Kunststof deuren

kunststof binnendeuren

Kunststof binnendeuren zijn al lang niet meer die plastic witte platen zoals je ze van vroeger kent. Tegenwoordig zijn kunststof binnendeuren prachtig uitgevoerd, hebben een compleet eigen stijl en zijn niet meer van echt houtwerk te onderscheiden. Ben je aan nieuwe binnendeuren toe of wil je gewoon een nieuwe uitstraling van je interieur? Kies dan voor kunststof binnendeuren. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Waarvoor gebruik je kunststof binnendeuren?

pvc-binnendeurOp de een of andere manier worden kunststof binnendeuren door veel mensen geassocieerd met de termen ‘goedkoop’ en ‘slechte kwaliteit’. Deze denkwijze in onjuist. In de loop van de jaren zijn de technieken behoorlijk verbeterd en zijn kunststof binnendeuren een aanwinst voor iedere woning. Binnendeuren hebben verschillende functies. Natuurlijk zijn ze er om de ruimte in je huis af te sluiten en zo tochten te voorkomen. Maar kunststof binnendeuren zorgen ook nog eens voor een uitstekende isolatie. Verder is de rol van kunststof deuren ook heel belangrijk als het gaat om de sfeer in huis. Met kunststof binnendeuren bepaal je in grote mate de uitstraling van je woning.

Voordelen van kunststof binnendeuren

Kunststof binnendeuren bieden veel voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Groot assortiment: kunststof binnendeuren zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Daarbij zijn kunststof binnendeuren in verschillende designs en kleuren verkrijgbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Duurzaam: kunststof binnendeuren gaan een leven lang mee. Je vervangt ze waarschijnlijk eerder omdat je een andere stijl wilt dan dat ze versleten zijn.
 • Nauwelijks onderhoud nodig: kunststof binnendeuren moeten af en toe even gewassen worden, maar daar houdt het wat betreft het onderhoud ook wel mee op.
 • Goede isolatie: een kunststof binnendeur isoleert uitstekend. Er is nauwelijks sprake van warmteverlies en dat komt de stookkosten weer ten goede.
 • Geen verschil met echte houten binnendeuren: de huidige generatie kunststof binnendeuren is zo goed van kwaliteit dat er optisch nauwelijks verschil is met een houten deur. Dit is zeker zo als je een kunststof binnendeur van zeer goede kwaliteit koopt.
 • Geen scheuren, vervorming of barsten: kunststof binnendeuren trekken niet krom, rotten niet en er komen geen scheuren of barsten in. Vandaar ook de lange levensduur.
 • Licht materiaal: een kunststof deur is van licht materiaal gemaakt. Vooral bij oudere mensen is dit zeer geschikt.

Nadelen van kunststof binnendeuren

kunstof deurenWat betreft de nadelen valt het wel mee wat kunststof binnendeuren betreft. We zetten ook deze even op een rijtje:

 • Kwaliteit is duur: als je kunststof binnendeuren van een goede kwaliteit koopt, ben je zeker niet goedkoop uit. De lange levensduur vergoedt echter veel.
 • Opletten als het tocht: kunststof binnendeuren kunnen hard open- en dichtwaaien als er een sterke tochtstroom is. Dit komt doordat het materiaal zo licht is. Uitkijken voor de vingers, dus.
 • Uitkijken bij vochtige plaatsen: kunststof deuren en badkamers gaan niet altijd samen. In principe zou een kunststofdeur heel goed in een badkamer kunnen, maar door het vele vocht kan een kunststof binnendeur toch gebruikerssporen gaan vertonen op den duur.

Een kunststof binnendeur mag niet tochten

Het belangrijkst aspect van een kunststof binnendeur, waar je op moet letten bij aankoop, is dat hij niet tocht en dat hij goed isoleert. De gerenommeerde merken kunnen dan ook kunststof binnendeuren leveren met een magneetsluiting aan de onderzijde. Deze zorgt ervoor dat er geen tocht langs de kieren van de binnendeur komt.

Welke soorten kunststof binnendeuren zijn er?

