Binnendeuren op maat

Het kopen van binnendeuren op maat kan soms onvermijdelijk zijn, als bijvoorbeeld de woning zodanig is gebouwd dat standaard deurmaten niet passend zijn. Maar dit hoeft niet altijd de reden te zijn. Een binnendeur kan je ook op maat laten maken, omdat je daar zelf voor kiest.

Ontvang GRATIS offertes en advies

binnendeuren op maat

Hoe worden binnendeuren op maat opgebouwd?

Je krijgt plots heel wat keuzemogelijkheden als je een binnendeur laat maken, die aan jouw wensen voldoet. Vaak denken mensen bij een binnendeur op maat, dat alleen de maatvoering kan worden aangepast. Maar dat is niet de enige optie die je kan aanvragen.

Wellicht zie je een deur die qua maatvoering wel passend is, maar wil je graag andere panelen of een andere houtsoort. Ook in dat soort veranderingen spreken we van een op maat gemaakte binnendeur, die afwijken van de goedkope binnendeuren als standaard uitvoeringen.

Het wijkt af van de standaard uitvoering zoals de leverancier die in de showroom heeft staan. Het vereist meer aandacht en tijd om de deur specifiek te maken naar jouw wensen. Daarom zal dit type deur ook een andere prijs hebben dan goedkope binnendeuren die standaard zijn.

Binnendeuren kunnen in vele stijlen worden gemaakt; dat kan zijn in glas en lood, een strakke moderne deur of een klassieke deur in de stijl van heel wat jaren geleden…

De opties kunnen per leverancier wel verschillen, maar over het algemeen kan je onderstaande keuzes bepalen:

 1. Je wilt wel een standaard binnendeur, maar met andere maatvoering
 2. Andere panelen
 3. Je wenst andere profielen
 4. Het soort glas veranderen
 5. Een andere houtsoort

Ontwerp en afmetingen zijn altijd in balans bij een binnendeur op maat. Het is belangrijk dat hiermee rekening wordt gehouden, onjuiste verhoudingen tussen deze twee factoren zal resulteren in een ongewenst uiterlijk van de deur.

binnendeur op maat gemaakt

Waar moet ik op letten bij het aankopen van binnendeuren?

Stijl van de deur

Een belangrijk punt is dat je deuren in de juiste stijl kiest. Daarmee bedoelen we of je woning klassiek, landelijk, modern of anders ingericht is. 

Bij binnendeuren kan je voor verschillende structuur en stijl kiezen. Bijvoorbeeld houten, gelakte deuren passen goed heel goed in een landelijke inrichting, terwijl je voor een ‘moderne look’ dan beter voor effen deuren zou kiezen.

Gebruikte materiaal

Niet te vergeten is ook het materiaal waaruit de deur bestaat van groot belang. Als je je woning wat ruimer wil doen lijken in een optische zicht.

Kan je voor deze effen materialen, zoals hout, composiet of kunstsof kiezen. Tegenwoordig zijn er ook opties waarbij glas de basis vormt. Dit is vooral leuk in een moderne woonstijl.

Deurbeslag en scharnieren

Als het gaat om binnendeuren, worden scharnieren en deurbeslag meestal gezien als details. Deze soortgelijk zaken voegen echter wel waarde toe aan de look en feel van je deuren.

Goedkoop vs. kwaliteit

Ja kan voor jezelf uitmaken of je liever een duurdere budget steek in een deur die betrouwbaar is, ofwel voor goedkopere binnendeuren kiest, die misschien minder lang zullen meegaan. Desondanks is kiezen voor kwaliteit het beste idee. Je ben dan zeker van een kwalitatieve deur.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Verschillende soorten binnendeuren

 • Verfdeuren: dit zijn de goedkope standaard deuren gevuld met honingraat of volspaan.
 • Afgelakte deuren: deze zijn direct klaar om geplaatst te worden. 
 • Fineerdeuren: op deze deuren zit een dunne fineerlaag gekleefd. Er zijn twee soorten, vlakke deuren en stijlfineer deuren. Na plaatsing moeten ze worden voorzien van een beschermlaklaag, anders zijn je deuren kwetsbaar.  
 • Stalen deuren: met de keuze voor stalen deuren geef je je woning of kamer een moderne en/of industriele look.  
 • Glazen binnendeuren: Zorgen voor ruimte en licht.
 • Schuifdeuren: bespaart ruimte.
deur maat bestelt

Welke stappen best doorlopen met de leverancier?

