Glas in lood deuren

glas in lood deurenGlas in lood deuren zijn eerder klassieke binnendeuren waarbij een houten frame wordt gecombineerd met glas en lood. In de houten deur worden de traditionele panelen vervangen door een loden omkadering met daarin glas. Afhankelijk van wat je graag ziet is het glas gekleurd of zijn er onderverdelingen met lood gemaakt.
De techniek van glas in lood deuren dateert al terug van enkele eeuwen geleden. Denk maar aan de prachtige ramen die je in kerken nog vaak terug vindt.
Gekleurd glas wordt aan aan elkaar gelast of via loodverbindingen naast elkaar geplaatst.

Enkel glas of dubbel glas?

In glas in lood deuren zit bijna altijd enkel glas. Voor binnendeuren is enkel glas niet zo een groot probleem, maar om de opgewekte verwarming toch niet zomaar te laten ontsnappen kies je beter voor dubbel glas.
Bij dubbel glas gaat de zichtbaarheid van de glas in lood structuur wel een beetje verloren. Het is dus afwegen tussen het ene en het andere.

Glas in lood deuren prijs

klassieke glas in lood deurEr zijn veel verschillende prijscategorieën voor een glas in lood deur.
Hoe meer glas je in je deur laat zetten, hoe duurder natuurlijk. Kleurtjes kosten ook vaak meer.
Als je ingewikkelde constructies wilt laten maken betaal je natuurlijk nog meer…

Voor een eenvoudige glas in lood deur betaal je toch minstens 150 euro per stuk. Een deur die van kop tot teen glas bevat kost tussen 250 en 300 euro.

Kijk ook eens naar tweedehands websites. Op websites zoals 2dehands.be en kapaza.be vind je een breed scala aan tweedehands deuren en vaak tegen erg lage prijzen.

Als je graag maatwerk wilt laten uitvoeren, zit er niets anders op dan een vakman te contacteren. Indien je dat wenst, kan dat via onze website.
Ga naar deze pagina, vul het formulier in en binnen enkele dagen krijg je respons van een of meer vakmannen.

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.