Glazen binnendeuren

Eén van de meest populaire soorten binnendeuren zijn glazen binnendeuren. Daarmee sluit je een ruimte af, maar behoud je wel het contact met de omgeving en geniet je van extra lichtinval. Een glazen binnendeur is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt. We geven je de opties en prijzen.

Ontvang GRATIS offertes en advies

glazen binnendeuren

Uit welke soorten glazen binnendeuren kun je kiezen?

1. Pendeldeuren

Pendeldeuren kunnen in beide richtingen openen. Dit soort deur heeft geen deurknop. Je duwt er tegenaan om ze te openen en ze vallen vanzelf weer in het slot. Een dergelijke deur heeft een elegante en professionele uitstraling en wordt vaak in kantoorruimtes gebruikt.

2. Zwaaideuren

In de meeste woningen wordt gebruik gemaakt van zwaaideuren. Dit zijn dan ook relatief goedkope glazen binnendeuren vergeleken met de andere types.

3. Schuifdeuren

Een glazen schuifdeur is ideaal om ruimte te besparen. Doordat de deur als het ware over zich heen schuift, heeft de deur geen zwaairuimte nodig. Eén van de voordelen van een glazen schuifdeur is dat je van een grote ruimte twee kleinere ruimtes kunt maken, wanneer je dat wenst en op een ander moment de ruimte juist weer kunt vergroten. Uiteraard wordt een glazen schuifdeur op maat gemaakt.

4. Pivoterende deuren

Pivoterende glazen deuren hebben een scharnier aan de bovenkant en de onderkant van de deur in plaats van aan de zijkant. Daardoor draaien de twee gedeeltes uit elkaar. Deze supermoderne deuren worden regelmatig in zeer strakke designerwoningen gebruikt.

glazen deuren

Van welk soort glas is een glazen binnendeur gemaakt?

Nu je hebt besloten om een glazen binnendeur te laten plaatsen, dien je een keuze te maken uit verschillende soorten glas.

1. Gehard glas

Het grote merendeel van glazen binnendeuren is gemaakt voor gehard glas. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat het glas breekt.

2. Gelaagd glas

Na gehard glas komt gelaagd glas wat betreft de populariteit. De naam zegt het eigenlijk al: dit glas is gemaakt uit twee segmenten die thermisch aan elkaar bevestigd worden. Daaroverheen wordt een transparante, of indien je dat wenst een kleurrijke folie gebruikt.

Vind de juiste vakman in jouw regio

3. Gezandstraald glas

Gezandstraald glas behoort niet tot de goedkope glazen binnendeuren. Het voordeel is dat je met gezandstraald glas een motief in het glas kunt laten maken, waardoor je er niet snel per ongeluk tegenaan loopt. Dit is vooral populair bij bedrijven: laat je glazen deuren met een tekening, tekst of logo bedrukken.

4. Gezuurd glas

Gezuurd glas is een soort glas dat bewerkt is met een zuur waardoor de transparantie verloren gaat en er een matte laag op het glas ontstaat. Dit materiaal wordt dan ook regelmatig in badkamers toegepast.

Om je glazen deur volledig te personaliseren kun je vervolgens kiezen tussen mat glas, blank glas, facetten of zelfs glas in lood. We hebben bovendien het transparante effect van een glazen binnendeur genoemd als voordeel, maar misschien wil jij wel een glazen deur zonder dat je er doorheen kunt kijken?

Dat is ook perfect mogelijk. Kies er in dat geval voor om jouw binnendeur te bekleden met witte folie of ga voor satijnglas.

gezuurd glas

Is een deur met glas veilig?

Veel mensen durven in eerste instantie niet te kiezen voor een deur van glas. Zeker gezinnen met kleine kinderen zijn vaak bang dat deze deuren niet veilig zijn. Toch kun je je angst laten varen.

Glazen binnendeuren worden namelijk vrijwel altijd gemaakt van gehard glas. Gehard glas is tot wel zeven keer zo sterk als andere soorten glas. Natuurlijk is glasbreuk niet volledig uit te sluiten. Het is dan wel niet waarschijnlijk, maar de mogelijkheid bestaat.

Het voordeel van gehard glas is dat het niet in grote scherven breekt, maar in talloze kleine stukjes uiteenvalt. Daardoor kun je je er haast niet aan snijden. De risico’s van een glazen binnendeur zijn dus minimaal.

Kun je een glazen binnendeur zonder kozijn laten plaatsen?

Sommige binnendeuren van glas worden rechtstreeks in de wand bevestigd door middel van een scharnier. Kies je voor deze bevestiging, dan wordt de deur op maat gemaakt afhankelijk van de afmetingen van de deurpost.

Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde taatsscharnier. Die verankert de deur tussen de vloer en het plafond. Er wordt ongeveer 12,5 millimeter ruimte aan de bovenkant en aan de onderkant van de deur leeg gehouden. Ook aan de linkerkant en de rechterkant van de deur zie je een kleine kier van zo’n 4 of 5 millimeter.

glazen schuifdeuren

Dien je voor een glazen binnendeur met kozijn speciale kozijnen te plaatsen?

Maak je geen zorgen: voor het plaatsen van een glazen deur zijn in principe geen grote bouwwerkzaamheden nodig. Doorgaans kun je een glazen deur in een bestaand kozijn laten plaatsen.

