Kunststof deuren

kunststof binnendeurenKunststof deuren, soms gewoon omschreven als kunstof deuren zijn een pak minder conventioneel dan houten of glazen binnendeuren. We houden immers graag vast aan de klassiekers.
Toch vermelden wij deze vrij nieuwe binnendeuren ook, want eigenlijk zijn er heel veel voordelen aan verbonden!
De PVC deuren zijn vaak niet meer te onderscheiden van houtwerk. Door de uiterst gedetailleerde kopie van de houtstructuur lijken de deuren immers volledig op een houten binnendeur, maar dan zonder alle nadelen ervan. In sommige gevallen worden er ook composiet deuren gemaakt. Een composiet is een materiaal die alle goede eigenschappen van verschillende materialen combineert. In dit geval van kunststof (PVC) en hout.

Voordelen PVC binnendeuren

pvc-binnendeurVerrassend genoeg denken veel mensen nog dat PVC of kunststof deuren heel lelijk of totaal niet kwalitatief zijn. Zoals alles verbeteren technieken door de jaren heen en dat is dus ook niet anders bij kunstof deuren.

 • Er is bijna geen onderhoud aan nodig. Het moet gezegd worden dat er heel weinig onderhoud is aan een houten binnendeur, maar toch kan een likje verf, vernis of zelf eens opschuren geen kwaad. Bij PVC deuren hoeft niets van dat alles.
 • Je ziet het verschil tussen hout en PVC niet. Toch niet als je gaat voor een kwalitatieve deur. Deze zijn vaak duurder dan de goedkope varianten, maar niemand zal doorhebben dat het om vals hout gaat.
 • Er zijn even veel mogelijkheden als bij andere materialen. Glas kan worden ingebracht, ijzerwerk of lood kan met PVC worden gecombineerd. Bovendien zijn ze mogelijk met alle soorten deuren; schuifdeuren, paneeldeuren, dubbele binnendeuren,
 • Scheurtjes kunnen zich niet vormen. Door een stom ongelukje kan je houten deur volledig naar de vaantjes zijn. En repareren is moeilijk… Bij kunststof deuren zullen nooit scheurtjes optreden. Je kan dus met een gerust hart slapen.
 • De deuren zijn ongelooflijk licht. Perfect voor oudere mensen.

Nadelen kunststof deuren

Voordelen zonder nadelen bestaat niet. Hieronder een checklist met alle mogelijke nadelen:

 • Meestal vrij duur. Toch als je de deuren op maat moet laten maken of als je voor een goed merk gaat.
 • Opletten geblazen met tocht. Door het lichte gewicht kunnen ze immers hard openwaaien.
 • Vochtige plaatsen zoals een badkamer werken niet altijd ideaal samen met kunststof. Normaal gezien zou het geen problemen mogen opleveren, maar er zijn gevallen bekend waar de kunststof deur lichte gebruikssporen begint te vertonen door het hoge vochtgehalte.

PVC binnendeuren prijzen

kunstof deurenAls je het niet nodig vindt om een deur aan te schaffen die je niet meer kan onderscheiden van hout, dan hoeven PVC deuren niet heel duur te zijn. Met promoties kan je ze soms al vinden voor €50 – €75 per stuk.
Voor hogere kwaliteit betaal je natuurlijk meer. Veel meer.
Kwalitatieve deuren die je leven lang meegaan en volledig onherkenbaar als kunststof zijn, kosten toch tussen €120 en €200.

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer