen een pak minder dik dan bij bvb. een stompe deur. Voor dit frame komt nog een klein stukje van de eigenlijke deur zelf te zitten. Afhankelijk van de opening van de deur is dit aan de rechter of linkerkant. Kijk hieronder naar een foto ter verduidelijking.

De binnendeur zelf is het duidelijkst. In plaats van een volledige rechthoek uit één dikte zie je dat er bij een opdek binnendeuren nog een kleine rand extra zit. Deze is minder dan de helft van de deur dik en zit aan de rechter of linkerkant van de deur. Ter verduidelijking staat hieronder een foto.

Voor de meeste binnendeuren wordt gekozen voor een opdek systeem. Voor bijna alle buitendeuren wordt geopteerd voor een stompe deur. Stompe deuren zijn iets minder inbraakgevoelig en dus een betere keuze voor buitendeuren.
Bij opdekdeuren wordt gebruik gemaakt van speciale scharnieren waardoor er minder tocht ontstaat. Ideaal dus om toch iets meer energie te besparen.

Opdek binnendeuren

Opdek binnendeur plaatsen: gratis offertes vergelijken

Wil je opdek binnendeuren plaatsen, maar heb je geen idee hoe dat zelf moet of waar je deze deuren zou moeten halen? Raadpleeg onze gratis en vrijblijvende offertedienst!

Je wordt maximaal door 4 vakmannen gecontacteerd met een offerte volledig naar jouw wensen en op jouw maat!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.