Schilderdeur: info, mogelijkheden en prijzen

Een schilderdeur is een goedkope standaardeur, die in ieder interieur kan passen. We geven je de mogelijkheden, prijzen, voor- en nadelen. Weet je al welke deur je wilt installeren? Vergelijk gratis offertes via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes en advies

schilderdeuren

Wat zijn schilderdeuren?

Zoals de naam al zegt, zijn schilderdeuren deuren die je nog moet schilderen. Een andere benaming voor deze soort deur is de verfdeur. Deze deuren koop je onafgewerkt. Er zit dus geen laklaag overheen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten deur, die je bijvoorbeeld helemaal afgewerkt koopt.

Tip: op het internet zijn hiervan zeer veel mooie voorbeelden te vinden. Schilderdeuren zijn er in verschillende soorten. Je kan een vlakke deur nemen, maar er zijn ook deuren met bijvoorbeeld groeven of panelen.

Schilderdeuren: soorten

Er zijn drie verschillende soorten schilderdeuren:

1. Honingraat schilderdeur

Deze deur heeft vanbinnen een kern die bestaat uit karton of hardboard. De twee buitenzijden zijn gemaakt van een bepaald soort vezelplaat, waarbij meestal gekozen wordt voor High Density Fibreboard (HDF).

Aangezien de kern de vorm heeft van een honingraat, is deze deur hier naar genoemd. De voordelen van honingraatdeuren zijn dat ze relatief goedkoop in aanschaf en licht van gewicht zijn. Nadeel is dat ze een minder goede isolerende waarde hebben.

2. Tubespaan schilderdeur

Bij een tubespaandeur is de kern van de deur gemaakt van een spaanderplaat en is deze voorzien van luchtkanalen. De buitenzijden zijn eveneens gemaakt van HDF of een andere vezelplaat. Het grote voordeel is dat deze deuren zeer goed isoleren.

Daarnaast hebben ze de beste prijs- kwaliteitverhouding van alle soorten schilderdeuren. In vergelijking met een honingraatdeur, is een tubespaandeur relatief duur, maar je krijgt er een kwalitatief goede deur voor terug.

schilderdeur

3. Volspaan schilderdeur

Zoals de naam al zegt, bestaat de kern van een volspaandeur volledig uit spaanderplaat. Evenals de andere twee soorten zijn de buitenzijden gemaakt van vezelplaat. In principe heeft een volspaandeur de beste kwaliteit van de drie uitvoeringen.

Een bijkomend voordeel van een volspaan deur is dat deze brandwerend werkt. Hij biedt dus ook nog een stuk veiligheid. Deze deuren zijn relatief zwaar van gewicht, maar met een goede kwaliteit scharnieren hoeft dit zeker geen nadeel te zijn. Wel een nadeel is de relatief hoge aanschafprijs van deze deuren.

Schilderdeur: prijzen

Een schilderdeur kost gemiddeld € 250. De prijs kan hoger of lager zijn door de afwerking, het type deur en het maatwerk waarvoor je kiest. Voor plaatsing tel je best € 100 bij de aankopprijs van de deur. Hieronder nog een overzicht van de richtprijs per type verfdeur. Deze prijzen zijn exclusief btw.

 • Honingraat deur: € 105 – 160
 • Tubespaan deur: € 120 – 165
 • Volspaan deur: € 130 – 200

Vergelijk binnendeur prijzen

Schilderdeuren: voordelen

Schilderdeuren bieden veel voordelen. Hieronder geven we belangrijkste weer:

 • Goedkoop: schilderdeuren zijn vrijwel altijd goedkoper dan afgewerkte of massieve deuren.
 • Veel opties: je kan verfdeuren in ieder gewenste kleur verven.
 • Verschillende uitvoeringen: naast de vlakke deuren heb je ook uitvoeringen met motieven of met glas.
 • Diverse maten: verfdeuren zijn verkrijgbaar in alle gangbare maten. Daarbij kan je ze vaak ook nog inkorten aan de boven- en/ of aan de onderzijde.
 • Geen grondverflaag: schilderdeuren koop je meestal in voorgelakte toestand. Je hoeft dus niet eerst een grondverflaag aan te brengen, maar je kan direct beginnen met lakken.
 • Makkelijk te monteren.
verfdeur prijs

Schilderdeuren: nadelen

Als je overweegt om schilderdeuren aan te schaffen, wil je natuurlijk ook weten wat de nadelen zijn. Zo kan je een goede overweging maken of deze deuren ook iets voor jou zijn. Daarom geven we hier ook de nadelen weer.

 • Lagere isolatiewaarde.
 • Slechtere akoestische isolatie.
 • Afwerking en bijwerking: behalve schilderen, moet je verfdeuren verder afwerken en bijwerken (bijvoorbeeld nagelgaatjes opstoppen in deurlijsten).

Schilderdeuren kopen: hoe bespaar je geld?

Het is aangeraden om verschillende offertes te vergelijken, om zo de beste keuze te maken. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes van verschillende vakmannen. Zo kan je tot wel 30 % besparen op je aankoop.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.