Klapdeuren

klapdeuren binnenKlapdeuren doen je misschien onmiddellijk denken aan films over de far west. Daar figureren ze immers steevast in de typische saloons! Maar ook dichter bij huis worden deze handige klapdeuren regelmatig gebruikt. Ze worden vaak geplaatst om het gemak te vereenvoudigen. Zeker in drukkere omgevingen. Denk maar aan restaurantkeukens en tavernes. Her en der zijn ze ook in een particuliere woning te vinden; en waarom ook niet?
De typische houten deur met lamellen is lang niet de enige klapdeur!

Als je voortdurend met je handen vol loopt, kan een klapdeur de ideale uitkomst bieden.
Handige ruimtes die je van een klapdeur kan voorzien zijn bijvoorbeeld grootkeukens, kelders of andere opslagplaatsen, toiletten, walk-in-closets, …
Door de speciale scharnieren kan de deur in beide richtingen open worden geduwd. Nadat je erdoor bent gewandeld valt de deur automatisch weer toe.

Waarom een klapdeur kiezen?

Als je kiest voor een klapdeur, krijg je daar nog enkele extra voordelen bovenop. We sommen ze graag even voor je op:

 • Een klapdeur is wellicht de meest hygiënische optie voor een binnendeur. Klapdeuren zijn immers niet beladen met bacterieën, zoals klinken bij reguliere binnendeuren dat wel zijn. Een korte stoot of duw met je bips, elleboog of schouder volstaat om de deur te openen. Mensen met smetvrees hoeven zich dus geen zorgen meer te maken! Die vieze klink hoef je nooit meer aan te raken. Een perfecte oplossing voor badkamers, toiletten en keukens dus!
 • Indien je eetruimte is gescheiden van de keuken, kan een klapdeur een erg handige oplossing blijken. Nu moet je telkens de deur met je schouder openen -of de deur open laten staan- als je die doorgang wilt gebruiken. Met propvolle handen is dat niet erg handig… En we willen natuurlijk niet dat er gerechten op de grond donderen! Met behulp van een klapdeur loop je nu vlot door, zonder enige extra moeite. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor kelders of andere opslagruimtes. Hoe vaak gebeurt het niet dat je zware boodschappen even moet afzetten om een deur te openen? Met een klapdeur is dat dus verleden tijd.
 • Klapdeuren zijn een perfecte aanpassing voor mensen in een rolstoel. Je hoeft niet langer zoveel manoeuvreren om de deur open te duwen. Met een simpele tik kan men nu meteen verder rijden.
 • Wie huisdieren heeft is vast bekend met het gekrab aan de deur of –nog vervelender-, pluizenbollen die op ingenieuze wijze de deuren openspringen om vervolgens de deur wagewijd open te laten staan. Katten of honden kunnen nu simpelweg een duwtje geven tegen de deur, en nadat ze er door zijn gewandeld valt die automatisch terug toe.
 • Een klapdeur werkt energie- en warmtebesparend. Er gaat slechts een minimum aan warmte of koelte naar een andere ruimte aangezien de deuren zo snel weer sluiten.

 

Werking van klapdeuren

klapdeuren-scharnierenOf je nu kiest voor een volledige klapdeur of halve klapdeurtjes, het systeem voor een klapdeur is in feite altijd hetzelfde.

Er zijn normaliter twee mogelijkheden. Indien je de deurkozijnen al hebt staan is het beter om aangepaste klapdeurscharnieren aan te schaffen. Deze bestaan uit twee driehoekige plaatjes die aan elkaar zijn gekoppeld en de deur in iedere mogelijke richting kan laten openen.
Indien je nog geen bestaande deuren hebt hangen, of van plan bent om die te vervangen, is de tweede manier misschien beter en esthetischer.
Hierbij moet het kozijn wel worden verbreedt. En maten die afwijken van de standaard zijn natuurlijk wel een pak duurder…
Deze speciale scharnieren zorgen immers voor 5 à 7 cm extra. En dus is het vaak nodig om kozijnen op maat te laten maken.

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.