Binnendeuren op maat

binnendeuren op maatHet kopen van binnendeuren op maat kan soms onvermijdelijk zijn, als bijvoorbeeld de woning zodanig is gebouwd dat standaard deurmaten niet passend zijn. Maar dit hoeft niet altijd de reden te zijn. Een binnendeur kan je ook op maat laten maken omdat je daar zelf voor kiest. Meestal zijn het de wat oudere woningen waar standaard deurmaten niet passen. Maar ook in moderne woningen die hoge plafonds hebben, is een plafondhoge deur gewenst en die zijn ook niet standaard leverbaar.

Waarom zou je daarvoor kiezen als een standaard deurmaat ook zou passen? Standaard deuren zijn immers goedkope binnendeuren. Binnendeuren op maat zorgen altijd voor een meerprijs, omdat er best wel wat aanpassingen aangebracht moeten worden. Je kan hiervoor kiezen als je zelf de stijl, de uitvoering, de kleuren en de houtsoort wilt bepalen. Wellicht wil jij een binnendeur die een stijl heeft die niet te vinden in het standaard assortiment. Daarnaast is een op maat gemaakte binnendeur altijd een meerwaarde voor het interieur van je woning. Het geeft een unieke en sfeervolle uitstraling.

Hoe worden binnendeuren op maat opgebouwd?

binnendeuren op maat binnendeurJe krijgt plots heel wat keuzemogelijkheden als je een binnendeur laat maken conform jouw wensen! Vaak denken mensen bij een binnendeur op maat, dat alleen de maatvoering kan worden aangepast. Maar dat is niet de enige optie die je kan aanvragen. Wellicht zie jij een deur die qua maatvoering wel passend is, maar wil je graag andere panelen of een andere houtsoort. Ook in dat soort veranderingen spreken we van een op maat gemaakte binnendeur, die afwijken van de goedkope binnendeuren als standaard uitvoeringen.

Het wijkt immers af van de standaard uitvoering zoals de leverancier die in de showroom heeft staan. Het vereist meer aandacht en tijd om de deur specifiek te maken naar jouw wensen. Daarom zal dit type deur ook een andere prijs hebben dan goedkope binnendeuren die standaard zijn. Binnendeuren kunnen in vele stijlen worden gemaakt; dat kan zijn in glas en lood, een strakke moderne deur of een klassieke deur in de stijl van heel wat jaren geleden…

De opties kunnen per leverancier wel verschillen, maar over het algemeen kan je onderstaande keuzes bepalen:

 1. Je wilt wel een standaard binnendeur, maar met andere maatvoering
 2. Je wil andere panelen
 3. Je wenst andere profielen
 4. Je wilt het soort glas veranderen
 5. Je wilt een andere houtsoort

Ontwerp en afmetingen zijn altijd in balans bij een binnendeur op maat. Het is belangrijk dat hiermee rekening wordt gehouden, onjuiste verhoudingen tussen deze twee factoren zal resulteren in een ongewenst uiterlijk van de deur.

Welke stappen moet je doorlopen met de leverancier?

op maat gemaakte binnendeuren

Wanneer jij kenbaar maakt aan de leverancier dat je graag een binnendeur op maat wilt laten maken voor jouw kamers, dan zal elk detail besproken worden om de deur naar jouw wens te maken. Wellicht kan jij zelf de maten opmeten van elk deurkozijn van de kamers, of je kunt dat laten doen door een vakman. Vaak kijkt de vakman er toch met andere ogen naar en let hij op andere details.

De volgende onderwerpen kunnen besproken worden:

