Dubbele binnendeuren

dubbele binnendeurenDubbele deuren geven een stijlvolle uitstraling aan je woning. Ze zorgen voor een brede doorgang, waardoor de ruimte groter lijkt. Je creëert een moderne look met bijvoorbeeld staal of kiest voor een dubbele binnendeur van hout om een klassieke touch aan je interieur te geven.

Wat zijn dubbele deuren?

Met dubbele binnendeuren kun je twee kamers van elkaar scheiden. Wanneer je het wil kun je van de twee kamers een grote ruimte maken of ze juist afsluiten als je bijvoorbeeld bezoek ontvangt of in een van de ruimtes probeert te werken terwijl de kinderen in de ruimte ernaast spelen.

Welke keuzes moet ik maken bij het kopen van dubbele binnendeuren?

klassieke dubbele binnendeurenJe hebt ervoor gekozen om dubbele binnendeuren te laten plaatsen. Vervolgens kun je die deuren volledig personaliseren. Er zijn een aantal vragen die je jezelf van tevoren moet stellen:

 1. Wil je wel of geen decoratieve zijpanelen en hoeveel wil je er laten plaatsen?
 2. Waar wil je de zijpanelen plaatsen, aan de linkerkant of aan de rechterkant?
 3. Welk draaimechanisme wil je plaatsen?
 4. Welke afmetingen heeft de deuropening?
 5. Welke afmetingen wil je dat de zijpanelen hebben?
 6. Moeten de dubbele binnendeuren met kozijn geplaatst worden?
 7. Welke vlakverdeling wil je toepassen indien je met glas werkt?
 8. Welk deurbeslag wil je toepassen en in welke kleur?
 9. Welk materiaal wil je gebruiken?

Wanneer je een offerte gaat opvragen om de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken, is het belangrijk dat je jouw keuzes doorgeeft.

Welke soorten dubbele deuren bestaan er?

dubbele binnendeuren prijzen1. Klapdeuren

Klapdeuren zijn deuren die naar twee kanten open kunnen gaan. De deuren bewegen zowel naar binnen als naar buiten. Je hoeft in dit geval niet beide deuren te openen. Als je tegen een van de twee deuren duwt, gaat deze open terwijl de andere gesloten blijft. De deuren werken onafhankelijk van elkaar.

Als je de linkerdeur naar binnen opent, kan de rechterdeur tegelijkertijd naar buiten openen. De deuren vallen doorgaans vanzelf terug op hun plaats. Je kiest het best voor klapdeuren op plaatsen waar veel doorstroom van mensen is, of op plekken in huis waar je eenvoudig door moet kunnen lopen wanneer je je handen vol hebt. Klapdeuren worden doorgaans alleen met kozijn geleverd.

2. Taatsdeuren

Taatsdeuren zijn dubbele deuren die om een verticale as draaien. Bij een dubbele taatsdeur wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen de actieve deur, die geopend wordt, en de passieve deur, die over het algemeen gesloten blijft. Het nadeel van taatsdeuren is dat het scharnierpunt in de vloer moet worden bevestigd. Taatsdeuren worden doorgaans alleen met kozijn geleverd.

3. Openzwaaiende scharnierdeuren

Scharnierdeuren hebben een kozijn waarin de deur wordt bevestigd. Dit is eigenlijk de standaard deur die je meestal in woningen ziet. Je kunt er daarvan ook twee plaatsen. De twee deuren openen doorgaans naar dezelfde kant. Bij scharnierdeuren kun je een keuze maken tussen zichtbare of onzichtbare scharnieren voor een extra strak effect.

4. Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn heel praktisch, vooral in ruimtes waar een draaiende deur te veel plaats zou innemen. Er moet natuurlijk wel genoeg plek in de wanden zijn om de schuifdeuren te bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om een ophangsysteem te plaatsen of de schuifdeuren in de wand te laten opgaan.

In welke materialen kun je dubbele binnendeuren laten plaatsen?

moderne dubbele deuren1. Hout

Klassieke binnendeuren worden vaak van hout gemaakt. Je kunt kiezen welke houtsoort je wil gebruiken. Populair zijn onder andere grenenhout en eikenhout. Vervolgens besluit je welke behandeling je wilt laten toepassen. Denk hierbij aan vernis of lak. Beslis ook of je gebruik wil maken van massief hout of van houtfineer. Dit maakt een groot verschil in het uiteindelijke kostenplaatje.

2. Staal

Stalen dubbele binnendeuren zijn absoluut niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Doorgaans kun je zelf bepalen welke kleur coating er op het staal wordt aangebracht. Maar over het algemeen kiest men tegenwoordig altijd voor zwarte stalen binnendeuren, wat een echte trend is binnen de industriële en minimalistische inrichtingen.

