Binnendeuren prijzen

binnendeuren prijzenBinnendeuren komen voor in alle vormen en maten… En prijzen! Deze prijsvariatie ligt voornamelijk samen met het materiaal waaruit de deur wordt gemaakt, het type deur, de eventuele plaatsingskosten en de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt wordt. Het is dus vaak erg moeilijk om een prijs op een deur te plakken. De cijfers die hieronder staan zijn dan ook gemiddelden of richtprijzen.

 

 

Gemiddelde prijzen van binnendeuren

In de meeste gevallen wordt voor een binnendeur uit hout gekozen. Afhankelijk van de kwaliteit van dat hout, kan je erg grote prijsverschillen terugvinden.
Voor een houten deur van een erg goede kwaliteit betaal je minstens 150 euro. De duurdere deuren van massief hout (bijvoorbeeld Franse eik, Chinese eik, …) Kunnen makkelijk 300 tot 600 euro per exemplaar kosten.binnendeuren prijzen

Iets goedkoper, maar vaak ook erg mooi, zijn de lakdeuren. Deze deuren zijn te koop vanaf 100 à 150 euro, met uiteraard enkele uitschuivers in de duurdere exemplaren.

Een moderne designdeur is eigenlijk in iedere prijscategorie te vinden. Ze beginnen bij ongeveer 90 euro, maar een design variant of een duurder model kan evengoed 500 euro kosten.

Glazen deuren zijn in vergelijking nog het duurst van allemaal. Zo’n deur uit glas (of in combinatie met glas) heeft over het algemeen een erg hoog prijskaartje. Glas is sowieso al een duur materiaal, maar bij deuren moet het bovendien ook om gelaagd glas gaan omdat het sterk genoeg moet zijn voor dagelijks gebruik en dichtslaande deuren. Bovendien moet ook een glazen deur een isolerende functie bieden! Reken minstens op 600 euro voor een glazen deur. Een deur van enkele honderden euro’s duurder is zeker geen uitzondering.

Voor een schuifdeur betaal je, afhankelijk van het model, al snel 550 euro. Tel daar ook nog de plaatsingskosten bij. Zo’n 100 à 150 euro.

Plaatsingskosten binnendeuren

binnendeuren prijzenDe meeste binnendeuren zijn vrij eenvoudig zelf te plaatsen (lees het artikel: “binnendeuren plaatsen“), doch is het aangeraden om al enige tijd een gewiekste doe-het-zelver te zijn voor je ook hiermee begint.
De plaatsing van glazen deuren of schuifdeuren daarentegen is heel wat minder eenvoudig en laat je bijgevolg het best over aan een gespecialiseerd vakman.
Reken bij deze deuren zeker op een extra kost van 75 euro voor het plaatsen van een gewone deur. Bij het plaatsen van een glazen deur mag je 75 tot 100 euro bijtellen en voor het plaatsen van een schuifdeur komt daar nog eens 150 euro bovenop.

Wil je weten hoeveel een binnendeur jou zal gaan kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan via onze offertedienst!