Wanneer jij kenbaar maakt aan de leverancier dat je graag een binnendeur op maat wilt laten maken voor jouw kamers, dan zal elk detail besproken worden om de deur naar jouw wens te maken.

1. Model van de deur

Meestal zal een leverancier jouw enkele voorbeeld deuren laten zien in de showroom. Dan gaat het voornamelijk erom dat hij een idee krijgt van welke stijl en uitvoering jouw voorkeur heeft.

2. Houtsoort bepalen

Er zijn diverse mogelijkheden wat de houtsoort betreft. Vaak zijn binnendeuren gemaakt van grenen, eiken, MDF of meranti hout.

3. Keuze profiel en paneel

Over het algemeen zijn er vier keuzes, voor zowel de stijl van het profiel als het paneel. Dat zijn:

 • Facet profiel
 • Traditioneel profiel
 • Klassiek profiel
 • Recht profiel

Alles is naar eigen wens samen te stellen, profileringen en paneelsoorten stem je uiteraard af op de stijl van je bestaande interieur.

4. Stompe deur of opdekdeur?

Een stompe deur valt in het kozijn, en een opdekdeur valt op het kozijn. Dit is dus belangrijk om van te voren goed te weten voordat je met de leverancier praat. Een stompe deur wordt namelijk afgehangen met standaard scharnieren, terwijl een opdekdeur wordt afgehangen met paumelle scharnieren.

Tip: vergeet bij een opdekdeur niet na te denken over de draairichting.

deuren leverancier

5. Maat van de deur

Aan de hand van de opgemeten maten, zal de leverancier de juiste deurmaat kunnen bepalen. Er is een verschil in maatbepaling voor een stompe deur of opdekdeur.

6. Glazen deuren?

De meeste binnendeuren zijn wel voorzien van glas voor lichtdoorlaatbaarheid, deze keuze bespreek je ook in dit stadium. Uiteraard zijn er ook binnendeuren zonder glas beschikbaar.

7. Hout- of oppervlaktebewerkingen

Je kunt tevens aangeven dat je bijvoorbeeld een ruw of glad oppervlak wilt hebben op je binnendeur. Wellicht wil je een afwijkende kleur die aansluit bij je meubels of overige interieur, dat kan je dan bespreken.

8. Deurbeslag

Denk na over welke scharnieren en klinken je bij de deur wilt. De vorm en kleur van de klink kan de stijl van de deur helemaal veranderen.

9. Prijs

Als je alle vorige stappen doorlopen hebt, zal de leverancier een prijsvoorstel geven. Het is dan aan jou om te bekijken of je de prijs oké vindt. Het is altijd handig om prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier ontvang je gratis offertes van verschillende leveranciers.

Ontvang GRATIS offertes

Binnendeuren op maat: prijzen

Prijzen voor binnendeuren die op maat gemaakt zijn, starten vaak rond de 225 euro en kunnen oplopen tot 750 euro. Luxe, massieve binnendeuren zijn te koop vanaf 179 euro exclusief montage.

Omdat elke op maat gemaakte deur uniek is, blijft het lastig om de prijzen vooraf te bepalen. Door gebruik te maken van de onderstaande offertedienst krijg je een exacte prijs voor jouw op maat gemaakte binnendeur toegestuurd.

houten binnendeur

Binnendeuren op maat: offertes vergelijken

Ben je op zoek naar binnendeuren? Raadpleeg binnendeur installateurs uit de buurt via onderstaand offerteformulier. Ontvang gratis offertes, krijg advies en vergelijk prijzen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.