Stalen binnendeuren: prijs, voor- en nadelen
We kennen stalen binnendeuren vooral van vroeger. Ze werden namelijk veel gebruikt in bedrijven en openbare gebouwen. Sinds kort is het steeds gebruikelijker om stalen binnendeuren in woningen te gebruiken.
Een stalen binnendeur is onmiskenbaar een chique toevoeging aan je interieur en zorgt voor een bijzondere en stijlvolle uitstraling. Wie weet heb jij straks zo’n mooie stalen binnendeur in je woning?
Ontvang GRATIS offertes en advies
Inhoudstafel
Wat zijn stalen binnendeuren?
Stalen binnendeuren zagen en zien we nog steeds in veel openbare gebouwen en fabrieken. Gelukkig zijn stalen binnendeuren niet helemaal van massief staal gemaakt. In dat geval hebben we het meer over lift- of kluisdeuren.
Een stalen binnendeur bestaat vooral uit veel glas: kleine ruitjes, maar ook grotere oppervlakken van doorzichtig of ondoorzichtig glas. De huidige stalen deuren voor interieurs zijn de moderne variant van deze klassieke deuren. Stalen binnendeuren zijn er in verschillende soorten, zoals:
- Enkele deuren
- Dubbele deuren
- Taatsdeuren
- Schuifdeuren
- En suitedeuren
Hieronder zullen we de verschillende soorten deuren bespreken.
Enkele stalen binnendeuren
Enkele deuren van staal kun je overal in de woning plaatsen: de woonkamer, de slaapkamer, de (bij)keuken enzovoort. Met een enkele stalen deur creëer je door de hoge lichtinval al heel snel een mooi, ruimtelijk effect.
Mocht je vinden dat je toch te veel inkijk hebt door het vele glas dan kun je er ook voor kiezen om een deur van ondoorzichtig glas te nemen. Dan heb je nog wel de lichtinval, maar niet de inkijk.
Dubbele stalen binnendeuren
Dubbele deuren zijn vooral heel geschikt als entree naar de woonkamer of een kantoor aan huis. Je bezoekers zijn ongetwijfeld sterk onder de indruk als ze de woonkamer binnenkomen.
Met dubbele deuren creëer je, nog meer dan bij enkele deuren, het ruimtelijk effect. Natuurlijk is het ook een prachtig zicht om de dubbele deuren te aanschouwen.
Stalen taatsdeuren
Taatsdeuren zijn er zowel in een enkele als een dubbele variant. Deze deuren slaan naar twee kanten open, wat met het in- en uitlopen zeer handig is.
Vooral bij gezinnen met (kleine) kinderen wordt dit als bijzonder prettig ervaren, ook omdat de deuren met vertraging sluiten en er dus geen handen bekneld zullen raken.
Omdat stalen taatsdeuren geen kozijn hebben, maar een draaimechanisme, komt het industrieel effect nog mooier naar voren. Daarbij geeft het ook een hele mooie, strakke uitstraling.
Vergelijk tot 5 GRATIS offertes
Stalen schuifdeuren
Als je stalen schuifdeuren neemt, zit je als vanzelf vast aan dubbele deuren. Het voordeel van stalen schuifdeuren is dat ze ruimtebesparend zijn. Schuifdeuren benadrukken nog meer het industrieel effect, maar worden tegenwoordig steeds meer in particuliere woningen geplaatst.
Stalen en suitedeuren
Staal is bij uitstek geschikt om er en suitedeuren van te maken. Als je stalen en suitedeuren vergelijkt met houten, valt je direct op dat het ruimtelijk effect van stalen deuren vele malen groter is.
Met stalen en suitedeuren creëer je een prachtig ruimtelijk effect en lijkt het alsof de kamers als het ware in elkaar overgaan. Je zou er ook voor kunnen kiezen om, in plaats van enkel glas, te kiezen voor glas in lood.
Stalen binnendeuren op maat
Niet iedere deuropening heeft dezelfde maat en niet iedere stalen deur voor binnen is in alle maten verkrijgbaar. Vooral oudere woningen hebben meestal geen standaard deurmaten.
Als je een afwijkende maat stalen binnendeur hebt, moet deze binnendeur op maat gemaakt worden. In dit geval dien je over de volgende gegevens te beschikken:
- Welke maten (hoogte, breedte) en draairichting heeft de deur?
