Glazen deuren

glazen binnendeurenEen deur uit glas is ideaal voor woningen waar men met donkere ruimtes werkt. Glas laat immers het licht van de ene ruimte doorstromen in de andere ruimtes. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over privacy of veiligheid, want een glazen deur kan je tegenwoordig in allerhande uitvoeringen verkrijgen.

Voordelen glazen deuren

binnendeur glasWat zijn nu de specifieke voordelen van een glazen deur? We hebben ze allemaal even op een rijtje gezet!

  • Zoals bovenaan eerder werd vermeld is het grote voordeel van een glazen deur, dat ze extra daglicht doorheen het volledige huis kunnen laten stromen.
  • Je kan de privacy perfect garanderen door te opteren voor beglazing met een motief, (een gedeelte) melklas, gezandstraald glas, etc…
  • Glazen deuren zijn vaak gemaakt uit gehard of veiligheidsglas, waardoor ze een sterke duurzaamheid hebben en zeker tegen een stootje kunnen.

Nadelen glazen deuren

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan glazen deuren! Vooraleer je beslist om dit type deuren te plaatsen, is het noodzakelijk dat je zowel de voordelen als de nadelen van glazen deuren met elkaar vergelijkt.

  • Glas in een deur isoleert nauwelijks.
  • Bij zandgestraalde glazen deuren, zijn de deuren heel vlekgevoelig.
  • Relatief duur in vergelijking met andere deuren.

 

Mogelijkheden glazen deuren

glazen binnendeuren mogelijkhedenJe hebt heel wat mogelijkheden met een glazen deuren. Hieronder een overzicht van al deze mogelijkheden!

Geetste of gezuurde glazen deuren zijn deuren waarbij, door behulp van een zuur, in het oppervlak van het glas een motief wordt aangebracht. Deze manier geeft het mooiste resultaat indien je voor een motief wilt opteren.
Een tweede mogelijkheid om je glas te voorzien van motiefjes, is hetgezandstraalde glas. Hierbij wordt zand onder hoge druk op het glas gespoten, waardoor het glas als het ware wordt geschuurd. Een nadeel van dit glas is dat het zeer gevoelig wordt voor vuil.
De derde mogelijkheid om een motief in je glas te verwerken, is te opteren voorgeprint glas.

Naast al deze mogelijkheden om voor motieven te kiezen, kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor andere soorten glas zoals melklas en dergelijke.

Glazen deuren prijzen

Zoals we eerder al vermeldden, zijn glazen deuren prijzig.
Zo mag je toch rekenen op een kostenplaatje van om en bij de duizend euro, inclusief plaatsing, per deur.
Om perfect te weten hoeveel het zou kosten om glazen deuren bij jou te laten plaatsen, kan je altijd beroep doen op onze gratis en vrijblijvende offertedienst.