Binnendeuren Antwerpen

binnendeuren antwerpen

Ga je binnenkort in een andere woning wonen of wil je het interieur een make-over geven? Denk er dan eens aan om nieuwe binnendeuren te nemen. Deze zijn namelijk heel bepalend voor de sfeer en uitstraling van het huis. Of je nu houdt van: klassiek, modern, landelijk, industrieel of Scandinavisch: het is allemaal mogelijk met een mooie binnendeur. In dit artikel kom je veel te weten over binnendeuren. Je ontdekt bijvoorbeeld welke soorten er zijn, waar ze van gemaakt zijn en welke prijzen er gehanteerd worden in de provincie Antwerpen.

  Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Welke type binnendeuren zijn er?

  binnendeur antwerpenLos van het model en de uitvoering zijn er twee soorten binnendeuren op de markt: opdekdeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt helemaal binnen het kozijn en wordt afgehangen met ‘gewone’ bladscharnieren. Een opdekdeur heeft een rand die op het kozijn valt en wordt afgehangen met paumelle scharnieren die aan de buitenkant van het kozijn zitten. Je moet bij een opdekdeur altijd rekening houden met de draairichting van de deur. De slotgaten en de gaten voor de paumelle scharnieren zijn namelijk al voorgeboord. Bij een stompe deur hoef je geen rekening te houden met de draairichting.

  Standaardmaten van binnendeuren

  Het is belangrijk dat een binnendeur goed in het kozijn past. Veel kozijnen worden door huizenbouwers gemaakt volgens vaste maten. Hierdoor is het ook weer mogelijk om binnendeuren volgens vaste maten te kopen. Veel voorkomende maten zijn bijvoorbeeld breedtes van 73, 78 en 83 centimeter en hoogtes van 211,5 en 231,5 centimeter. Een binnendeur heeft vrijwel altijd een dikte van 38 tot 40 millimeter. Als je deuren koopt met vaste maten, ben je meestal goedkoper uit dan met deuren die op maat gemaakt moeten worden. Wil je een prijs weten van standaard binnendeuren in Antwerpen? Neem dan eens contact op met onze offertedienst. Zij kunnen je vrijblijvend en geheel gratis meer informatie hierover geven.

  Op maat gemaakte binnendeuren

  Vooral als je in een oudere woning woont (bijvoorbeeld begin twintigste eeuw) kun je te maken krijgen met afwijkende kozijnmaten. In dat geval zullen de nieuwe binnendeuren op maat gemaakt moeten worden. De vakman komt dan bij je thuis om de maten op te nemen. Vervolgens fabriceert hij de binnendeuren en als ze klaar zijn, komt hij de binnendeuren plaatsen. Een voordeel hiervan is dat je de deur precies zo kunt laten maken als jezelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld profileringen of panelen toe laten passen. Omdat de deuren op maat gemaakt moeten worden, ben je wel meer geld kwijt aan de kosten hiervan. Ook zit er een bepaalde levertijd op deze deuren. Meestal is dit drie tot zes weken.

  Waar is een binnendeur van gemaakt?

  De verkopers van binnendeuren in Antwerpen hebben een groot assortiment met vele soorten binnendeuren. In principe is er voor ieder interieur ook een passende binnendeur te vinden. Wat het materiaal betreft, heb je eveneens een ruime keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glazen, houten of stalen binnendeuren. Hieronder lichten we deze materialen verder toe.

  Glazen binnendeuren

  glazen binnendeuren AntwerpenAls je kiest voor een glazen binnendeur dan ben je ervan verzekerd dat je meer licht in huis haalt en hierdoor creëer je een open en ruimtelijke sfeer. Veel mensen houden hiervan, omdat dit je een prettig en rustgevend gevoel geeft. Glazen binnendeuren trekken direct de aandacht door hun stijlvolle en luxueuze uitstraling. Daarnaast oogt een glazen binnendeur altijd tijdloos en past in principe bij ieder interieur. Zo kun je een interieur met glazen binnendeuren altijd inrichten naar eigen budget, voorkeur en stijlwens. Bijkomend voordeel van deze deuren is dat je energierekening ook nog eens omlaag gaat.

  Prijzen glazen binnendeuren

  Glazen binnendeuren kunnen van verschillende soorten glas gemaakt zijn. Standaard worden ze gemaakt van gehard glas. Dit glas heeft een thermische behandeling ondergaan en is zeker vijf keer sterker dan ‘gewoon’ glas. De dikte van een dergelijke deur is ongeveer acht millimeter. Het glas zal bij normaal gebruik dan ook niet breken of scheuren. Gemiddeld genomen beginnen de prijzen voor een standaard glazen binnendeur bij 500 euro en dit kan oplopen tot ongeveer 800 euro. Wil je liever een wat dikkere deur of een andere glassoort (bijvoorbeeld mat glas of gekleurd glas)? Er zijn verschillende opties. Dan kan de prijs van deze deuren oplopen tot gemiddeld 1500 euro.

