Stalen binnendeuren

We kennen stalen binnendeuren vooral van vroeger. Ze werden namelijk veel gebruikt in bedrijven en openbare gebouwen. Sinds kort is het steeds gebruikelijker om stalen binnendeuren in woningen te gebruiken. Een stalen binnendeur is onmiskenbaar een chique toevoeging aan je interieur en zorgt voor een bijzondere en stijlvolle uitstraling. Wie weet heb jij straks zo’n mooie stalen binnendeur in je woning?

stalen deuren

Wat zijn stalen binnendeuren?

Stalen binnendeuren zagen en zien we nog steeds in veel openbare gebouwen en fabrieken. Gelukkig zijn stalen binnendeuren niet helemaal van massief staal gemaakt. In dat geval hebben we het meer over lift- of kluisdeuren. Een stalen binnendeur bestaat vooral uit veel glas: kleine ruitjes, maar ook grotere oppervlakken van doorzichtig of ondoorzichtig glas. De huidige stalen deuren voor interieurs zijn de moderne variant van deze klassieke deuren. Stalen binnendeuren zijn er in verschillende soorten, zoals:

 • Enkele deuren
 • Dubbele deuren
 • Taatsdeuren
 • Schuifdeuren
 • En suitedeuren

Hieronder zullen we de verschillende soorten deuren bespreken.

Enkele stalen binnendeuren

Enkele deuren van staal kun je overal in de woning plaatsen: de woonkamer, de slaapkamer, de (bij) keuken enzovoort. Met een enkele stalen deur creëer je door de hoge lichtinval al heel snel een mooi, ruimtelijk effect. Mocht je vinden dat je toch te veel inkijk hebt door het vele glas dan kun je er ook voor kiezen om een deur van ondoorzichtig glas te nemen. Dan heb je nog wel de lichtinval, maar niet de inkijk.

stalen binnendeur design

Dubbele stalen binnendeuren

Dubbele deuren zijn vooral heel geschikt als entree naar de woonkamer of een kantoor aan huis. Je bezoekers zijn ongetwijfeld sterk onder de indruk als ze de woonkamer binnenkomen. Met dubbele deuren creëer je, nog meer dan bij enkele deuren, het ruimtelijk effect. Natuurlijk is het ook een prachtig gezicht om de dubbele deuren te aanschouwen.

Stalen taatsdeuren

Taatsdeuren zijn er zowel in een enkele als een dubbele variant. Deze deuren slaan naar twee kanten open, wat met het in- en uitlopen zeer handig is. Vooral bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als bijzonder prettig ervaren, ook omdat de deuren met vertraging sluiten en er dus geen handen bekneld zullen raken. Omdat stalen taatsdeuren geen kozijn hebben, maar een draaimechanisme, komt het industrieel effect nog mooier naar voren. Daarbij geeft het ook een hele mooie, strakke uitstraling.  

Stalen schuifdeuren

Als je stalen schuifdeuren neemt, zit je als vanzelf vast aan dubbele deuren. Het voordeel van stalen schuifdeuren is dat ze ruimtebesparend zijn. Schuifdeuren benadrukken nog meer het industrieel effect, maar worden tegenwoordig steeds meer in particuliere woningen geplaatst.

Stalen en suitedeuren

Staal is bij uitstek geschikt om er en suitedeuren van te maken. Als je stalen en suitedeuren vergelijkt met houten, valt je direct op dat het ruimtelijk effect van stalen deuren vele malen groter is. Met stalen en suitedeuren creëer je een prachtig ruimtelijk effect en lijkt het alsof de kamers als het ware in elkaar overgaan. Je zou er ook voor kunnen kiezen om, in plaats van enkel glas, te kiezen voor glas in lood.

Stalen binnendeuren op maat

Niet iedere deuropening heeft dezelfde maat en niet iedere stalen deur voor binnen is in alle maten verkrijgbaar. Vooral oudere woningen hebben meestal geen standaard deurmaten. Als je een afwijkende maat stalen binnendeur hebt, moet deze op maat gemaakt worden. In dit geval moet je over de volgende gegevens beschikken:

 • De maten (hoogte, breedte) en welke draairichting heeft de deur?
 • Moet er ook een slot op de deur?
 • Welke deurkruk moet er op de deur? Dit is zeer belangrijk om de binnendeur de juiste uitstraling te geven.
 • Wat voor deurbeslag neem je? Ook dit is bijzonder belangrijk voor de uitstraling van de deur.
 • Wat voor glas wil je? Kies je voor doorzichtig glas, mat glas of glas in lood?