 1. Welk model deur
  Meestal zal een leverancier jouw enkele voorbeeld deuren laten zien in de showroom. Dan gaat het voornamelijk erom dat hij een idee krijgt van welke stijl en uitvoering jouw voorkeur heeft.
 2. De houtsoort bepalen
  Er zijn diverse mogelijkheden wat de houtsoort betreft. Vaak zijn binnendeuren gemaakt van grenen, eiken, MDF of meranti hout
 3. Keuze van profiel en paneel
  Ook de profiel en paneel keuze kan jij zelf bepalen. Over het algemeen zijn er vier keuzes, voor zowel de stijl van het profiel als het paneel. Dat zijn: een facet profiel, traditioneel profiel, klassiek profiel en een recht profiel.
  Alles is naar eigen wens samen te stellen, profileringen en paneelsoorten stem je uiteraard af op de stijl van je bestaande interieur.
 4. Een stompe deur of een opdekdeur?
  Een stompe deur valt in het kozijn, en een opdekdeur valt op het kozijn. Dit is dus belangrijk om van te voren goed te weten voordat je met de leverancier praat. Een stompe deur wordt namelijk afgehangen met standaard scharnieren, terwijl een opdekdeur wordt afgehangen met paumelle scharnieren.
 5. Bij een opdekdeur, wat is de draairichting?
  Deze informatie is alleen belangrijk als jij een opdekdeur hebt.
 6. De maat van de deur
  Naar aanleiding van jouw opgemeten maten, zal de leverancier de juiste deurmaat kunnen bepalen. Er is een verschil in maatbepaling voor een stompe deur of opdekdeur.
 7. De keuze voor het glas
  De meeste binnendeuren zijn wel voorzien van glas voor lichtdoorlaat, deze keuze bespreek je ook in dit stadium. Uiteraard zijn er ook binnendeuren zonder glas leverbaar.
 8. Hout- of oppervlaktebewerkingen
  Je kunt tevens aangeven dat je bijvoorbeeld een ruw of glad oppervlak wilt hebben op je binnendeur. Wellicht wil je een afwijkende kleur die aansluit bij je meubels of overige interieur, dat kan je dan bespreken.
 9. Het deurbeslag
 10. Het bepalen van de prijs

Als alle persoonlijke wensen duidelijk zijn besproken, en de mogelijkheden om dit te maken, dan zal een offerte worden gemaakt. Je kunt in deze fase ook de levertijd bespreken. Wellicht geeft de leverancier de prijs gelijk aan jouw door, of zegt hij toe dit binnen een bepaald tijdsbestek aan jouw bekend te maken.

Binnendeuren op maat prijzen

binnendeuren op maat laten makenWat voor prijzen kan je verwachten voor een binnendeur op maat? De offertedienst zal een prijs bepalen op basis van jouw wensen en voorkeuren. Hier is dus geen vaste prijs voor, want elke op maat gemaakte binnendeur is anders. We hebben onderstaande indicatieprijzen wel even vermeld, om je een idee te geven:

Prijzen voor binnendeuren op maat starten vaak rond de 225 euro en kunnen oplopen tot 750 euro. Luxe massieve binnendeuren op maat zijn te koop vanaf 179 euro exclusief montage.

Omdat elke op maat gemaakte deur uniek is, blijft het lastig om de prijzen vooraf te bepalen. Door gebruik te maken van de onderstaande offertedienst krijg je een exacte prijs voor jouw op maat gemaakte binnendeur toegestuurd.

 • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

  Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

   Naam + Voornaam

   Straat + huisnummer

   Postcode

   Gemeente

   Email adres

   Telefoonnummer

   De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Recensies van onze offerteservice

  Hieronder enkele tevreden klanten aan het woord:

  De perfecte binnendeuren gevonden door jullie! Bedankt!

  Laetitia Merckaert, Aalst.

   

  Heel tevreden over mijn nieuwe binnendeuren die ik via de offertedienst heb aangevraagd. Ik kreeg twee dagen later al meteen drie offertes opgestuurd, allemaal van vrij dicht in de buurt. Ik ben dan eens gaan kijken en vond meteen m’n goesting!
  Professionele installateurs hebben mijn nieuwe deuren hier vlot en zonder vuiligheid geplaatst, dus ik ben natuurlijk heel tevreden he.

  Linde De Brabander

   

  Ik ben zelf vakman, dus ik weet waar ik een beetje op moet letten bij offertes. Ik had al redelijk wat offertes aangevraagd maar ben nooit tevreden geweest. Ik probeerde het dan eens via jullie site en heb dan EINDELIJK gevonden wat ik zocht.
  Vier vakmannen hebben mij gecontacteerd en van twee was ik niet heel tevreden, maar tussen de andere twee was het echt wel moeilijk om te kiezen. Ben dus een tevreden man!

  – Marc Vermeersch