Glazen binnendeuren: prijzen

In vele gevallen gaat het om kleine glaspanelen, maar glazen binnendeuren die bijna volledig uit glas bestaan zijn er natuurlijk ook. We bekijken de verschillende prijzen. Wil je exact weten hoeveel een glazen binnendeur je zal kosten? Vul dan ons offerteformulier in.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Glazen deuren

Verschillende soorten glazen binnendeuren

Er bestaan verschillende soorten glazen binnendeuren. Je hebt ze in alle vormen en maten. Deze vormen en maten hebben een invloed op de kostprijs van jouw glazen deur. Je kan kiezen voor een standaard glazen deur, maar ook voor andere deuren:

  • Pivoterende deur
  • Dubbele deur
  • Dubbele schuifdeur
  • Steel look deur met glas

Afwerking

Daarnaast zijn er nog verschillende extraatjes waarvoor je kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor onzichtbare scharnieren, vaste wanden, juiste deurbeslag of gezuurd glas. Zorg ervoor dat jouw glas deuren een echte eye catcher in jouw woning zijn.

Glazen dubbeldeuren

Totaalprijs glazen binnendeuren

Bij glazen deuren is het totaalpakket anders dan bij houten, aluminium of kunststof deuren. De typische kozijnen zijn bij glazen deuren niet noodzakelijk. Bij glazen deuren kan er eveneens gewerkt worden met een deursparing.

De gemiddelde prijs van een glazen deur wordt geschat tussen de € 250 en € 300. De prijzen van de scharnieren, de deurknoppen of T-trekkers zijn mee verrekend.

De totaalprijs van een glazen deur is niet gelijk aan de gemiddelde prijs van een glazen deur. Het is moeilijk om een exacte richtprijs te geven, aangezien veel afhangt van de afwerking naar gelang jouw persoonlijke voorkeur. De elementen die invloed hebben op de totaalprijs lees je in het verdere verloop van dit artikel.

Vergelijk prijzen en ontvang offertes

Glazen deuren scharnieren

Afwerking

De Afwerking speelt een zeer belangrijke rol. Zorg ervoor dat de glazen deur een mooi geheel vormt met andere elementen in jouw woning. Speel met het type glas in jouw deur of kies voor een omlijsting.

Type glas

Glazen deuren die gebruik maken van matglas of grijs-glas afwerking zijn duurder dan glazen deuren met helder glas. Een deur met helder glas behoudt zijn volledige lichtinval. Daarnaast heb je met dit type glas een beperkte privacy in de ruimte. Om meer privacy te creëren, kan je kiezen voor matglas.

Ook de dikte van jouw glas speelt een rol in de prijsbepaling. Dikker glas is duurder dan dun glas.

Omlijsting

Een glazen deur hoeft geen omlijsting te hebben. Indien je dit liever wel wenst, kan je dit natuurlijk laten toevoegen. Dit decoratief element zorgt voor een extra strakke look. De kostprijs van zo’n omlijsting per deur bedraagt ongeveer € 50. De prijzen kunnen afwijken naargelang het type omlijsting dat je kiest.

Glazen deuren met stalen afwerking

Plaatsingskosten

Indien je jouw glazen deur door een vakman laat plaatsen, moet je ook opdraaien voor de plaatsingskosten. Deze meerprijs verschilt van vakman tot vakman. Daarom is het belangrijk om verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken.

Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om de plaatsingskosten van iedere vakman te bestuderen.

Ontvang GRATIS offertes

De goedkoopste prijs

Het is zeer belangrijk om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Niet alleen om de plaatsingskosten onder de loep te nemen, maar ook om hun verschillende materialen te kennen. Zo kunnen verschillende vakmannen dezelfde deur aanbieden aan een andere prijs.

Glazen deuren afwerking

De totaalprijs van een glazen deur

De geschatte totaalprijs van een glazen deur bedraagt ongeveer € 450 tot € 700, afhankelijk van jouw gekozen elementen.

Normaal komt op de totaalprijs ook nog 21 % BTW. Op een bedrag van € 700 is dit gelijk aan € 147. Gelukkig komt de Vlaamse overheid tussen en geven zij een korting van 15 % BTW aan particulieren, die de hulp van een geregistreerd vakman inroepen. Voor klussen te laten uitvoeren betaal je immers maar 6 % BTW. In plaats van € 847 betaal je dus € 742.

Glazen deuren harmonicasysteem

Goedkoopste binnendeuren prijzen vinden? Vergelijk offertes

Als je op vakantie gaat, vergelijk je vluchten. Als je een nieuwe auto koopt, dan vergelijk je verschillende modellen. Dit is niet anders met het vinden van de goedkoopste en meeste kwalitatieve deuren. Vergelijken is de boodschap!

Door verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken, krijg je immers verschillende prijsvoorstellen. Je ziet dat je bij de ene leverancier minder betaalt dan bij de andere en ze wel dezelfde top kwaliteit afleveren. Bovendien zie je ook alle verschillende mogelijkheden die andere leveranciers misschien niet hebben.

Een vakman geeft een duidelijke uitleg over alle verschillende glazen deuren. Eenmaal ze de glazen deur komen plaatsen, leveren ze een hoge kwaliteit en een goede service. Via onderstaand formulier kom je in contact met verschillende vakmannen en ontvang je GRATIS offertes en advies.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.