Eiken binnendeuren

eiken binnendeurenNatuurlijk behoort de eiken binnendeur tot de houten binnendeuren. Toch willen we hier even apart aandacht aan geven omdat ze toch heel populair zijn en een beetje meer info daarrond zeker geen kwaad kan.

Eikenhout is afkomstig van een loofboom die in Europa groeit, maar ook ver daarbuiten. De voordelen van eikenhout zijn dat het heel hard en sterk is maar toch nog steeds makkelijk te bewerken valt. Waardoor het ideaal is voor meubels en binnendeuren uit te vervaardigen.

 

Massief of fineer eiken binnendeuren?

eiken binnendeuren fineer of massiefEen fineer eiken binnendeur heeft dezelfde uitstraling als een massieve eiken deur, maar is vaak een pak goedkoper.
Fineer is in feite een dun laagje (eiken)hout die bovenop een goedkoper materiaal wordt geplaatst.
Een fineer binnendeur heeft enkele voordelen. We vernoemden al dat ze een pak goedkoper zijn dan massieve eiken deuren, maar ze zijn ook veel milieuvriendelijker.

Bij massieven eikenhouten deuren worden deze immers volledig uit de stam gehaald en gaat er heel wat van de oorspronkelijke stam verloren.
Met fineer hout is dit verlies vele malen kleiner.

Bij binnendeuren wordt trouwens snijfineer gebruikt. Vaak ook bekend als ‘luxefineer’, omdat je eigenlijk niet kan zien dat het gaat om een dunne, opgeplakte houtlaag.

 

Massiefhout wordt dus volledig uit de boomstam vervaardigd. Minder milieuvriendelijk maar wel duurzamer dan fineer. Hout ademt en neemt bijgevolg ook nog vocht op uit de omgeving. Bij slecht vervaardigd fineer kan het zijn dat er soms barstjes verschijnen in de deur, doordat het hout zich begint krom te trekken.
Door de dikte van massiefhout kan dit bij dit hout niet gebeuren.

 

Eiken binnendeuren prijzen

eiken binnendeuren prijzenPrijzen vallen al bij al nog mee voor een deur uit massief eis. Veel hangt natuurlijk af van de uitvoering, om welk eik het precies gaat en eventuele prijsverschillen bij fabrikanten of leveranciers.
Prijzen liggen vaak tussen 250 en 500 euro per deur.

In die prijs zit al dan niet montage inbegrepen.

De totaalprijs bestaat meestal uit verschillende delen die de prijs doen toenemen of afnemen. Het deurblad zal het grootste prijsdeel op zich nemen, gevolgd door eventuele plaatsingskosten.
Daarbij komt ook nog de omlijsting en eventueel scharnieren, sloten en dergelijke.

Voor een fineer eiken binnendeur betaal je iets minder. Prijzen beginnen bij ongeveer 150 à 200 euro per deur.

Vraag één of meer offertes aan via de linkerkant van deze pagina of klik verder naar deze pagina.