Dubbele binnendeuren

dubbele binnendeurenWe weten niet precies wat het is, maar dubbele binnendeuren geven een bepaalde klassevolle uitstraling aan je woning. Door de brede doorgang laten ze de woning groter lijken en verbinden ze de ene ruimte naadloos met de andere ruimte. Je krijgt er als het ware een gesloten loft gevoel bij.

Voor zo’n open gevoel te creëeren wordt vaak met glas gewerkt, ongeacht de stijl van de woning. Klassieke dubbele binnendeuren zijn veel gekozen, maar modernere dubbeldeuren zijn even goed mogelijk.
Bij dubbele binnendeuren heb je de mogelijkheid om openzwaaiende deuren te kiezen, maar even goed om schuifdeuren te kiezen.

 

 

Modern of klassiek?

Welke dubbele binnendeuren passen het best bij jouw woning? Moderne of klassieke deuren?

Onder de klassieke deuren kunnen we verschillende onderverdelingen maken. Enerzijds zijn er de gewone klassieke openslaande binnendeuren, anderzijds zijn er de klassieke schuifdeuren en de ensuite dubbele binnendeuren.

klassieke dubbele binnendeuren

Een klassieke dubbele binnendeur wordt bijna altijd uit hout gemaakt. Dit kan massief hout zijn, maar even goed lamineerhout.
Als je een open gevoel doorheen de woning wilt creëeren wordt vaak gewerkt met kleine glaselementen in de deur. De hele deur kan voorzien zijn van kleine glasraampjes, maar er is ook de mogelijkheid om slechts de helft te bekleden met glas.
Bij zo’n klassieke dubbele binnendeur heb je de keuze tussen openslaande scharnierdeuren en schuifdeuren. Typische schuifdeuren met een klassieke uitstraling zijn de ensuite deuren. In de meeste gevallen verdwijnen deze binnendeuren bij het openschuiven tussen de aanpalende muur. Deze deuren worden meestal dan ook centraal in de ruimte gestopt.

moderne dubbele deurenEen moderne dubbele binnendeur wordt vaak gemaakt uit een ander materiaal dan hout. Populair zijn bijvoorbeeld aluminium, pvc en andere metalen. Toch wordt ook hout gebruikt.
Om een moderne uitstraling aan de deur te geven wordt vooral gerekend op grotere beglazing in de deur.

Ensuite deuren zijn ook verkrijgbaar in een modernere variant. Het verschil is vaak het materiaal (aluminium) en/of de grootte van de glaspanelen in de deur. De werking is hetzelfde.

 

Enkele deur veranderen naar dubbele deur

dubbele-binnendeuren-plaatsenDoorheen het leven doet iedereen wel enkele aanpassingen aan zijn of haar woning. Het omzetten van een enkel deurgat naar een dubbel deurgat is dan ook geen nieuwigheid.

Voor je zelf aan deze klus begint is het wel belangrijk om bepaalde zaken te weten. Begin hier alleen maar aan als je eerdere ervaring hebt in verbouwen.

Let vooral op met de stabiliteit van de woning. Het kan nodig zijn om een steunbalk te plaatsen als je een deel van de muur uitbreekt.
Vooraleer je begint af te breken is het natuurlijk ook noodzakelijk dat je de afmetingen van de dubbele binnendeuren kent. Hou zeker 2mm speling langs beide kanten. Voor een schuifdeur mag dat 5 mm zijn.
Vraag hulp of tips aan de plaatser of leverancier van je deuren.

 

Dubbele binnendeuren prijzen

dubbele binnendeuren prijzenEr zijn twee deuren nodig, dus je mag eigenlijk gewoon de prijs van een enkele prijs verdubbelen. Een op maat gemaakte enkele deur zal je iets meer of minder dan 300 euro kosten, dus reken op een 600 euro voor dubbele binnendeuren.
Daar kunnen eventueel wel nog plaatsingkosten en uitbreekkosten bij worden gerekend.

Vergelijk de prijs van de verschillende soorten binnendeuren met onderstaand formulier:

 

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.