- Moet er een slot op de deur?
- Welke deurkruk moet er op de deur? Dit is zeer belangrijk om de binnendeur de juiste uitstraling te geven.
- Wat voor deurbeslag neem je? Ook dit is bijzonder belangrijk voor de uitstraling van de deur.
- Welk glas wil je? Kies je voor doorzichtig glas, mat glas of glas in lood?
Met al deze gegevens kan een leverancier aan de slag en levert hij je de stalen binnendeuren op maat gemaakt en in de stijl die bij jouw woning past.
Vind de juiste vakman in jouw regio
Wat kosten stalen binnendeuren?
We zullen je alvast waarschuwen: stalen binnendeuren zijn niet goedkoop. Daar staat tegenover dat je een product voor het leven hebt met een prachtige uitstraling.
We geven per type stalen binnendeur de gemiddelde prijs. De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw, inmeten en montage. Ook gaat het hier om richtprijzen.
Prijs enkele en dubbele stalen deuren
Een standaard enkele deur heeft meestal een afmeting van 100 bij 250 centimeter. Een enkele stalen deur met gewoon glas kost ongeveer 3.000 euro.
Als je dubbele stalen deuren wilt, ben je ook ongeveer het dubbele van de prijs kwijt, dus om en nabij de 6.000 euro.
Prijs stalen schuifdeuren
Bij stalen schuifdeuren kun je kiezen voor verschillende schuifsystemen die ook weer verschillen in prijs. Als je kiest voor een inbouw schuifsysteem ben je toch snel 700 euro duurder uit dan een opbouw schuifsysteem.
De prijs van de deuren blijft ongeveer gelijk aan die van enkele en dubbelde deuren: ongeveer 3.000 euro per deur. Voor een set schuifdeuren met opbouw schuifsyteem betaal je ongeveer 6.000 euro.
Voor een set stalen schuifdeuren met inbouw schuifsysteem, ben je ongeveer 7.000 euro kwijt. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.
Prijs stalen en suitedeuren en taatsdeuren
Een enkele stalen taatsdeur kost ongeveer 2.500 euro. Voor dubbele taatsdeuren ben je ook ongeveer het dubbele kwijt, dus om en nabij de 5.000 euro.
Stalen suitedeuren kunnen zelfs nog weer ietsje goedkoper zijn. Voor 2.000 euro koop je een enkele stalen en suitedeur. Ook bij deze deuren ben je voor dubbele deuren het dubbele kwijt.
Prijs stalen deuren: overzicht
Soort stalen deur | Gemiddelde prijs (incl. btw & montage) |
---|---|
Stalen enkele deur | 3.000 euro |
Stalen dubbele deur | 6.000 euro |
Stalen schuifdeur | 3.000 euro |
Enkele taatsdeur | 2.500 euro |
Suitedeur | 2.000 euro |
Ontvang GRATIS offertes stalen deuren
Onderhoud stalen binnendeuren
Stalen binnendeuren hebben nauwelijks onderhoud nodig. Vanuit de fabriek worden stalen binnendeuren voorzien van een poedercoating. Deze poedercoating zorgt voor de gewenste kleur.
Het is dus niet nodig om stalen binnendeuren zelf te lakken. Het enige wat je moet doen, is stalen binnendeuren regelmatig wassen. Op deze manier gaan stalen binnendeuren met gemak 50 jaar of langer mee. Je hoeft ook niet bang te zijn voor roesten, vervorming of scheurtjes.
De voordelen van stalen binnendeuren
De voordelen van stalen binnendeuren zijn:
- Ze geven een stijlvol en chique karakter aan je interieur en ze passen in elk interieur.
- Stalen binnendeuren zijn oersterk en hebben een lange levensduur.
- Ze kunnen in verschillende kleuren geleverd worden.
- Stalen binnendeuren zorgen voor een goede akoestiek en dempen geluiden uit andere ruimten van de woning.
- Zorgen voor een goede thermische isolatie. Dit scheelt weer in de stookkosten.
Nadelen van stalen binnendeuren:
- De prijs is hoog.
- Ze zijn moeilijk zelf te plaatsen.
Stalen binnendeuren plaatsen? Ontvang gratis offertes
Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies van verschillende vakmannen. Vergelijk prijzen en vind de beste oplossing.