  Houten binnendeuren

  houten binnendeuren AntwerpenZe zijn nog altijd populair en veel verkocht: houten binnendeuren. Je kunt ze in alle prijsklassen kopen: van heel goedkoop tot erg duur. Daarbij hebben ze een warme en natuurlijke uitstraling, zijn ze zeer duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Verder zijn ze gemakkelijk te bewerken en kun je ze zo weer overschilderen, mocht je de kleuren niet mooi meer vinden. Kortom: met een houten binnendeur zit je altijd goed.

  Houten binnendeuren: soorten en prijzen

  Er zijn verschillende soorten houten binnendeuren. Hieronder geven we de meest populaire soorten weer. Je kunt bij veel verkopers van houten binnendeuren in Antwerpen terecht voor informatie en advies.

  • De eenvoudigste variant is de verfdeur. Deze deuren zijn meestal gemaakt van hardboard of tubespaanplaat. De binnenkant is meestal van karton. Ze zijn erg goedkoop in aanschaf, maar je moet ze wel zelf nog verven. Daarbij zijn ze niet heel degelijk en duurzaam. Je koopt als een verfdeur voor 50 tot 100 euro.
  • Zoek je een houten deur van een betere kwaliteit? Dan kun je heel goed een gelakte deur Deze deuren worden in de fabriek al helemaal afgelakt met verf van een hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn direct klaar om geplaatst te worden en je hoeft er zelf niets meer aan te doen. De prijs van een gelakte deur ligt ongeveer op 300 tot 500 euro.
  • Zeer populair bij de consument zijn de fineerdeuren. Deze deuren zijn meestal gemaakt van tubespaan en dit wordt bekleed een laag massief hout (de fineerlaag). Hiervoor worden verschillende houtsoorten gebruikt, bijvoorbeeld grenen, vuren of eiken. Voordelen van fineerdeuren zijn dat deze niet ‘werken’ en niet heel zwaar van gewicht zijn. Ook zijn ze goed betaalbaar met prijzen die liggen tussen 400 en 800 euro.
  • Wil je echt een degelijke binnendeur? Kies dan voor een deur van massief hout. Deze deuren worden volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Een zeer populaire houtsoort hiervoor is eiken. Deze deuren hebben meestal een robuuste uitstraling en zijn bijzonder stevig. Soms kun je bij deze deuren hinder ondervinden van scheuren of kromtrekken, maar bij binnendeuren valt dit heel erg mee door de contante temperatuur die er in een woning heerst. De prijzen van massieve deuren liggen gemiddeld tussen 500 en 1000 euro.

  Stalen binnendeuren

  stalen binnendeuren AntwerpenIn het verleden werden stalen binnendeuren alleen gebruikt op kantoren van fabrieken en dergelijke. Daarom noemen we ze ook wel “industriële deuren”. Tegenwoordig zijn industriële interieurs heel populair en worden stalen binnendeuren ook in particuliere woningen geplaatst. Deze deuren zijn trouwens niet helemaal van staal gemaakt. Dan zou je een soort kluisdeur krijgen die veel te zwaar is om als binnendeur dienst te doen. Industriële deuren hebben een profiel van staal met daar binnen veel glas. Dit zijn deuren zonder poespas die het interieur van de woning een strakke en moderne uitstraling geven.

  Prijzen stalen binnendeuren

  Ben je van plan om stalen deuren in Antwerpen te kopen? Dat kan, want er zijn veel leveranciers van deze deuren. Stalen binnendeuren zijn in ieder geval niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat je een deur koopt van uitstekende kwaliteit die waarschijnlijk een leven lang meegaat. De prijs van een stalen binnendeur met gewoon blank glas begint ongeveer bij 800 tot 1000 euro. Wil je wat dikker staal of ander glas dan lopen de prijzen op tot ongeveer 2500 euro. Vrijwel altijd worden industriële deuren geleverd met een zwarte coating (lees ook: zwarte binnendeuren) maar tegenwoordig zijn er ook andere kleuren mogelijk, bijvoorbeeld brons. Ook hiervoor betaal je een meerprijs.

  Soorten binnendeuren

  Er zijn binnendeuren die van bepaalde materialen gemaakt zijn, maar ze zijn er ook in verschillende soorten. Het bekendst is de ‘gewone’ draaideur. Deze deur is aan één kant aan het kozijn bevestigd en aan de andere kant draai je de deur open of dicht.

  Daarnaast is het ook mogelijk om binnendeuren als schuifdeuren te kopen. In dit geval is de deur bevestigd aan rails boven en (en soms ook onder) de deur. Zoals de naam als zegt, schuif je de deur open of dicht via de rails. Deze deuren zijn erg handig als je weinig ruimte hebt om een deur helemaal open te draaien.