3. Kunststof

Een iets minder populaire maar zeker niet minder mooie optie is het gebruik van kunststof. Dit materiaal is goedkoper dan de bovengenoemde alternatieven. Kunststof deuren zijn eenvoudig schoon te maken en vergt relatief weinig onderhoud. Het materiaal is in talloze kleuren verkrijgbaar.

Kun je dubbele binnendeuren met glas laten plaatsen?

dubbele binnendeuren met glasAls je glas aan de deuren laat toevoegen, zijn de vertrekken wel gescheiden maar vormen ze optisch toch een geheel. Glas zorgt er bovendien voor dat de deur licht doorlaat, wat voor een ruimtelijke uitstraling zorgt.

Wil je wel genieten van de extra lichtinval, maar wil je je privacy bewaren of de vertrekken om een andere reden van elkaar afsluiten? Dan kun je kiezen voor ondoorzichtig of mat glas.

Sommige leveranciers kunnen zelfs glas-in-loodramen in de binnendeuren aanbrengen. Vooral de combinatie van stalen dubbele binnendeuren met glas is razend populair. Je kunt bij dubbele binnendeuren die op maat gemaakt worden zelf de vlakverdeling bepalen.

Worden dubbele binnendeuren met kozijn geplaatst?

Je zou het haast vergeten, maar bij het plaatsen van sommige soorten dubbele binnendeuren hoort ook de keuze voor een kozijn. De kozijnen zijn bepalend voor de uitstraling van het geheel. Als je gaat kiezen welk kozijn je wilt laten plaatsen, zal je zien dat je een keuze dient te maken tussen kozijnen met of zonder bovenlicht. Ook moet je erop letten wat de deurbreedte en de deurhoogte is, zodat je de benodigde sparingmaat kunt uitrekenen. Bedenk ook welk materiaal het beste in jouw living past. Voor een woning in een landelijke stijl kies je bijvoorbeeld houten deurkozijnen, terwijl je eerder voor staal kiest in een moderner interieur.

Kun je ook smalle dubbele deuren laten plaatsen?

smalle dubbele deurenVind je dat dubbele deuren je woning extra cachet geven maar heb je geen ruimte voor brede openslaande deuren? Ook bij een deuropening met kleinere afmetingen is het goed mogelijk om smalle dubbele deuren te plaatsen.

In de meeste gevallen worden de deuren geheel op maat gemaakt. De dubbele binnendeuren afmetingen worden dan aangepast aan jouw deurpost. Wel moet je er in dat geval rekening mee houden dat je vaak beide kanten moet openen om er doorheen te kunnen lopen, waar dat doorgaans juist niet het geval is bij dubbele binnendeuren. Je kunt je dan afvragen of de voordelen wel opwegen tegen de nadelen.

Kan je een enkele deur veranderen in een dubbele deur?

Iedereen wil zijn woning wel eens een make-over geven. Misschien wil je jouw enkele deur wel veranderen in een dubbele deur. Dit is geen eenvoudige klus als je geen of weinig bouwervaring hebt. Het is dus een goed idee om contact op te nemen met een professional en een offerte op te vragen.

Wil je toch zelf aan de slag? Let dan op de stabiliteit van je woning. Je moet tenslotte een deel van de wand uitbreken om een dubbele deur te kunnen plaatsen. Wellicht heb je een steunbalk nodig om te voorkomen dat de muur instort. Vergeet niet dat je rekening moet houden met zo’n 2 tot 5 millimeter speling aan beide kanten, afhankelijk van het type deur.

Wat zijn de gemiddelde dubbele binnendeuren prijzen?

dubbele-binnendeuren-plaatsenDe prijs van dubbele binnendeuren is sterk afhankelijk van de karakteristieken die je jouw deuren wilt laten toekennen. Iedere deur is anders en de prijs ervan daardoor ook. Zo zijn stalen dubbele binnendeuren doorgaans duurder dan een dubbele binnendeur van hout. Natuurlijk spelen ook de dubbele binnendeuren afmetingen een rol.
Ook bijvoorbeeld een deur met zijpanelen of dubbele binnendeuren met glas zorgen ervoor dat het kostenplaatje snel hoger wordt. De prijzen van de meeste dubbele binnendeuren die op maat gemaakt worden beginnen bij verschillende honderden euro’s voor het geheel.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de deur zelf te plaatsen, maar in de praktijk is dat vaak nog niet zo eenvoudig en heeft men hulp nodig van een vakman. Vergeet dan ook niet dat er in dat geval ook nog plaatsingskosten en eventuele uitbreekkosten bij moeten worden gerekend.

Ook de prijzen van de kozijnen lopen uiteen, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Om een goed beeld te krijgen van het totale kostenplaatje dat je kunt verwachten, is het raadzaam om geheel gratis en vrijblijvend een prijsofferte op te vragen bij verschillende leveranciers.

Je kunt bijvoorbeeld met onderstaand formulier dubbele binnendeuren prijzen vergelijken:

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.