Paneeldeuren

paneeldeurenWellicht de populairste vorm van een binnendeur is een paneeldeur.
Tussen de stijlen en regels van de deur worden één, maar meestal meerdere panelen geplaatst. In het verloop van de tijd werden veel kleine aanpassingen aan paneeldeuren gedaan.
De moderne paneeldeuren bestaan tegenwoordig altijd uit multiplex of triplex panelen. Voor 1905 maakte men voornamelijk gebruik van bossing panelen. Hiervoor werd massief hout gebruikt. Tegenwoordig kan je ook bossing panelen gebruiken uit andere materialen zoals multiplex/

Vandaag de dag heb je de keuze tussen beiden: de moderne variant en de klassieke variant.

 

Het verschil tussen klassieke en moderne paneeldeuren heeft alles te maken met de panelen. Bossing panelen worden meestal vereenzelvigd met de klassieke deuren, terwijl platte panelen meestal bij modernere binnendeuren voorkomen.

Bossing paneeldeuren

De “klassieke paneeldeuren” maken dus gebruik van een bossing paneel.
Dit is een paneel die overgaat naar een smallere, afgeschuinde rand. Deze schuine rand wordt dan in de stijlen en regels van de deuren geschoven met behulp van frezen.

Doordat bossing paneeldeuren meer (hand)werk vergen, zijn ze ook vaak duurder.

 

Platte paneeldeuren

Een heel pak eenvoudiger zijn de platte paneeldeuren. Deze kunnen op verschillende manieren zijn aangebracht, maar zijn meestal gewoon geplakt. Veel minder moeilijk dus!

 

Triplex / multiplex binnendeuren

multiplex paneeldeurenAls de naam multiplex je niets zegt doet fineer je misschien een belletje rinkelen. Fineerhout is een erg dunne laag geschaafd hout die meestal bovenop een ander materiaal wordt geplakt. Hierdoor lijkt het alsof de volledige deur uit hout bestaat, terwijl alleen de toplaag echt hout is.
Bij triplex of multiplex worden drie van deze laagjes fineer op elkaar geplakt om de indruk van massief hout te creëren.

Multiplex is stukken goedkoper dan massieve houten paneeldeuren.

 

Paneeldeuren prijzen

paneeldeurAfhankelijk van het materiaal (multiplex/triplex of massief hout in de meeste gevallen) en het type panelen (plat of bossing) betaal je meer of minder.

De combinatie van bossing met massief hout zal je het meest kosten, maar ook de mooiste uitstraling geven in een klassiek interieur.
Platte triplex kost je aanzienlijk minder, maar gaat ook minder lang mee.

Dat zijn natuurlijk afwegingen die je allemaal moet gaan maken.

Prijzen voor paneeldeuren beginnen bij 90 euro, maar kunnen een prijskaartje opgeplakt krijgen dat eerder in de buurt komt van 300 euro.
Paneeldeuren in combinatie met glas zijn in de meeste gevallen ook duurder.

 

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden