Glazen deuren

glazen binnendeurenLichtinval is van groot belang in eigenlijk elke leefruimte. Een binnendeur met glas is een geweldige manier om overzicht te houden over de overige ruimtes en privacy te creëren. Wil je graag een ruimte afsluiten dan is een glazen binnendeur de oplossing.

Glazen deuren geven de mogelijkheid een kamer af te sluiten, maar wel het contact te houden met de omgeving. De deur met glas heeft ook isolerende eigenschappen, een ruimte met deur is immers makkelijker te verwarmen dan een grote doorlopende serie van kamers zonder deur. Kortom, glazen binnendeuren zorgen voor een tochtvrije en akoestische barrière in het huis.

Welke glazen binnendeur is passend?

binnendeur glasHet kiezen van glazen binnendeuren is een keuze die wat betreft stijl en ontwerp moet aansluiten bij het huidige interieur. Er zijn dan ook diverse soorten en maten beschikbaar in glazen deuren, zodat je de juiste uitvoering kan vinden bij de bestaande inrichting van de woning. Strakke en trendy stijlvolle glazen deuren kunnen goed aansluiten bij de modern ingerichte woning. Heb jij een authentieke en rustieke woning, dan zijn ook daar weer de passende glazen binnendeuren voor te vinden!

Zo kunnen glazen binnendeuren helemaal op maat gemaakt worden conform de persoonlijke wensen en voorkeuren die jij in gedachten hebt. Er is ruime keus in verschillende scharnieren, deurkrukken en glas soorten. Zelfs een motief op de deur met glas behoort tot de mogelijkheden. De deurkozijnen kunnen ook aangepast worden, als de bestaande kozijnen bijvoorbeeld niet passend zijn bij een nieuwe binnendeur met glas. Glazen binnendeuren kunnen uitgevoerd worden als zwaaideuren, schuifdeuren, pivoterende deuren of pendeldeuren. Dit kan als enkele of dubbele deur worden gemaakt.

Is een deur met glas veilig?

De vraag naar veiligheid komt ook ter sprake bij het kopen van een glazen binnendeur. Glasbreuk is een serieuze kwestie wat betreft veiligheid. Dit risico speelt niet echt bij houten binnendeuren. De kans op breuk en het risico wat gebroken glas met zich mee kan brengen, is niet aan de orde bij houten binnendeuren.

Bij een gezin met jonge kinderen, zal je ook wellicht deze zorg hebben wat er al niet kan gebeuren als zo’n binnendeur met glas zou breken. Deze zorg is niet onterecht, en de fabrikanten van glazen binnendeuren zijn zich hier heel goed van bewust. Het is om die reden dat glazen deuren zijn gemaakt van gehard glas. Dit gehard glas is tot wel 7 keer sterker dan normaal enkel glas.

Kan dit geharde glas dan helemaal niet breken? Dat kan altijd gebeuren, maar minder snel als bij normaal glas. Daarnaast geeft gehard glas bij eventuele breuk veel minder risico’s. Je kunt je er namelijk moeilijk aan snijden, nadat gehard glas is gebroken blijven er niet zulke grote scherven achter als bij het breken van normaal glas. De schreven die achterblijven zijn ook niet zo gevaarlijk scherp. Als gehard glas dus breekt, zal het uiteen vallen in kleine stukjes.

Naast de uitvoering met gehard glas, zijn er ook mogelijkheden om glazen binnendeuren te maken in gelaagd, gezuurd en gezandstraald glas.

Glazen deur met of zonder kozijn?

glazen binnendeuren mogelijkhedenEr zijn binnendeuren met glas waarbij het scharnier rechtstreeks in de muur kan worden bevestigd. In dat geval wordt de glazen deur volledig passend gemaakt op de afmetingen van de deuropening. Door middel van een taatsscharnier vindt er een verankering plaats op de vloer en het plafond. Een spatieruimte is echter altijd vereist, er is dan ook een kier van circa 12.5 millimeter zowel onder als boven de deur. Aan de linker- en rechterzijde van het deurpaneel is ook een kier van 4 a 5 millimeter. Het stalen deurframe is mooi weggewerkt in de vloer en het plafond, dit wordt in de vloer wel met een borstel uitgevoerd om zo de isolatie te garanderen en tocht te weren. Dit borstel bevindt zich niet aan de zijkanten, dit zou geen mooie uitstraling geven op een geschilderde muur.

Daarnaast zijn er ook uitvoeringen die worden geassembleerd met behulp van deurkozijnen. Ook wat betreft deurkozijnen voor een binnendeur met glas kan je vele kanten op. Het is bijvoorbeeld een trend om zwart geanodiseerd aluminium te kiezen als deurframe en het kozijn. Dit zijn blikvangers die eigenlijk in elk interieur wel tot hun recht kunnen komen. Aluminium is een licht, onderhoudsvriendelijk en sterk materiaal. Dit wordt dan gecombineerd met gehard zwart gekleurd glas, helder glas of mat glas. Dit mat glas laat overigens nog steeds 80% van het licht door.

De voor- en nadelen van glazen binnendeuren

De voordelen van glazen binnendeuren zijn wel duidelijk. Ze zijn trendy en geven een goede lichtinval. Ze vergroten het ruimtelijke gevoel en het overzicht in de woning.

Er zijn echter ook wel nadelen te noemen. Zo zijn glazen deuren minder isolerend, akoestisch en thermisch, dan massieve deuren. Vingerafdrukken en vuile vlekken zijn eerder zichtbaar. De montage kan je ook beter uitbesteden aan de vakman, omdat het werken met glas en het gewicht van de deur een verhoogd risico met zich meebrengt.

Prijzen van glazen binnendeuren

De kostprijs van je glazen deur hangt af van vele factoren: het type deur, de glassoort, de kozijnen, de montagekosten, het deurbeslag en de afmetingen. Pivoterende, glazen draaideuren kunnen al gauw een prijskaartje hebben van tussen de 600 en 1200 euro. De montagekosten van de glazen binnendeur kan tussen de 125 à 350 euro kosten.

Een persoonlijk advies in de keuze van dé glazen binnendeur die precies bij jouw interieur past, is altijd aan te bevelen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact met een offertedienst op.

Glazen deur op maat

Glazen binnendeur

Omschrijving:

 • Inclusief roestvrijstalen scharnieren,
 • geschikt voor opdek en stomp kozijn,
 • 8 mm dik gehard glas,
 • loopslot met krukstel,
 • slotplaat voor kozijn,
 • deur wordt passend gemaakt,
 • inclusief inmeten en montage.

Prijs 638 euro

Dubbele glazen pendeldeur

Omschrijving:

 • Inclusief roestvrijstalen scharnieren,
 • geschikt voor deuropeningen zonder kozijn,
 • 10 mm gehard veiligheidsglas,
 • voorzien van een hydraulisch scharnier,
 • kan in beide richtingen worden geopend,
 • deuren worden passend gemaakt,
 • inclusief inmeten en montage.

Prijs: 2043 euro

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.