Met al deze gegevens kan een leverancier aan de slag en levert hij je de stalen binnendeuren op maat gemaakt en in de stijl die bij jouw woning past.

Wat kosten stalen binnendeuren?

We zullen je alvast waarschuwen: stalen binnendeuren zijn niet goedkoop. Daar staat tegenover dat je een product voor het leven hebt met een prachtige uitstraling. We geven per type stalen binnendeur de gemiddelde prijs. De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw, inmeten en montage. Ook gaat het hier om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Vraag via deze pagina gratis prijsoffertes aan.

Prijs enkele en dubbele stalen deuren

Een standaard enkele stalen deur heeft meestal een afmeting van honderd bij tweehonderdvijftig centimeter. Een enkele deur met gewoon glas kost ongeveer drieduizend euro. Als je dubbele deuren wilt, ben je ook ongeveer het dubbele van de prijs kwijt, dus om en nabij de zesduizend euro. Door een offerte aan te vragen kom je gratis de prijs te weten en heb je geen aankoopverplichting.

Prijs stalen schuifdeuren

Bij stalen schuifdeuren kun je kiezen voor verschillende schuifsystemen die ook weer verschillen in prijs. Als je kiest voor een inbouw schuifsysteem ben je toch snel zevenhonderd euro duurder uit dan een opbouw schuifsysteem. De prijs van de deuren blijft ongeveer gelijk aan die van enkele en dubbelde deuren: ongeveer drieduizend euro per deur. Voor een set schuifdeuren met opbouw schuifsyteem betaal je ongeveer zesduizend euro. Voor een set schuifdeuren met inbouw schuifsysteem, ben je ongeveer zevenduizend euro kwijt. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijs stalen en suitedeuren en taatsdeuren

Een enkele taatsdeur kost ongeveer vijfentwintighonderd euro. Voor dubbele taatsdeuren ben je ook ongeveer het dubbele kwijt, dus om en nabij de vijfduizend euro. En suitedeuren kunnen zelfs nog weer ietsje goedkoper zijn. Voor tweeduizend euro koop je een enkele stalen en suitedeur. Ook bij deze deuren ben je voor dubbele deuren het dubbele kwijt. Liever een exacte prijs weten? Vraag hier een vrijblijvende en gratis offerte voor taatsdeuren aan.

Onderhoud stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren hebben nauwelijks onderhoud nodig. Vanuit de fabriek worden stalen binnendeuren voorzien van een poedercoating. Deze poedercoating zorgt voor de gewenste kleur. Het is dus niet nodig om stalen binnendeuren zelf te lakken. Het enige wat je moet doen, is stalen binnendeuren regelmatig wassen. Op deze manier gaan stalen binnendeuren met gemak vijftig jaar, of langer, mee. Je hoeft ook niet bang te zijn voor roesten, vervorming of scheurtjes.

De voor- en nadelen van stalen binnendeuren nog even op een rij

De voordelen van stalen binnendeuren zijn:

 • Ze geven een stijlvol en chique karakter aan je interieur en ze passen in elk interieur.
 • Stalen binnendeuren zijn oersterk en hebben een lange levensduur.
 • Ze kunnen in ieder gewenste kleur geleverd worden.
 • Stalen binnendeuren zorgen voor een goede akoestiek en dempen geluiden uit andere ruimten van de woning.
 • Stalen binnendeuren zorgen voor een goede thermische isolatie. Dit scheelt weer in de stookkosten.

Nadelen van stalen binnendeuren:

 • De aanschafprijs is hoog. (hier tegenover staat de lange levensduur).
 • Ze zijn moeilijk zelf te plaatsen (meestal is bij de prijs de montage inbegrepen).
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?

4. Bijkomende informatie

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.