Moderne binnendeuren

moderne binnendeurenModerne binnendeuren mogen niet uit een eigentijdse woning ontbreken. Ze zorgen voor een mooi geheel waardoor je interieur nog meer straalt. Maar wat zijn moderne binnendeuren precies en hoeveel kosten ze? Je komt het te weten in dit artikel!

Wat maakt een binnendeur modern?

Er is niet slechts één soort moderne deur, er zijn oneindig veel opties. Dat is net wat het zo moeilijk maakt. Zo zijn er moderne binnendeuren met glas, moderne houten binnendeuren, moderne binnendeuren zonder chambrant en nog veel meer. Om te bepalen wat een deur nu precies modern maakt, kan je rekening houden met een aantal belangrijke kenmerken. We geven je hieronder enkele handige tips!

Tip 1: Kies voor een moderne deurgreep

moderne binnendeuren modern handvatEén van de kenmerken die je vaak terugziet bij moderne deuren is een strakke deurgreep. Ook daar dien je rekening mee te houden, want de details maken het geheel. Door voor een strak gelijnde deurgreep te kiezen, laat je de deur mooi tot zijn recht komen. Als je toch liever een klink aan je deur hebt, verwijder je het best het sleutelgat. Op die manier krijg je een nog stijlvollere uitstraling!

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor greeploze deuren. Denk daarbij aan glazen deuren die doormiddel van een vloerpomp open en toe kunnen. Ben je niet dol op glas? Dan zijn moderne houten binnendeuren met een vloerpomp een uitstekend alternatief!

Tip 2: Denk aan de omlijsting

In een klassiek interieur zorgt een binnendeur met omlijsting voor veel charme. Als je interieur echter strak en modern is, laat je de chambrant beter achterwege.

Moderne binnendeuren zonder chambrant maken je interieur namelijk nog zoveel strakker. Ze zijn naadloos in de muur ingewerkt waardoor het mooi in elkaar vloeit.

Tip 3: De juiste kleuren maken het verschil

moderne houten binnendeurenHoud bij het uitzoeken van moderne binnendeuren ook rekening met de kleur. Er zijn ook op dat vlak verschillende mogelijkheden. Contrasterende kleuren doen het bijvoorbeeld goed in dit interieurtype, maar je kan het ook soberder houden!

Contrasterende kleuren

Er wordt bij een modern interieur vaak gebruikgemaakt van contrasterende kleuren. Zo kan je kiezen voor zwarte binnendeuren in een wit interieur. Maar ook een witte deur met zwarte omlijsting of vice versa maakt je interieur stijlvoller.

Als je contrast wilt creëren met kleuren zijn er uiteraard nog veel meer opties. Wil je graag weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een kleurenwiel. De kleuren die recht tegenover elkaar staan, zijn ideaal om met elkaar te combineren!

Accentkleur

Naast contrasterende kleuren wordt er in een modern interieur vaak gebruikgemaakt van één kleur die opvalt. Vele mensen kiezen er dan voor om een muur in een opvallend kleurtje te schilderen, maar je kan ook de binnendeuren van een opvallend tintje voorzien.

Dit is de ideale optie als je houdt van een modern interieur, maar toch ook wat speelsheid in de woning willen brengen. Voor het mooiste resultaat combineer je het dan met een meubel of accessoire in hetzelfde kleur. Overdrijf niet, want het is nog altijd de bedoeling dat het geheel rustig blijft.

Sobere kleuren

Als je een oase van rust wilt creëren, kies je het best voor sobere kleuren die vaak in je interieur voorkomen. Zo zorg je voor een stijlvol geheel!

Tip 4: Gebruik glas

moderne glazen binnendeurenModerne binnendeuren met glas komen vaak voor. Dat is geen wonder, want veel lichtinval is nu eenmaal erg belangrijk in dit type interieur. Het zorgt voor een ruimtegevoel en een luxueuze uitstraling.

Ook als je voor moderne binnendeuren met glas kiest, zijn er veel opties. Zo zijn er deuren die volledig uit glas vervaardigd zijn, maar je kan ook kiezen voor deuren met gedeeltelijke glaspartijen.

Tip 5: Houd het vlak en strak

Welk soort binnendeur je ook verkiest, het is belangrijk om het vlak en strak te houden. Panelen met reliëf zijn dus een no-go. Als je graag een moderne binnendeur uit hout wilt kopen, laat je inkepingen en uitgesneden stukken dus het best achterwege.

