Opdek binnendeuren

In onderstaand artikel proberen we zo goed mogelijk duidelijk maken wat opdek binnendeuren precies zijn. Ben je toch niet helemaal zeker of het iets voor jou is en ben je van plan nieuwe deuren te laten zetten? Vraag dan zeker de expertise van jouw vakman.

Ontvang GRATIS offertes en advies

opdek binnendeuren

Kenmerken opdek binnendeuren

Een opdek binnendeur kan je aan twee zaken herkennen. Vooraleer je nieuwe binnendeuren laat zetten of bestelt is het heel belangrijk dat je weet om welke binnendeur het gaat. Kijk dit dus zeker goed na.

1. Het frame

Het frame of het kozijn van de binnendeur. Met andere woorden de omkadering die geen deel uitmaakt van de deur zelf. De dikte van dit frame (een ‘diepe sponning’) is over het algemeen een pak minder dik dan bij bijvoorbeeld een stompe deur.

Voor dit frame komt nog een klein stukje van de eigenlijke deur zelf te zitten. Afhankelijk van de opening van de deur is dit aan de rechter of linkerkant. Kijk hieronder naar een foto ter verduidelijking.

2. Binnendeur zelf

De binnendeur zelf is het duidelijkst. In plaats van een volledige rechthoek uit één dikte zie je dat er bij een opdek binnendeuren nog een kleine rand extra zit. Deze is minder dan de helft van de deur dik en zit aan de rechter of linkerkant van de deur. Ter verduidelijking staat hieronder een foto.

Voor de meeste binnendeuren wordt gekozen voor een opdek systeem. Voor bijna alle buitendeuren wordt geopteerd voor een stompe deur.

Stompe deur

Verschil tussen opdekdeur en stompe deur

Stompe deuren zijn minder inbraakgevoelig dan opdekdeuren en dus een betere keuze voor buitendeuren. Opdekdeuren hebben wel speciale scharnieren, waardoor er minder tocht ontstaat. Ideaal dus om toch iets meer energie te besparen.

Opdek binnendeur plaatsen: gratis offertes vergelijken

Wil je opdek binnendeuren plaatsen, maar heb je geen idee hoe dat moet of waar je deze deuren zou moeten halen? Raadpleeg onze gratis en vrijblijvende offertedienst. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en vind je vakmannen in de buurt. Vergelijk prijzen en vind de beste optie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.