1. Glazen binnendeuren met steel look

Eén van de grootste trends van het moment op gebied van wonen is het maken van een glazen tussenwand met een kozijn van staal. Een goedkope glazen binnendeuren optie is het gebruik van glazen binnendeuren met steel look van aluminium met poedercoating waardoor het op een stalen deur lijkt.

Maak het geheel af met een goudkleurige deurknop en jouw interieur kan zo gepubliceerd worden in een trendy woonmagazine!

2. Binnendeuren met glas-in-lood effect

Een tijdloze en sfeervolle deur is de binnendeur met glas-in-lood effect. Deze binnendeuren geven je interieur een karakteristieke jaren dertig look. Toch mag je deze deuren tegenwoordig ook in een moderne woning toepassen: deze gewaagde mix van stijlen maakt jouw interieur extra hip.

Het voordeel is dat je diverse kleuren kunt combineren en de deur helemaal naar jouw smaak kunt laten maken. Je kan deze glazen deur in een bestaand kozijn laten plaatsen.

glazen deuren afwerking

Hoe dien je een glazen binnendeur te onderhouden?

Glazen binnendeuren behoeven relatief veel onderhoud vergeleken met massieve deuren. Probeer de glazen binnendeuren zoveel mogelijk te ontzien van vette vingers en maak altijd gebruik van de deurknop om de deur netjes te sluiten.

Om ervoor te zorgen dat je deur zo lang mogelijk mooi blijft, dien je gebruik te maken van de juiste schoonmaakmiddelen. Je gaat als volgt te werk:

1.Maak het glas schoon met een speciaal schoonmaakmiddel voor glas.

2.Droog het glas met een stuk keukenrol of een schone en droge doek.

3.Wrijf met ronddraaiende bewegingen om strepen en lijnen op het glas te voorkomen.

4.Reinig de deurkozijnen met een vochtige schoonmaakdoek en een bijpassend schoonmaakmiddel.

Vergelijk GRATIS binnendeuren

Wat zijn de voordelen van een binnendeur van glas?

De voordelen van een binnendeur van glas zijn eigenlijk vrij duidelijk:

 • Een glazen binnendeur geeft je interieur ruimte en licht.
 • Glazen binnendeuren geven een trendy touch aan je woning.
 • Een glazen binnendeur is de ideale oplossing wanneer je een ruimte niet optisch kleiner wilt laten lijken, maar wel wilt isoleren.
glazen deuren met stalen afwerking

Wat zijn de nadelen van een binnendeur van glas?

Ondanks de vele voordelen van glazen binnendeuren, zullen we hier toch ook enkele negatieve aspecten belichten:

 • Een glazen binnendeur heeft niet dezelfde isolerende werking als klassieke massieve deuren.
 • Glazen binnendeuren vergen meer onderhoud, omdat je er ieder klein vlekje en iedere vingerafdruk op ziet.
 • Een glazen deur is relatief moeilijk te plaatsen want voorzichtigheid is gewenst bij het werken met glas.
 • Glazen binnendeuren zijn zwaar vergeleken met andere deuren.
binnendeuren plaatsen

Wat kost het om een glazen binnendeur te plaatsen?

Het is niet eenvoudig om een prijsindicatie te geven op het gebied van glazen binnendeuren. De glazen binnendeuren prijs hangt immers af van diverse factoren die je geheel zelf in de hand hebt.

Welk type deur wil je laten plaatsen? Voor welk soort glas heb je gekozen? Ga je voor glazen deuren met tekening of motief? Plaats je de deur zelf of komt er een professional voor de montage? En wat zijn de afmetingen van jouw deur en de kozijnen?

Voor een algemeen beeld van het prijskaartje van glazen binnendeuren: een pivoterende deur van glas heeft al gauw een prijs tussen de 600 en 1200 euro. De montagekosten voor het laten plaatsen van een glazen binnendeur kan oplopen tot wel 350 euro.

Om je een beter idee te geven van wat een glazen binnendeur ongeveer kost, zullen we hier twee voorbeelden delen van deuren die al geplaatst zijn. Je ziet dat de prijzen enorm uiteenlopen afhankelijk van de karakteristieken.

Ontvang GRATIS offertes

Richtprijs: Glazen binnendeur

 • Scharnieren van roestvrij staal
 • Gehard glas met een dikte van 8 mm
 • Een loopslot met krukstel
 • Passend in een opdek en een kozijn
 • Glazen binnendeuren op maat gemaakt
 • Meting en montagekosten inbegrepen
  Totaalbedrag: 638 euro

Richtprijs: Dubbele glazen pendeldeur

 • Scharnieren van roestvrij staal
 • Gehard veiligheidsglas met een dikte van 10 mm
 • Hydraulische scharnieren
 • Geschikt voor een deuropening zonder kozijn
 • Opening mogelijk aan beide kanten
 • Glazen binnendeuren op maat gemaakt
 • Meting en montagekosten inbegrepen
  Totaalbedrag: 2.043 euro
binnendeuren in glas

Interesse in glazen binnendeur? Ontvang offertes

Wil je een glazen deur installeren? Dan vergelijk je best vakmannen en prijzen. Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes van verschillende vakmannen. Vergelijk en vind de beste optie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.