Dat geldt niet alleen voor de deur, maar ook voor het kozijn en de klink. Daarnaast is de houtsoort van belang. Kies voor een niet te uitgesproken patroon, zodat het niet te druk wordt.

Verschillende soorten moderne binnendeuren

Moderne binnendeuren bestaan in verschillende soorten. Er kan niet enkel onderscheid gemaakt worden tussen de diverse materialen, maar ook tussen de verscheidene modellen.

Taatsdeuren: stoer en elegant

stalen taatsdeurenTaatsdeuren zijn een uitstekende keuze voor een modern interieur, omdat ze uit glas gemaakt zijn. Hierdoor zorgen ze voor veel lichtinval. De deuren kunnen aan beiden kanten openen met een simpele duw. Dat betekent ook dat er geen handvaten nodig zijn, waardoor ze een nog moderner uitzicht krijgen. Taatsdeuren zijn vaak omlijst met staal. Hierdoor zijn ze ook een goede keuze voor een industrieel interieur.

Schuifdeuren: makkelijk en strak

Schuifdeuren zijn een andere mogelijkheid. Net zoals taatsdeuren zijn ze greeploos waardoor ze een moderne uitstraling hebben. Schuifdeuren bestaan zowel in glas als in hout. Beide materialen kunnen perfect in een modern interieur gebruikt worden. Het hangt er een beetje vanaf welke sfeer je wilt creëren.

Met glazen schuifdeuren zorg je voor een optisch grote ruimte, terwijl houten schuifdeuren meer pit in je interieur brengen. Maar wat je ook verkiest, een schuifdeur is steeds makkelijk in gebruik en daarom een plezier om in huis te hebben!

Draaideuren: de goedkoopste optie

Als je op zoek bent naar goedkope moderne binnendeuren, zijn draaideuren de beste optie. Hoewel ze over het algemeen meer in een landelijk en klassiek interieur gebruikt worden, passen ze ook perfect in een modern interieur. Vooral als je kiest voor glazen draaideuren.

Moderne binnendeuren prijzen

Wil je graag moderne binnendeuren kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, liggen deze uiteraard ver uit elkaar.

Er zijn zowel goedkope moderne binnendeuren als iets duurdere exemplaren. Een simpele draaideur uit pvc kan je al kopen vanaf €500 inclusief plaatsing en btw. Voor een glazen deur lopen de prijzen soms op tot wel €1.500. Hieronder krijg je een beter overzicht van de kosten van een moderne binnendeur per materiaalsoort!

Moderne binnendeuren prijzen per materiaalsoort

 • PVC deur: €500 tot €700
 • Houten deur: €550 tot €750
 • Aluminium deur: €650 tot €850
 • Glazen deur: €1.250 tot €1.500

Bovenstaande prijzen hangen uiteraard af van het type binnendeur dat je kiest. Zo kost een houten draaideur je heel wat minder dan een glazen schuifdeur. Voor een beter zicht op de prijs van een binnendeur vraag je het best raad aan een vakman. Hij of zij kan je daarnaast helpen met het maken van de juiste keuze!

Voorbeelden en inspiratie

Zoals je al in dit artikel kon zien, zijn er heel wat mogelijkheden als je een moderne binnendeur wilt kopen. Dat maakt het je niet makkelijk om te kiezen. Gelukkig kan je inspiratie opdoen aan de hand van onderstaande foto’s!

moderne binnendeuren

moderne binnendeuren

moderne binnendeuren

moderne binnendeuren

Bespaar niet op je binnendeur, maar op de vakman

Wil je moderne binnendeuren kopen? Dan is het verstandig om er niet de goedkoopste modellen uit te kiezen. Dagelijks sluit en open je je deuren ontelbare keren. Een goedkoop model verslijt dus snel, waardoor je uiteindelijk meer betaalt. Toch is er een manier om geld uit te sparen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit: door offertes te laten opstellen.

Op onze website vind je een formulier waarmee je in contact komt met diverse vakmannen. Door slechts enkele minuten van je tijd te investeren, krijg je een overzicht op de prijzen en mogelijkheden die de verschillende vakmannen je bieden. Op die manier is het erg eenvoudig om er niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste professional uit te kiezen!

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.