  Bovendien zijn er ook nog taatsdeuren op de markt. Deze deuren draaien verticaal om hun eigen as. De draaipunten (taatsen) zijn aan de boven- en onderkant van de deur bevestigd.

  Wat is de prijs van een binnendeur?

  This image has an empty alt attribute; its file name is antwerpen-binnendeuren.jpgDe prijzen die je in dit artikel vindt, zijn algemene prijzen die gelden voor deuren met standaardmaten. Het is eigenlijk niet mogelijk om in dit artikel een exacte prijs te geven van binnendeuren in Antwerpen, omdat iedere situatie weer anders is. Ook de plaatsingskosten zijn niet meegerekend, want die verschillen ook weer per leverancier. Bovendien hebben we de prijs van het deurbeslag buiten beschouwing gelaten, aangezien je hier ook heel veel mogelijkheden in hebt met uiteenlopende prijzen. Alle prijzen die we noemen, zijn inclusief btw. Het is het handigst om een aantal offertes te laten maken als je graag een exacte prijs wilt weten in plaats van een algemene.

  Zelf plaatsen of laten doen?

  binnendeuren antwerpen offertesJe kunt jezelf kosten besparen door de nieuwe binnendeuren zelf te plaatsen. Toch is het goed ‘afhangen’ van een binnendeur nog niet zo’n gemakkelijke klus. Als je geen handige klusser bent, kun je hier dan ook veel problemen mee ondervinden. Zeker als je meerdere binnendeuren koopt, is het verstandig om deze te laten plaatsen door de vakman. Deze beschikt over de nodige kennis en ervaring en zal de deuren vlot en op de juiste manier plaatsen. Hierdoor valt het ook erg mee met de kosten. De gemiddelde prijs van binnendeuren plaatsen in Antwerpen ligt tussen 50 en 100 euro per deur. Er zijn ook vakmensen die werken met een uurtarief.

  Deurbeslag kiezen

  Geen deur kan zonder deurbeslag en hiermee bedoelen we zaken als: deurklinken, deurkrukrozetten of deurschilden. Stel dat je een deur zou schilderen: dan is alles wat je na het schilderen weer aanbrengt deurbeslag. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van deurbeslag. Wil je bijvoorbeeld een binnendeur die op slot kan of juist niet? Daarnaast moet het deurbeslag natuurlijk ook dezelfde uitstraling hebben als de binnendeur. Een klassieke deur met modern deurbeslag lijkt niet echt mooi en andersom lijkt het ook niet. Deurbeslag kun je kopen in zeer uiteenlopende prijzen Je hebt al voor 20 euro een deurkruk, maar ook voor 200 euro. Gemiddeld besteden mensen 40 tot 80 euro per deur aan deurbeslag.

  Hoe onderhoud ik mijn binnendeuren?

  Deuren die goed onderhouden worden, gaan een stuk langer mee en daarom is onderhoud zeer belangrijk. Gelukkig is het onderhouden van een binnendeur niet ingewikkeld en je hebt er weinig kosten aan. Vervuiling op een binnendeur haal je eenvoudig weg met een sopje van een milde zeep en lauw water. Dit geldt trouwens ook voor het schoonmaken van het deurbeslag.

  Heb je glas in je binnendeur? Dit reinig je eigenlijk op dezelfde manier als ook vensterglas, bijvoorbeeld met een glasreiniger en een zeem. Denk erom dat je geen schuursponsjes en dergelijke gebruikt, hiermee kun je de verf aantasten. Ook bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen kun je beter niet gebruiken.

  Met offertes bespaar je geld

  Ben je van plan om nieuwe deuren te kopen, maar wil je weten of dit in je budget past? Laat dan offertes maken bij meerdere leveranciers. Het is namelijk zo dat iedere vakman zijn eigen prijzen hanteert. Door offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw.

  Daarnaast wil je natuurlijk ook graag een betrouwbare leverancier. Vraag daarom eens offertes aan via onze offertedienst. Je krijgt dan meerdere offertes van verkopers van binnendeuren in Antwerpen, zodat je de beste hieruit kunt kiezen. Offertes aanvragen is gratis en je zit nergens aan vast. Het maakt niets uit of je wel of niet kiest voor een offerte, maar denk erom dat je zomaar dertig of zelfs veertig procent op de aanschafprijs kunt besparen.

  • Offerte voor binnendeuren aanvragen?

   Wil je graag gratis prijsoffertes krijgen voor binnendeuren? Vraag ze hier aan en ontvang ze zonder enige aankoopverplichting.

    Naam + Voornaam

    Straat + huisnummer

    Postcode

    Gemeente

    Email adres

    Telefoonnummer

    De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Binnen-deur.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@binnen-deur.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.