Binnendeuren zijn er in heel veel soorten en designs. Je kunt natuurlijk kiezen voor de effen kunststofdeur, maar er zijn ook kunststofdeuren met panelen. Kunststof binnendeuren zijn uitstekend te combineren met glas of glas in lood. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een type kunststof binnendeur van te krijgen. De kans van slagen dat je een deur vindt die bij jou (en je interieur) past is dan ook behoorlijk groot. Dan kun je ook nog eens kiezen uit dubbele, openslaande deuren of een harmonicadeur. Deze laatste is erg mooi als toegang naar een terras of balkon.

pvc binnendeurOp maat gemaakte kunststof binnendeuren

Niet iedere deuropening heeft dezelfde maat en niet iedere kunststof deur voor binnen is in alle maten verkrijgbaar. Vooral oudere woningen hebben meestal geen standaard deurmaten. Als je een afwijkende maat kunststof binnendeur hebt, moet deze op maat gemaakt worden. In dit geval moet je over de volgende gegevens beschikken:

 • De maten (hoogte, breedte) en welke draairichting heeft de deur?
 • Moet er ook een slot op de deur?
 • Welke deurkruk moet er op de deur? Dit is zeer belangrijk om de binnendeur de juiste uitstraling te geven.
 • Wat voor deurbeslag neem je? Ook dit is bijzonder belangrijk voor de uitstraling van de deur.
 • Als je voor glas kiest? Wat voor glas wil je? Kies je voor doorzichtig glas, mat glas of glas in lood?

Met al deze gegevens kan een leverancier aan de slag en levert hij je de kunststof binnendeuren op maat gemaakt en in de stijl die bij jouw woning past.

Prijzen van standaard kunststof binnendeuren

Een gewone standaard kunststof binnendeur, zoals je hem bij de bouwmarkt koopt, kost ongeveer honderd euro. Een kunststof binnendeur met glas is meestal iets duurder, maar niet heel veel duurder. Deze deuren zijn ongeveer 150 tot 200 euro. Heb je een dergelijke binnendeur op maat gemaakt nodig, dan moet je niet bij de bouwmarkt zijn. Dan kun je beter voor een kwaliteitsdeur gaan.

binnendeuren kunststofPrijzen van kunststof binnendeuren van kwaliteit

Als je gaat voor de kunststof binnendeuren van een goede tot zeer goede kwaliteit dan ben je iets duurder uit qua prijs, maar de kwaliteit en het design van de deze deuren is stukken beter en mooier. De prijzen van deze kunststof binnendeuren beginnen bij ongeveer tweehonderdvijftig euro en de lopen op tot ongeveer negenhonderd tot duizend euro. Wil je een op maat gemaakte kunststof binnendeur? Dan kun je er zeker vijftig tot honderd euro bijtellen. De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief beslag, deurklinken en scharnieren. Ook gaat het hier om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Daarvoor vraag je het best een prijsofferte aan.

Zelf plaatsen of laten doen?

Het zelf plaatsen van kunststof binnendeuren lijkt op zich een redelijk eenvoudige klus, maar in de praktijk kan dit nog wel eens lelijk tegenvallen. Alleen als je beschikt over voldoende kennis en inzicht om een deur goed te kunnen plaatsen en af te hangen, is dit geen enkel probleem. Ook moet je natuurlijk beschikken over de juiste materialen. Is dit allemaal niet van toepassing? Kies er dan voor om de vakman je deuren te laten plaatsen. Zeker als je meerdere deuren aan wilt schaffen, is dit aan te raden. Je kunt altijd terugvallen op de vakman als deuren onverhoopt toch niet goed geplaatst zijn.

Vergelijk en bespaar

Als je een deur wilt vervangen, is het niet echt de moeite, maar als je het hele huis van nieuwe kunststof binnendeuren wilt voorzien, loont het zeker om bij meerdere vakmannen een offerte aan te vragen. Door diverse offertes naast elkaar te leggen, kun je er redelijk zeker van zijn dat je behalve kiest voor deuren van een goede kwaliteit, ook kiest voor deuren waar een zo laag mogelijk prijskaartje aan vasthangt. Een objectieve vergelijking van diverse offertes kan zomaar een besparing opleveren van dertig tot veertig procent. En wie wil dat nu niet?

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Door verder te gaan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden