Binnendeuren prijzen

binnendeuren prijzenHet assortiment aan binnendeuren is groot, en groeit elk jaar weer opnieuw omdat er ook veranderingen in woonstijlen zijn. Veranderingen in woonstijlen vragen ook om aanpassingen in het keuzeassortiment voor binnendeuren. Jij wilt graag harmonie zien in jouw interieur, en een binnendeur kopen die past bij de bestaande woonstijl en kleur.

Prijzen van binnendeuren variëren daarom ook sterk. Er zijn goedkope binnendeuren, die standaard leverbaar zijn, maar ook binnendeuren op maat die heel klantspecifiek zijn. Binnendeuren kopen begint bij het kijken naar jouw bestaande woonstijl, waar je vooral let op de kleuren en ontwerpen van de meubels en vloer- en wandbekleding. De binnendeur moet passend zijn met het reeds aanwezige interieur.

Soorten binnendeuren

prijs van binnendeurenWanneer jij binnendeuren gaat kopen, dan heb je al een bepaalde stijl in gedachten. Wellicht weet je ook al welke kleur je wilt, en of er glas in komt of niet. Wat ook mee kan spelen is het aantal binnendeuren wat je wilt kopen. Wanneer je van plan bent het hele huis te gaan transformeren met stijlvolle binnendeuren, dan spelen de prijzen van binnendeuren ook een belangrijke rol. Daarnaast kan je bijvoorbeeld voor de woonkamer een binnendeur kiezen in de hogere prijsklasse, en kiezen voor goedkope binnendeuren voor de slaapkamers op de 1e of 2e etage .

Kiezen is echt niet zo eenvoudig. Het enorme assortiment aan stijlen en uitvoeringen, maakt de keuze ook niet makkelijker. Er zijn traditionele binnendeuren met oorspronkelijke houtnerven, maar ook de allernieuwste ontwerpen die modern zijn. Als je glas in de binnendeur wilt, kan je ook weer kiezen uit helder glas, mat glas, glas in lood of glas wat niet transparant is. En daarnaast kan je ook nog het aantal raampjes kiezen. Ook de draairichting van de deur speelt een rol, wordt het een opdek deur of een stompe deur?

Daarnaast kan ook nog het materiaal van de deur zelf verschillen, dat basismateriaal is namelijk niet altijd hout. Veel voorkomende binnendeur materialen zijn; eikenhout, MDF, glas, vuren, metaal en kunststof.

De meest voorkomende stijlen zijn:

Hoe meet ik mijn binnendeur?

binnendeuren prijzen plaatsingSta jij op het punt de binnendeuren te vervangen? Dan is het belangrijk de juiste maten te weten voordat je een binnendeur gaat kopen. Als jouw huidige binnendeur vervangen moet worden, dan is het opmeten vrij eenvoudig. Eerst kijk je of je een opdek deur of een stompe deur nodig heb.

In het geval van een opdek deur gaat het opmeten als volgt: de breedtemaat kan je zien door de binnenzijde van je oude deur op te meten, zonder de opdek rand. De hoogte is te zien door de buitenzijde van je oude deur op te meten, maar dan inclusief de opdek rand.

In het geval dat jouw binnendeur een stompe deur is, kan je eenvoudig de breedte en hoogte van de oude deur opmeten, of wat ook kan is om de sponningmaten van het deurkozijn op te meten.

Aandachtspunten bij binnendeuren kopen

binnendeuren prijzenWij zetten op een rij waar je zoal op moet letten bij het aanschaffen van een binnendeur:

 1. Het model
  In de showroom van een leverancier, of online op hun website, zal je al snel een indruk krijgen van het assortiment aan binnendeuren wat hij kan leveren.
 2. Het materiaal bepalen
  Goedkope binnendeuren zijn vaak gemaakt van kunststof of MDF. Een mooie eikenhouten binnendeur is uiteraard duurder dan een kunststof binnendeur. Alles hangt af van jouw budget en wat je wilt spenderen aan de binnendeur van jouw voorkeur.
 3. Profiel- en paneelkeuze
  De meest voorkomende profielkeuzes zijn: traditioneel profiel, facet profiel, klassiek en recht profiel.
 4. Opdek of stompe deur?
  Er is sprake van een opdek deur wanneer deze op het kozijn valt, terwijl een stompe deur in het kozijn valt. Dit moet je dus wel van te voren weten hoe de situatie bij jouw thuis is.
 5. De draairichting van de deur
 6. De deurmaat
  Je kunt zelf de deurkozijnmaten opmeten en deze meenemen naar de leverancier. Desnoods kan je ook vragen een vakman dit te laten opmeten.
 7. De glaskeuze
  Wil jij licht inval hebben door de binnendeur, dan is de keuze voor ingebouwde glazen raampjes logisch. Er zijn ook volledig glazen deuren leverbaar.
 8. Oppervlaktebewerkingen
  Je kunt ook kijken naar het oppervlak van de deur, hoe is deze bewerkt en wat is het eindresultaat? Dat kan een ruw of glad oppervlak zijn. Ook de kleur van de binnendeur kan je nu kiezen.
 9. Het deurbeslag
  Dit wordt meestal apart gekozen, omdat ook hier weer diverse keuzemogelijkheden in zijn.
 10. Het prijsniveau van de binnendeur
  Als laatste kijk je naar de prijzen van binnendeuren, ligt dit binnen je budget of vindt je de deur zo mooi dat je bereid bent iets over het budget te gaan.

Een mooie binnendeur is altijd een verbetering van je woning en helpt altijd in de meerwaarde bij eventuele verkoop in de toekomst.

Prijzen van binnendeuren

prijzen binnendeurenOm een indruk te krijgen van de prijzen die je kan verwachten voor binnendeuren, is er ook een offertedienst die je daarbij kan helpen. We hebben een aantal indicatieprijzen voor jouw weergegeven, om jouw een idee te geven:

Binnendeur MDF:

Inclusief twee lagen wit voorgegrond,
opdekdeur voorzien van paumelle gaten,
10 Jaar garantie,
facet profiel en facet paneel,
voorzien van slotgat,
hoogte 2015 millimeter, breedte 730 millimeter,
exclusief sloten, deurkruk, scharnieren en accessoires.
Prijs: 212 euro

Binnendeur FSC hout met blank glas raampjes:

Inclusief grondverflaag RAL 9003 en MDF toplaag,
stompe deur linksdraaiend voorzien van paumelle gaten,
12 Jaar garantie,
voorbereid voor sloten,
8 raampjes blank glas in fabriek gemonteerd,
hoogte 2015 millimeter, breedte 730 millimeter,
exclusief sloten, deurkruk, scharnieren en accessoires.
Prijs: 377 euro

Binnendeur landelijk FSC hout:

Inclusief grondverflaag wit,
opdek deur rechtsdraaiend voorzien van paumelle gaten,
voorbereid voor sloten,
hoogte 2010 millimeter, breedte 630 millimeter, dikte 30 millimeter,
exclusief sloten, deurkruk, scharnieren en accessoires.
Prijs: 455 euro

 

Benieuwd naar hoeveel jouw droomdeur kost? Vraag gratis en vrijblijvend een elektronische offerte aan via deze pagina.

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.